Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@zuzap33 ahoj Zuzka vitaj medzi nami,je mi luto,ze pri takejto otras.prilezitosti,sme tu dobra partia,dievcata su zlate ,aj ja som cerstva..mam 1chemo za sebou,podobne ako ty nador ale rozprcnuty skvrna a 1uzlina a aj mamina moja 65r ma rak prsnika,chemo skoncila v dec.2018 ja mam tiez skoro 40 ake velke deticky mas? Moji 10 a 4.❤
Ahoj, deti maju 10 a 13. Mama už neboha 15rokov ako 50rocna
Dievčatá nás je tu na MK zopár a si predstavte ze každý rok pribudne okolo 3000 pacientok
@sabova @jankastraza. Dievcence všetko naj k meninam prajem a hlavneee veeela veeela zdravia
Aj ja sa pridávam všetko naj veľa zdravíčka prajem
@sabova @jankastraza prajem všetko najlepšie hlavne veľa zdravíčka 🍹🥂
Janka angličanka všetko najlepšie k meninám.
No dievčatá poviem vám som v šoku, mamina ma metastázy na pečení a mala ich aj pred opkou čiže lekár odflakol vyšetrenie a teraz jej robili kontrolné CT a lekárka sa vyjadrila nie síce priamo ale dosť zrozumiteľne že to bolo aj pred opkou, no ak pôjde všetko ako ma pôjde na operáciu s pečeňou

@zuzap33 ja mám 42 som po mastektómiu ľavého prsníka.chodim na chemo a tiež to ťažko znasam