Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 pekne meno mas ❤
ano 4, jednu este vydrzat juj
uz ma hlava zacina svrbiet ale..
@jankastraza no aj mňa svrbela a potom padli
Dneska mam zlý den vrrrr
@helga9 nastvali ta v robote?
@jankastraza bodaj by. Kramy mi došli 2 mesiace som nemala bolo mi úplne ze fasa dúfala som ze skončili nadobro. A oni nie. Vrrr
@helga9 tak to ti verim a zvlast,ked este mate take hice
@jankastraza dusno je nenormalne a este som varila no konec
Zatiaĺ je mi dobre.Zjedla som trošku polievky na večeru zatiaĺ sa necítim ani hladná.Predpísala mi tabletku Emegar proti zvracaniu ak bude treba.
@nori21 drzim ti palce nech ma vsetko hladucky priebeh
@helga9 parada mnam aky posh dezert pocuuuvaj
Ja robim dobry kolac teraz neodolala som skusan novy recept ale je tam aj cukor kryst takze moc tip top zdravy nebudem ale mam take chute 😭😍
@jankastraza výmen muku za spaldovu pri spaldovej múke netreba toľko cukru takze zniz dávku cukru a bude kolac aspoň na 90 percent zdravý
@jankastraza Jani tak pošli kusok

@hracka123 no mne je jedno kde na Slovensku tu v okolí cca50km obehane