Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 ano ,a na teba myslim,som zvedava aku liecbu ti daju ❤
A veriť lekárovi je dosť zásadná vec. Bez toho je liečba dosť obtiažna.
@zuzap33 tak keď sú pre teba hlúposti to, že píšem, že chemoterapia spôsobí časom možno ďalšiu a doživotne ťažkosti a ze existuje aj iná forma liečby, to sú hlúposti. To nie sú konšpiračné teórie, žiaľ, keď sa o to nezaujímas a ani to neskúšas, tak ok, potom je to zbytočné,. Myslela som to dobre, nemám rada neoverené kecy, no žiaľ, ľudia v tomto pozerajú jednostranne a nevnímajú to, že farmac. priemysel je biznis, tak ako vo vakcinach proti chrípke, ktoré už dnes aj mnohí čestní obvodáci neodporúčajú, tak isto je to aj s chemo. Z jedného sa človek vylieči a zvyšok života liečia druhé. Ale prepáč, táto debata, je o "inom" zjavne a ja nič neviem. Reagovala som na 1.príspevok, nevšimla som si, že je tri roky stary.
@simka44 samozrejme,že musí byť sväté čo povie lekár,komu inému má človek veriť,ak nie lekárovi, lekár vie, čo robí..a keď človek neverí na iné alternatívne liečby,tak kadejaké diéty, vitamíny a kašičky nepomôžu...mamine jednoducho povedali,že sa liečiť musí,tak sa liečime.. každý znáša liečbu a proces liečby inak a myslím,že nikomu tu nepomôže,keď idete rýpať...🤔 všetky žienky, vrátane mojej maminy už chemo buď majú za sebou,alebo pred sebou a takéto reči im "určite" dvíhajú psychiku..🤦🤦
Baby ja uz nereagujem na take príspevky nemá to cenu. Ľudia co o Tom nemajú ani sajnu idu radiť. By som ich chcela vidieť ze keby sa im toto stalo tak by prosíkali o chemo.
@17zuzka6 to ma mrzí ak to vyznelo ako rypanie, už som to vysvetľovala, že to bolo na 1.prispevok, nie sme všetci rovnakí. Ano, poznám osobne osobu, ktorá sa z terminálneho štádia ca vyliečila, vrátane člena mojej rodiny, ktorý si vyliečil touto metódou dnu aj astmu, na ktoré mu tradičná medicína pchala tisíc liekov, ktoré vraj musí brať doživotne, a on sa z toho doživotne vyliečil a sam! alternatívnou cestou, nie v zmysle neoverených ezo alchýmii, fytoterapia nie je neoverena! Ucinky rastlín a detoxu na zdravie a choroby sú preukázateľne a je mnoho štúdií o tom ako sa nimi dajú vyliečiť aj "nevyliečiteľne" ochorenia. To je ale už aj o tom biznise, nebudem sa znovu o tom istom rozpisovať, keďže očividne je pravda, len v chemoterapii. A nesudim nikoho, každý sa snaží zachrániť život, ked mu on ide, ale otvorenost aj voči iným metódam je tiež jedna z ciest. je každého vec naco sa dá, môj príspevok mal byť reakcia na autorku a mal byť podnetom, nie vyryvanim. Želám veľa zdravia a úspešnú liečbu vám všetkým, už na to nebudem reagovať.
Ženy pozerám teleráno,hovoria o mamografii.ze mamograf dakaze zistiť rakovinu tri až päť rokov dopredu.tak ja tomu nerozumiem.u mňa to prišlo sedem mesiacov po mamografii.tak potom kde je chýba?možno nie sú ľudia, ktorí to vedia čítať alebo jak?

@mata9522 aha to je ten Herceptin? To budem mat aj ja aj ja som Her2+