Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Mi je smiesne, normalne mam chut na zavinace, asi dnes dojdem do obchodu. Chute jak tehotna
Teraz idem variť,dnes bude vývar a halušky s kyslou kapustou,keď budem mať čas nieco upečiem a chystám sa do záhrady.
@jankastraza ahoj spala si? Ako dnes je
@zuzap33 ahoj Zuzka a ako sa dnes citis? Dufam uz lepsie?
@helga9 som velmi zvedava co sa dozvies v pondelok moja toto cakanie je na prd stale ta prehanal,vechol ,ale bude dobre,len nech uz mas liecbu ❤
@sabova3 Janka myslime na teba musis byt vyhladovana to mas takuto prisnu dietu ? Uff
@jankastraza po tej včerajšej injekcii na kosti ma bolia kĺby, ale zobrala som panadol, tak žijem. Boli sme na nákup aj trhu a dala som to. Už preháňam aj deti sa učiť, medzitým na chvíľu ľahnem, ide to
@mata9522 ani nestras so zubami,ja mam stale cosi a chodim stale pravidelne naprehliadky vsak to musi byt ake utrpenie este bolest zuba pocas chemo ❤
@jankastraza ja som posledné tri roky stále chodila k zubárovi, zapal kosti, tak mam na polke keramicky mostik, strašna suma, ale parádne. Donedávna som chodila každé tri mesiace na hygienu, neviem či teraz pri chemo môžem
Zuby? Po tamoxifene som u zubara kazdy mesiac. Lamu sa, stiepia ... Cely invalidny vrazam do zubov a nepomaha ☹
@zuzap33 super si poriadna sikulka klobuk domu
@emjee boze tohoto sa aj ja obavam,budem na tom rovnako ako ty
@hracka123 presne ako aj ja
@jankastraza to bude tym, ze to bola prva, dalsia ma byt 26.9. uvidime potom
@jankastraza to ani nie je o diéte,ale čreva sa musia uložiť,tak preto tak pomaly s jedlom.
@sabova3 aha ano,rozumiem
Ja som si na večeru dala zemiaky s vňaťou, male volske oko a zavaranu cviklu
@zuzap33 ja dnes celý deň dusím voľačo som taká prezrata robila som kuracinu na šťave s cestovinou a tatársku by som po lyžičkách jedla.cviklu som tiež za pohár zedla a ešte piškótové tortu s čučoriedkami polku som zozrala fuuj zajtra nebudem nič jesť a nealko pivo čo som v živote nepila teraz kvantum .