icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

mata9522
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
7. sep 2019

Mi je smiesne, normalne mam chut na zavinace, asi dnes dojdem do obchodu. Chute jak tehotna

nori21
7. sep 2019

@zuzap33 To tak aj bude.Predvčerom som varila a piekla ryby na každý spôsob.

nori21
7. sep 2019

Teraz idem variť,dnes bude vývar a halušky s kyslou kapustou,keď budem mať čas nieco upečiem a chystám sa do záhrady.

helga9
7. sep 2019

@zuzap33 haaa zavináče presne ja som ich doslova zrala v kuse a este aj uhorky

helga9
7. sep 2019

@nori21 u nás bude dnes lečko na obed zajtra budu pstruhy. Idem aj ja do zahrady chcem este tie levandule dokoncit. No vyzerá na dážď hlásia az poobede snáď to stihnem

helga9
7. sep 2019

@mata9522 mna tiež bolel zub keď bola chemo no potom prestal. Predoperacne ja som bola na krv rtg hrudníka a u anesteziologa.

hracka123
7. sep 2019

@jankastraza ahoj spala si? Ako dnes je

sabova3
7. sep 2019

@helga9 ahoj.ide to pomaly,od stredy som nejedla,dnes len bujón a zajtra kaša.

jankastraza
7. sep 2019

@zuzap33 ahoj Zuzka a ako sa dnes citis? Dufam uz lepsie?

jankastraza
7. sep 2019

@helga9 som velmi zvedava co sa dozvies v pondelok moja toto cakanie je na prd stale ta prehanal,vechol ,ale bude dobre,len nech uz mas liecbu ❤

jankastraza
7. sep 2019

@sabova3 Janka myslime na teba musis byt vyhladovana to mas takuto prisnu dietu ? Uff

zuzap33
7. sep 2019

@jankastraza po tej včerajšej injekcii na kosti ma bolia kĺby, ale zobrala som panadol, tak žijem. Boli sme na nákup aj trhu a dala som to. Už preháňam aj deti sa učiť, medzitým na chvíľu ľahnem, ide to

jankastraza
7. sep 2019

@mata9522 ani nestras so zubami,ja mam stale cosi a chodim stale pravidelne naprehliadky vsak to musi byt ake utrpenie este bolest zuba pocas chemo ❤

zuzap33
7. sep 2019

@jankastraza ja som posledné tri roky stále chodila k zubárovi, zapal kosti, tak mam na polke keramicky mostik, strašna suma, ale parádne. Donedávna som chodila každé tri mesiace na hygienu, neviem či teraz pri chemo môžem

emjee
7. sep 2019

Zuby? Po tamoxifene som u zubara kazdy mesiac. Lamu sa, stiepia ... Cely invalidny vrazam do zubov a nepomaha ☹

hracka123
7. sep 2019

@zuzap33 ahoj aj ja voľačo spravím a musím oddychovať normálne nevládzem a chute v ústach máš?nemáš takú ako olovo lebo ja vôbec necítim chute

zuzap33
7. sep 2019

@hracka123 chuť olova nemám, len ráno do zeleninového šalátu som si dala polku citróna, aby som niečo cítila, inak dávam len trocha. Ale ten zavináč na desiatu bol fajn

jankastraza
7. sep 2019

@zuzap33 super si poriadna sikulka klobuk domu

jankastraza
7. sep 2019

@emjee boze tohoto sa aj ja obavam,budem na tom rovnako ako ty

jankastraza
7. sep 2019

@hracka123 presne ako aj ja

hracka123
7. sep 2019

@zuzap33 a tu aroniu si si objednala.odstavujes aj cviklu?

zuzap33
7. sep 2019

@hracka123 aroniu este nemam, cakam do vyplaty, zaciatok skolskeho roka deti nas dost vystavil, cviklu este nestavim, hemoglobin som mala 142, tak uvidim. Aj tak som nejaka nenazrana.

zuzap33
7. sep 2019

@jankastraza to bude tym, ze to bola prva, dalsia ma byt 26.9. uvidime potom

sabova3
7. sep 2019

@jankastraza to ani nie je o diéte,ale čreva sa musia uložiť,tak preto tak pomaly s jedlom.

jankastraza
7. sep 2019

@sabova3 aha ano,rozumiem

zuzap33
7. sep 2019

Ja som si na večeru dala zemiaky s vňaťou, male volske oko a zavaranu cviklu

hracka123
7. sep 2019

@zuzap33 ja dnes celý deň dusím voľačo som taká prezrata robila som kuracinu na šťave s cestovinou a tatársku by som po lyžičkách jedla.cviklu som tiež za pohár zedla a ešte piškótové tortu s čučoriedkami polku som zozrala fuuj zajtra nebudem nič jesť a nealko pivo čo som v živote nepila teraz kvantum .

hracka123
7. sep 2019

@hracka123 už som 4kg pribrala fuj

zuzap33
7. sep 2019

@hracka123 ta to kombinácia, skoro som odpadla 🙂