icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

larike
11. aug 2019

Dievčatá, prosím vás čo vám pomáhalo pri zápche. Skúšala som Duphalac ... nič, dnes pijem Zajačickú horkú, zatiaľ nič. Mám pocit že sa mi črevá roztrhnú.

hracka123
11. aug 2019

@larike skús teplú vodu alebo zavárané hrušky.chodis ešte na chemo?

larike
11. aug 2019

hracka123 dva litre teplej vody mám v sebe a trochu slivkoveho kompótu. Vo štvrtok som bola na chemo zvyklo ma zapiecť, ale takto ešte nikdy.

hracka123
11. aug 2019

@larike
Skús ešte jogurt alebo zakysanku vraj to pomaha

jankastraza
11. aug 2019

@larike pocula som,ze aj susene slivky zaliat horucou vodou a potom vodu vypit,kamoske pomahalo,ale ta nemala chemo ..drzim palce

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
11. aug 2019

@mata9522 myslis tie oranzove kvapky?

larike
11. aug 2019

Júúj dievčatá po 4 dňoch sa mi konečne uľavilo a pomohla pravdepodobne Zajačická horká so slivkovým kompótom. Pardon za tému, ale bola som už zúfalá. Veľmi pekne vám ďakujem za rady, ste super 😘.

hracka123
11. aug 2019

@jankastraza aké máte počasie tu je hrozne teplo

jankastraza
11. aug 2019

@larike joj to je vyborne, uprimne sa tesim s tebou ❤

larike
11. aug 2019
jankastraza
11. aug 2019

@hracka123 ahoj, celkom prijemne,trochu fuka,ale aj prehanky,ale nastastie vichrica uz zmizla,to bol otras,3dni fucalo ,sme boli zavreti doma,to mame tak 2x do roka,ale ta v zime to je iny zabijak ked pride ,to ani do skoly sa nesmie vtedy

helga9
11. aug 2019

@sabova3 ahoj och tak to je fakt napuchnute no pevne dúfam ze ti pomôžu

helga9
11. aug 2019

Ahojte baby Zdravim Vás zo slnečného Chorvátska . Tu je tiež horuco ale sme v komplexe ktorý je v borovicovom lese takze pre mna super som v úplnom chládku. Rano som sa bola párkrát namocit do mora a potom šup uz len chládok. Pojdem este večer vodička mi robí perfektne na tu ruku na operovanej strane. Sú tu aj bazény pôjdem skúsiť plávať aby som tu ruku co najviac rozcvicila.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
11. aug 2019

@mata9522 dakujeeeem

katenka2
11. aug 2019

@sabova3 drzim palce, opravdu. Ale ak by to zlyhalo /po nejakom case, nedajboze/, kludne napis, poradim, co robim teraz, aby som ruku udrzala ako-tak. Lebo teda, mne sa k opuchu pridali aj caste zapaly - tzv.ruze s vysokymi teplotami. Aj na to som ako-tak nasla riesenie, aspon ciastocne 🙂, Teda ani nie ze riesenie, len som sa naucila sledovat svoje telo a zasiahnut co najrychlejsie, aby boli skody co najmensie a dostala som sa z ochorenia co najskor 😉
Inak, ked som ruku zanedbala a neriesila s tym, ze aj tak je to jedno.... veru nebolo. Casom tak napuchla, ze som ju mala takmer ako stehno, neobliekla som vobec nic a vykrivila sa mi cela chrbtica od tarchy napuchnutej ruky ☹.

helga9
11. aug 2019

@katenka2 ahoj bože to je oštara teda ja som čítala ze to oziare spôsobia

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
11. aug 2019

@hracka123 asi tyzden mi neplánujeme dopredu dovolenku ja pozriem co je voľne kde mi potvrdia rezerváciu tam ideme nie sme na jednom mieste v jednom hoteli sme 2-4 dni a ťaháme inde zas na pár dni. Nie sme ten tip ze tyzden sa skvarit na plazi ale mame takú aktívnu dovcu ze chodíme popozerame co kde maju parky pláže a tak. No a nesmie chýbať prasa na žaru to je proste moje

sabova3
11. aug 2019

@katenka2 bože,to až tak môže napuchnut?určite sa ozvem, keď si nebudem vedieť rady.

sabova3
11. aug 2019

@helga9 príjemnú dovolenku prajem.

katenka2
11. aug 2019
jankastraza
11. aug 2019

@katenka2 je mi to moc luto,dufam,ze sa skutocne bude dat nieco s tym spravit aj Janke sabova3 😢

jankastraza
11. aug 2019

@helga9 paradaaa, nasavaj ten cerstvy vzduch ,musi tam byt nadherne 😍

helga9
11. aug 2019

@sabova3 dakujem

helga9
11. aug 2019

@jankastraza áno ja zbožňujem Chorvátsko dlhé roky sem chodíme pravidelne niekedy aj dvakrát za leto

helga9
11. aug 2019

@katenka2 čítala som niečo o tom. Snáď ma to obíde

helga9
12. aug 2019

Caute baby bola som plávať v bazéne ruka to zvládla bravúrne tak sa tesiiiim