icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
12. aug 2019

@larike pic sa to vola u nás v Amerike port ale je to to iste. Rozmýšľam o tom lebo mam funkčnú ruku uz len jednu a na nej biedne žily a išla by som na týždňový taxol a neviem akoby to žily zvládli to je na 12 týždňov tento týždňový je slabá dávka a určite popri tom budu aj iné vyšetrenia a veľa vpichov tak rozmýšľam nad tým

helga9
12. aug 2019

@hracka123 mne zatiaľ nie a dúfam ze ani nepríde. Baby ta jedna baba tuším janaooo písala ze nejesť mäso a obmedzia sa návaly vyskúšala som 2 týždne a zatiaľ je to Ok fakt si len kustik masa občas zobnem a väčšinou si radšej dám rybu

jankastraza
12. aug 2019

@helga9 no tak teda nakoniec 6, no nie je to sprava ,na ktoru sme cakali 😔
ale neostava nic,len pokracovat a vyliecis sa,neboj. Je super, ze si mozes vycistit hlavu teraz v Chorvatsku,daj si tu picc, ja som pocula len dobre o tom, mna to caka v stredu rano a som v pohode,odkedy mi kamoska,co to mala dlhe mesiace o tom povedala,som rada,ze mi automaticky dali picc hned den pred 1 chemo,lebo vraj niekde ju nedaju len tak lahko,napr v Taliansku ta kamoska tiez musela cakat,az kym mala znicene zily a tu v Uk sa caka na to aj 2-3 mesiace..takze ti potom mozem napisat,ako to prebiehalo..
hracka123 no v stredu mam den D jooj tfuj tfuj tfuj na synove 10 narodeniny,tak dufam je to dobre znamenie a buduce narodky oslavime dvojnasobne,s plus vyliecena mama😅

jankastraza
12. aug 2019

@hracka123 a ako sa citis?

hracka123
13. aug 2019

@jankastraza ahoj zatiaľ je to ok

helga9
13. aug 2019

@jankastraza no nic s tým nenarobím hlavne ze je to vonku ze Dr vybral všetko co bolo treba.Napis určite ohľadom toho pic

helga9
13. aug 2019

@romiada ahoj ty si nam dávno nepísala ako sa Vam s mamkou vodí?

helga9
13. aug 2019

@emjee ahoj ty si mala liečbu po opke taxolom? Aké si mala nežiadúce účinky? Tuším si písala ze ta kosti boleli

hracka123
13. aug 2019

Dievčatá kde ste ako sa máte?aj vy ste pri chemo taký vymleti mozog

jankastraza
13. aug 2019

@hracka123 vies co, ono to znie uplne hnusne,ale nemozeme sa sice porovnavat,lebo moja mamina ma 65 r ale ona sa mi zda taka odkedy chudiatko mala tu chemosku ,uplne mimo spomalena ,byvala kedysi taka moderna,fit fitfiritka a teraz je taka spomalena, sprava sa ako dieta a zlenivela, verim,ze to vsetko prejde chudiatko, neboj sa,budes zase fit,ked sa chemo vyplavi,fuj mudruje sa mi,ved ju v sebe este nemam,ale som v kontakte s vela dievcatami a zienkami a vsetky mi vravia,ze vsetko prejde,vsetko zle,ver mi a zas budeme ok 😘 a nezvracala si al nehnackovala po chemo tejto? ako sa citis? nejake stavy nove mas? zlu chut,nechut? spis celkom ok?

