icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
15. aug 2019

@mata9522 keď ťa liečba tak dlho trvá to je na nervy aj ty si doma ako ja na nervy

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
15. aug 2019

Ahojte dievcata tak aj ja uz mam po 1,doteraz ok ale co mam steroidy v tabletkach proti nevolnosti tak mi kazda zilka hra otrasny pocit neviem co so sebou je mi nanic ale zle mi zatial nebolo ale tie stavy fuuj unavena a zaroven telo ako v tranze fuuj mala som rano ,vy dufam dobre,hracka ty si mala v pond a az dnes si sa najedla ?😱si co take zobkala?

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
15. aug 2019

@jankastraza tiekla infúziách či bola injekcia ako si pisala

larike
15. aug 2019

@jankastraza ako to myslíš že ti každá žilka hrá? mala si čiapku?

jankastraza
15. aug 2019

@larike jaj take hlupe slov.spojenie som pouzila 😅to tymi steroidmi asi tie stavy ze zalieva ma pot a zufalostne stavy mam take ze chcem plakat od strachu, nie ciapku som nemala predsa

jankastraza
15. aug 2019

@hracka123 dali mi cervene tie ec v injekciach obrovskych,dalsie biele nejake male a 1malicka biela infuzia stiekla do 20min 😏💓

jankastraza
15. aug 2019

@hracka123 och chudatko,ale potesim ta,sme dve,uz aj mne je na figu fuj,dalsiu mam o 3tyzdne,po tyzdni mi domov pride sestricka vycistit picc- tak chodia ked som z ineho mesta..ze wau a pred tym 5.sept 2chemo budem mat krv odber a s onkologickou stret.

hracka123
15. aug 2019

@jankastraza ja mám 2 septembra 4chemo fuj to je strašné aj si voľačo jedla?

jankastraza
15. aug 2019

@hracka123 och joj jedla normal trochu menej ale uz nechcem nic len vodu fuj strasne ma zalieva horuce poty a cele telo chvilami jak sialene potom klud chvilu ty kokos to co dufam to prejde

hracka123
15. aug 2019

Fuj baby čo pijete nemôžem vodu ani citit

larike
15. aug 2019

@hracka123 ani ja nemôžem vodu, skús Rajec modrý jedine ten viem vypiť

hracka123
Autor odpoveď zmazal
larike
15. aug 2019

@hracka123 pijem zelený čaj a čaj z koreňa púpavy

hracka123
15. aug 2019

@larike ten s púpavy pijem aj a začala som zihlavovy

helga9
15. aug 2019

@hracka123 pivo som si dala fakt deci piva uľavilo sa mi vtedy na žalúdku vyskusaj

sabova3
15. aug 2019

@jankastraza presne to som mala aj ja,najprv biela infuzia a potom štyri červené injekcie veľké jak pre koňa.

sabova3
15. aug 2019

@hracka123 ja som tiež vodu perlivu nemohla,potom som skúsila čistú vodu,potom džús grepovy no hrôza.

hracka123
16. aug 2019

@jankastraza ako sa cítiš?

jankastraza
16. aug 2019

Ahojte dievcata to fuj toto su nove stavy,co ten humus davaju do nas co s nami robi fuj,ja mam zatial v sebe vela liekov proti nevolnosti tak mam tazobu len ale telo akoby mam 500kg nic nevladzem a zo vsetkeho mi je zle ked citim ,chcela by som spat ale steroidy nedovolia

hracka123
16. aug 2019

@jankastraza ahoj mne uz zle není ale žalúdok onicom tiež som slabá pijem cvikovu stavu tak uvidím ako bude

jankastraza
16. aug 2019

@hracka123 nastastie a kolky den po chemo mas
?

hracka123
16. aug 2019

@jankastraza v pondelok som mala chemo

jankastraza
16. aug 2019

@hracka123 ja nemozem nic do seba dostat len vodu,cucoriedky ,banan 😒

hracka123
16. aug 2019

@jankastraza ja ani vodu nedám do seba zistila som že džús s čierneho ríbezľami dám do seba a čo deti?

jankastraza
16. aug 2019

@hracka123 hrozne to mi je luto ,mam nastastie pomoc tieto 2dni muzov brasko sa im venuje,ale zajtra 2dni s nimi sama tak stresujem ,asi im dovolim nintendo cely den a tablet