Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dievčatá čo používate proti poteniu?
To je zaujimavé tam tiež sa nepotím len na druhej strane.
@helga9 a ty mas ake velke deti ? tak posli aj do spravy,ked sa neda,ake uz mas vlasky, chceme vidiet,ja dneska zeriem ako neviem co,konecne som dobrala aspon tie steroidy fuj,ale zaludok ako na vode ble
@nori21 no to ti musi byt dlho ozaj, mna uz teraz mrle zeru a to som doma len 3tyzdne ufff
@janaooo aj mne picha moj muz tu injekciu kazdy vecer na kostnu dren, uz som ich mala 3x ,ale zatial caka, cakam, nic ma neboli,ale zajtra mam dostat menstruaciu,tak predpokladam,ze zajtra to pride a ma odvali.. Dakujem ti,ze mi prajes,aby som to zvladla,oni su neni moc mali,ale dcerka ma cerstve 4roky,je diablik a syn ma 10 nastastie ten je samostatny aj pomoze..To musi byt hrozne,take neprijemne pocity,bolesti stale,netesim sa na to, praJEM TI,ABY CO NAJMENEJ TAKYCH DNI BOLO...my sme dneska na bicykloch isli do mesta,ale potom uz po 2hod ma zacala ta ruka boliet,kde mam picc line..
@sabova3 jej Janka uz ti zacali hustnut pekne 😍to ti verim,ze sa tam budes nudit,dufam mas aspon dost knih a casopisov ,porazilo by ma bez tv..
@nori21 ja uz dlhe roky Vichy,skusala som japonsky Fenjal gulicku,ale presla som naspat k Vichy,je drahy,ale naj
@jankastraza baby maju 16 a 11. Do správy? Hmhm no musim kuknúť ze kde. Lebo predtým som v pohode dala fotku a uz dávnejšie mi to nejde len to ukáže takú šípku dokola a neodošle
@jankastraza poslala som ti správu pozri ci ti to došlo
No parada

@sabova ahoj uz si v nemocnici na tých rehabilitáciach?