jankastraza
13. aug 2019

@helga9 aj mna caka taxol 😔 vraj to uz byva lepsie,ale kazda znasala inak,co pisali,som zvedava,co emjee povie..zajtra napisem ako picc uz mam taku tu cestovnu horucku ,vsetko to zajtra zacne jooj ,som emocionalna, bola som sa rozlucit s kolegami v robotke,fuuj krivilo nam usta, chcem sa vratit co najskor

emjee
13. aug 2019

@jankastraza @helga9 asi to bol taxol - biela chemo. Cervenu som znasala relativne dobre, normalne som chodila do prace. Tato biela bol des - strasne ma boleli nohy, vo dne v noci, aj po leziacky. Vzdy par dni po aplikacii a bolest trvala 24- 72 hodin. Co sa vsak prejavovalo cely cas pocas liecby bielou, bola zhorsena chodza. Nevladala som prejst viac nez par krokov po dome. 200m do skolky pre syna bolo pre mna ako zabehnut maraton. Hlava chcela, ale nohy nespolupracovali.

hracka123
13. aug 2019

@jankastraza ale slabá som celý deň len ležím dúfam že zajtra bude lepšie.zajtra daj vedieť po chemo ako ty bude

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
13. aug 2019

ach baby moje,kiezby uz sme to mali za sebou.a ja citam v mojich papieroch,ze ma chcu zaockovat proti chripke a este nejaka pneumoccoccol vakcina, aj vy ste si dali? ja som vzdy bola zastanca proti chripk.vakcinam

jankastraza
13. aug 2019

@mata9522 och ,verim ti, ja nemozem uverit,ze tam nebudem dlho,dnes som bucala,ked som odtial odchadzala,bola som dat kolegom ''see ya'' emocie,no tesim sa,ze budem s mozgom na tom este horsie ako som 😖😂

jankastraza
13. aug 2019

@hracka123 zajtra ti bude lepsie, uvidis ❤ ja uz picc zajtra a chemo pozajtra a ze cely den si ma tam nehaju lebo ze prvy raz 😖

jankastraza
13. aug 2019

@emjee strasne chuderka, uplne presne presne doslovne mala toto moja mamina,boze ako stastie,ze uz to mas za sebou ,toto si neviem predstavit,ja som typ ze vrtula v zadku,tak budem pekne mimo z toho,esteze par dni ..uf ❤

helga9
13. aug 2019

@emjee no to neee to dúfam ze neee to ja musim sa hýbať šetriť sa pre mna znamená utrpenie. Aby som nemohla behat po stavbach uff to ani pomyslieť. Vcul po opke sa šetrím no pre mna to katastrofa doma som si leštila činky uz sa na ne chystám. Tu na dovci uz aspoň spodnú časť tela a plávam to mi je fakt na ruku super. Este sa pobavím s Dr lebo je možnosť týždňových dávok tie sú slabé no trvajú 12 týždňov a každý tyzden tam trčať alebo je trojtýždňový a ten by trval 9 týždňov no plna dávka jedna mi povedala ze keď som zvládla dobre červenú tak si mam dat trojtýždňový no neviem neviem

helga9
13. aug 2019

@jankastraza no mna nie neviem ci na sr niečo take preventivne pri onko robia ale asi skor nie a keby aj určite by som sa nedala. Ja som chvalabohu prvú chemo zvládla bez choroby

helga9
13. aug 2019

@hracka123 nie si vymleta to je po cheme normalne keby si ma videla za pc po cheme by si sa opýtala co robím za tým pc proste som sa sama seba opýtala ze co do riti mi je? Ja kukala na ten monitor jak puk ani obraz ani zvuk zato som cvičila proste to dostať zo seba ten hnus zo mna na Tom bicykli lialo jak z krhly ale išla som jak ďábel

jankastraza
13. aug 2019

@helga9 aj moja reakcia hned ze ani bohovi toto,dufam ma zajtra nenapadnu s vakcinami,lebo ich otocim,odkial prisli,ved nech mi daju aspon cas na premyslenie kurnik sopa ,no flu jab uz teraz viem ze nedam 🙄

helga9
13. aug 2019

@jankastraza opýtaj sa kvôli čomu ta chcú zaočkovať

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
14. aug 2019

@jankastraza držím palce

hracka123
14. aug 2019

Ahojte no dnes má tak bolia žily a to počasie hrozne

mata9522