Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte dievcata tak aj ja uz mam po 1,doteraz ok ale co mam steroidy v tabletkach proti nevolnosti tak mi kazda zilka hra otrasny pocit neviem co so sebou je mi nanic ale zle mi zatial nebolo ale tie stavy fuuj unavena a zaroven telo ako v tranze fuuj mala som rano ,vy dufam dobre,hracka ty si mala v pond a az dnes si sa najedla ?😱si co take zobkala?
@jankastraza tiekla infúziách či bola injekcia ako si pisala
@jankastraza ako to myslíš že ti každá žilka hrá? mala si čiapku?
@larike jaj take hlupe slov.spojenie som pouzila 😅to tymi steroidmi asi tie stavy ze zalieva ma pot a zufalostne stavy mam take ze chcem plakat od strachu, nie ciapku som nemala predsa
@hracka123 dali mi cervene tie ec v injekciach obrovskych,dalsie biele nejake male a 1malicka biela infuzia stiekla do 20min 😏💓
@hracka123 och chudatko,ale potesim ta,sme dve,uz aj mne je na figu fuj,dalsiu mam o 3tyzdne,po tyzdni mi domov pride sestricka vycistit picc- tak chodia ked som z ineho mesta..ze wau a pred tym 5.sept 2chemo budem mat krv odber a s onkologickou stret.
@jankastraza ja mám 2 septembra 4chemo fuj to je strašné aj si voľačo jedla?
@hracka123 och joj jedla normal trochu menej ale uz nechcem nic len vodu fuj strasne ma zalieva horuce poty a cele telo chvilami jak sialene potom klud chvilu ty kokos to co dufam to prejde
Fuj baby čo pijete nemôžem vodu ani citit
@jankastraza presne to som mala aj ja,najprv biela infuzia a potom štyri červené injekcie veľké jak pre koňa.
@jankastraza ako sa cítiš?
Ahojte dievcata to fuj toto su nove stavy,co ten humus davaju do nas co s nami robi fuj,ja mam zatial v sebe vela liekov proti nevolnosti tak mam tazobu len ale telo akoby mam 500kg nic nevladzem a zo vsetkeho mi je zle ked citim ,chcela by som spat ale steroidy nedovolia
@jankastraza ahoj mne uz zle není ale žalúdok onicom tiež som slabá pijem cvikovu stavu tak uvidím ako bude
@hracka123 nastastie a kolky den po chemo mas
?
@jankastraza v pondelok som mala chemo
@hracka123 ja nemozem nic do seba dostat len vodu,cucoriedky ,banan 😒
@jankastraza ja ani vodu nedám do seba zistila som že džús s čierneho ríbezľami dám do seba a čo deti?
@hracka123 hrozne to mi je luto ,mam nastastie pomoc tieto 2dni muzov brasko sa im venuje,ale zajtra 2dni s nimi sama tak stresujem ,asi im dovolim nintendo cely den a tablet

@mata9522 keď ťa liečba tak dlho trvá to je na nervy aj ty si doma ako ja na nervy