icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

mata9522
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
5. sep 2019

@mata9522 zatial mam chodit k primarke a 2-3 cykly, potom sono prsnikov a mri pecene

jankastraza
5. sep 2019

@zuzap33 drzim ti palce ❤

helga9
5. sep 2019

@zuzap33 budu sledovať po 2-3 cykloch ci chemo zaberá. Ja som to tiež tak mala. Držím palce. Uvidis chemo je svina zabere.

jankastraza
5. sep 2019

@helga9 ahojky, no ja uz po kokteily, chvilku doma a kamoska pride,zavezieme dcerku do skolky,nech nemusim slapat 2km po chemo,zvladla by som,ale kamoska,ze nech oddychujem,zlata,zatial som ako sfetovana po chemo a liekoch - tolkych 😅 ale neviem,co varit dneska,ja asi nebudem nic,len dobky male ... caj,banan,zatial mi este chuti.. ty uz aktivna od rana paaana,si superzena, chceme byt a vladat ako ty 😎
@hracka123 Erika ako sa citis dneska, halusky uz hotove?

jankastraza
5. sep 2019

@cenculinka wau tabletka co funguje 5dni,aj ja taku chcem a nie tento balicek 😅❤

jankastraza
5. sep 2019

@sabova3 Janka, myslime na teba ❤❤❤

hracka123
5. sep 2019

@jankastraza hej halušky hotové čakala som lebo nám vozili drevo a tak sa cítiš dobre?

jankastraza
5. sep 2019

@hracka123 super, no ja sa citim zatial fajn,o hodinku si mam dat zase lieky tak zase budem mat nepokojne telo ufff,ale ked len to tak super skutocne... ❤

helga9
5. sep 2019

@jankastraza no moja zachvíľku pôjdem určite aj ja na nejaký koktail. Teraz bude biely. Pevne verím ze keď červenú som tak dobre dala tak bielu tiež zvládnem. Ono sa asi tažšie znáša keď sú tie koktaily za sebou ze najprv 4 červene a potom 4 biele a ja mam trojmesačnú pauzu medzitym tak sa telo trosku stihlo zregenerovať.Mam obavy o žily to ma asi najviac trápi

helga9
5. sep 2019

@jankastraza ty si hotová drogistka

sticker
nori21
5. sep 2019

Zajtra idem na osteoscan kostí,tá kontrastná látka sa dáva do žily?

hracka123
5. sep 2019

@zuzap33 ahoj no ako sa cítiš po chemo?

hracka123
5. sep 2019

@nori21 ano

zuzap33
5. sep 2019

@hracka123 uz som doma. Trochu sa mi krúti v hlave, ale inak fajn. Prišla som hladna, tak som si dala vývar a hrianky. Uvidíme ako ďalej

zuzap33
5. sep 2019

@daniela1616 mala by som záujem o tu bielo modrú šatku

zuzap33
5. sep 2019

Dostala spolu 3chemo, z toho 2biele a 1cervenu, a potom 2take malé preplachove, povedali ze je to trojkombinácia, tak uvidíme. Neviete čo to je tá červená?

cenculinka
5. sep 2019

Dievčatá,aj ste si kupovali parochne či ako?

larike
5. sep 2019

@zuzap33 aj ja mám trojkombináciu, tá červená je Doxorubicin

larike
5. sep 2019

@zuzap33 skús sa pozrieť v papieroch ak tam máš Docetaxel, Doxorubicin a Cyklofosfamid je to to najsilnejšie čo existuje.

larike
5. sep 2019

@cenculinka ja som si kúpila, ale nosím ju iba ak idem do mesta, alebo k lekárovi.

zuzap33
5. sep 2019

@larike mám presne to a zajtra mám ešte ísť pichnúť injekciu na krvinky

larike
5. sep 2019

@zuzap33 toto určite zabere !!! Injekciu máš Neulastu, alebo Lonquex?

zuzap33
5. sep 2019

@larike neulastu

larike
5. sep 2019

@zuzap33 bude všetko ok, neboj

hracka123
5. sep 2019

@cenculinka hej kupovala ale nemám ju rada

hracka123
5. sep 2019

@jankastraza Jani ako sa cítiš?

jankastraza
5. sep 2019

@hracka123 jaj moja snazim sa lezat akoby do mna elektriku pustili fuj

sabova3
5. sep 2019

@jankastraza tak a mám to za sebou.az o štvrtej poobede má dali na izbu.bolest jak pri menzese,ale dá sa.stale nič nejes ani piť . až zajtra.

hracka123
5. sep 2019

@zuzap33 Zuzi ako sa cítiš?