icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
8. sep 2019

@sabova3 dobre ranko nech teda rýchlo ustúpia veď mat bolesti neni bohvieco. Vieš kedy ta pustia domov?

hracka123
8. sep 2019

Joj dievčatá prší a prší čo s načatým dňom čo idete robiť?

helga9
8. sep 2019

@hracka123 ja som taká rada ze som vcera stihla porobiť vonku. Dneska si idem kanceláriu dat do pucu a popritom variť. Vcera som si riadne dala do tela všetko ma dnes boli. Auuu

zuzap33
8. sep 2019

@hracka123 chystať syna na preteky. Konečne ma tak nebolia kosti ako včera.

zuzap33
8. sep 2019

Zajtra plánujem ísť do roboty

hracka123
8. sep 2019

@zuzap33 na aké preteky chodí?

zuzap33
8. sep 2019

@hracka123 v boulderingu, dnes v Kežmarku

hracka123
8. sep 2019

No baby moje už to začína ja musela objednať pizzu

zuzap33
8. sep 2019

Vas tiez boli prsnik, kde mate nador? Mna uz zacal pred terapiou a ono to pokracuje dalej. Nie stale ale casto

hracka123
8. sep 2019

@zuzap33 ja už mám odrezaný prsník ale pobolieva jazva asi zmena počasia a ruka kde dávajú chemo boli

jankastraza
8. sep 2019

caute dievcata, ako sa mi mate? co porabate? my sme sa boli prejst asi tak 4km do mesta a naspat doobeda a ked sme prisli,boli sme najedeni,no ale mne prisla na chut strasne sosovicova polievka,tak som si hned musela uvarit 😅 az sa mi hrce robili ked som ju jedla 😅

jankastraza
8. sep 2019

@zuzap33 aj mna boli ten prsnik,teraz po 2chemo som citila vcera ked som lezala ma bolel,nieco sa tam jednoznacne dialo po chemoske ,urcite ta chemo bojovala s nadorom... teda aspon taky pocit som z toho mala...

jankastraza
8. sep 2019

@hracka123 dufam,uz sa citis lepsie?

simka44
8. sep 2019

Žiaľ poznám osobne človeka s podobnou diagnózou a za niekoľko rokov rakovina opäť. Chemoterapia ničí všetko a ma hrozne negatívne účinky. Farmaceutický priemysel žiaľ funguje tak, že ti žiaden lekar nepovie, že sa to dá aj inak, no dá. Musíš len hľadať, príp. napíš správu.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
8. sep 2019

@mata9522 tak to je super,ze si mala navstevu,ja zehlenie lubim,len ma boli chrbat lebo vzdy vela a dlho zehlim,tak sa vykasli ,ved je nedela 👍😍

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
8. sep 2019

@mata9522 to sa mi paci,aj jasom trosku taka,a koleginky sa potesia urcite 😊a ty mas teraz kolku chemo za sebou,aky datum bude opka? Prepac,tolko nas je,ze si uplne presne nepamatam..Ako sa vlastne citis? Vidim,ze si fit 🤗

hracka123
8. sep 2019

@cenculinka ahoj ako sa máš?si sa dávno neozvala

zuzap33
8. sep 2019

@simka44 nezaujímajú ma Tvoje názory, nemiesaj sa medzi choré ženy a bud rada, že si zdravá.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
8. sep 2019

@jankastraza ahoj všetko v pohode dneska si frcim na paradajkach mám domáce sú super ja dneska nedeľná pohodicka

zuzap33
8. sep 2019

@mata9522 dosť veľa chemoterapii pred operáciou, mne zatiaľ povedali tri

jankastraza
8. sep 2019

@mata9522 boze to si vyborne zvladla liecbu 👍❤ prosim ta co to znamena ta biologicka liecba? Budem na teba mysliet

jankastraza
8. sep 2019

@hracka123 to je vyborne,mnaaam domace su best 😋to ked chodievame ku svokrovcom tak sa vzdy vytesujeme,ked mavaju domace,vzdy ich vyjeme 😍

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
8. sep 2019

@jankastraza herceptin budeš mat aj ty to je ten trastumazub ci jak sa to presne vola

mata9522
Autor odpoveď zmazal
simka44
8. sep 2019

@zuzap33 ja tebe nepíšem nič, tak čo sa staráš, čo ja píšem

simka44
Autor odpoveď zmazal