icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

cenculinka
4. sep 2019

Dievčatá,ako ste na tom s menzesom? Ja som mala naposledy 25.7., potom som bola 26.8.na prvej chemo a krámy furt nemám...dr je z toho už aj kus nervózny,včera sa má pýtala či nie som tehotná,či som si robila test...nerobila som si,tak som šla do lekárne,spravila jeden včera,jeden dnes a podľa testu tehotná nie som,tak som zvedavá,kde tie krámy sú 🤔

nori21
4. sep 2019

@helga9 Mám sa fajn,druhé chemo bude 17.sept.

sabova3
4. sep 2019

@cenculinka mne menzes skončil po druhej chemo.rok už nemám a už ani mať nebudem po zajtrajšej operácii.

zuzap33
4. sep 2019

@hracka123 sedim prave na onko, vysla sestricka ze ma caka dlhy rozhovor

helga9
4. sep 2019

@sabova3 moja veelmi držím palce aby opka bola bez problémov a pooperačný stav bez bolesti

helga9
4. sep 2019

@zuzap33 pevne nervy

helga9
4. sep 2019

@cenculinka mne chodil počas chemo jak hodinky potom dva mesiace nic ja cela happy no vrátil sa ako bude chodiť uvidim

larike
4. sep 2019

@sabova3 všetko dobre dopadne, drž sa

larike
4. sep 2019

@cenculinka mne menzes skončil po druhej chemo

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
sabova3
4. sep 2019

@helga9 ženy pekne vám ďakujem za povzbudenie.ale ten strach stále je.

nori21
4. sep 2019

@sabova3 Držím palce,bude to dobré.

sabova3
4. sep 2019

Ženy, toto musím vypiť za dve hodiny.ma to strašnú chuť,skôr má bere na vracanie.a večer o deviatej to isté znova.jaj,nech už je zajtra večer.

jankastraza
4. sep 2019

@sabova3 ooh Jani fuj,moja myslim na teba a budem aj vecer,tieto napoje to je utrpenie, a tak vela uffff, nastastie si to dotiahla az sem,konecne budes mat operaciu za sebou a uz sa budes len regenerovat ,vsetky na teba myslime!!! Posielame ti pozitivnu energiu! ❤

jankastraza
4. sep 2019

@zuzap33 drzim aj ja palce, potom daj vediet,co si sa dozvedela ❤

sabova3
4. sep 2019

@jankastraza Jani, ďakujem.ved si stále hovorím,že nie také som prežila..tak musím aj toto.zajtra sa určite ozvem.

jankastraza
4. sep 2019

@cenculinka ahoj, to mas z chemo,vacsine dievcat nepride, ja som mala po 1 chemo ako hodinky presne,som zvedava ,zajtra mam 2chemo kokteil,tak tiez uvidim,ci pride... mne robili automaticky pre istotu test pred 1chemo,aby si boli isti,ze nie som,aj ked som im tvrdila,ze urcite nie som... hlavna vec,ze ekg debily mi este nerobili... och, aj som to vravela onkologicke,ze ekg mi este nerobili a zajtra uz 2ch.a nic...ty si sa to pytala s tym kefirom? no ja mam 3 EC chemo a potom inu,ale mne jasne zakazala pre moje dobro vsetko ,kde je ziva mikroflora,takze dodrzujem...

jankastraza
4. sep 2019

@sabova3 pocuj, viem,ze to nemozeme porovnavat,ale len tak pre info,moja mamina mala tiez tuto op co budes mat a ona bola uplne fit potom , cvicila pekne na izbe,predsa mala vtedy 63 r,rakovinu prsnika mastektomiu uz mala vtedy za sebou tiez a kedze mala tiez tumory na vajecnikoch,preto jej vsetko brali a po operacii bola fit,ty si mladsia,takze budes na tom este lepsie,neboj..aj ja idem na geneticke testy v oktobri,tak som zvedava BRCA1 BRCA2 ci sa ukaze,moja mamina ma a starka mala,ale moja onkologicka mi vravela,ze typ nadoru co mam by nemal byt zdedeny,takze je nahoda,ze som mala tumor aj ja ked aj mamina vraj 😨❤

jankastraza
4. sep 2019

@mata9522 matka a ty sa ako citis? mas velke bolesti v kostiach a klboch,ci ani nie? ❤

jankastraza
4. sep 2019

@helga9 ahoj, tak ty uz dneska zase ficis, ja som len rano v pyzame pila kafe,ked ty uz si mala vsetko doma porobene 😂 a chute si narobila... fuj ja uz mam tzv.cestovnu horucku na zajtrajsie cervene Mochito ,ble to zas budu neprijemne stavy,ale skola vola, rano muz obeha skolu,potom ja skolku zvladnem,lebo len na par hodin dcerku beru prvy tyzden na skusku v novom kolektive,a dalsi den uz predpokladam budem dufam na bicykli s detmi 😔😝

zuzap33
4. sep 2019

Zajtra idem na prvé chemo

jankastraza
4. sep 2019

@zuzap33 to je dobre,ze konecne zacnes s liecbou a kolko ti naplanovali? ak mas chut napis,co si sa dozvedela ❤❤❤❤❤❤

jankastraza
4. sep 2019

@nori21 super, kedy mas dalsiu chemo,zajtra? mne tiez dneska bola cistit sestricka picc a brala krv,vobec som ani necitila,ze mi berie a zatial nevolaju,co je dobre znamenie,cize dobra krv jupiii

zuzap33
4. sep 2019

@jankastraza dozvedela som sa, že všetko ostatné sa dozviem zajtra, ešte hneď ráno mám ísť za pani primarkou

nori21
4. sep 2019

@jankastraza 17 sept.

daniela1616
4. sep 2019

Ahojte dievčatá, posuniem ďalej šatky ktoré som dostala od milej žienky tu v skupine. Tak nech sa páči 😉

sabova3
4. sep 2019

Jaj ženy ja už nevládzem, už dve hodiny má preháňa,zadok bolí,no otras.a ešte večer o deviatej to isté .pomoc

jankastraza
4. sep 2019

@sabova3 och chudiatko !!! to je hrozne, a ak sa mozem spytat,to preco davaju vypit? ci to pri kazdej operacii?