icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
9. sep 2019

@mata9522 Všetko najlepšie k meninkaaam prajem. Hlavne veeela zdravicka

sabova3
9. sep 2019

mata9522 Aj ja sa pripájam.Vsetko len to naj.

helga9
9. sep 2019

@sabova3 ty sa ako cítiš? Lepší sa to aspoň trošičku s tými bolesťami?

jankastraza
9. sep 2019

@mata9522 Vsetko naklepsie,krasny meninkovy den dneska ,nech ta trosku viac rozmaznavaju tvoji milovani 😍🎉🎊🎉

jankastraza
9. sep 2019

Dievcata mne zase mamo ukazalo okamzite rakovinu,ta pani co ho obsluhovala mala slzy v ociach lebo videla okamzite ze je zle a ja som jej pocas toho rozpravala ako sa bojim,lebo moja mamina bojuje s rak.prsnika,to uz ma zacala hladkat,ze krok za krokom to vyliecime 😭vo vedlajsej miestnosti mi to na sone dr uz len potvrdila..najhorsi den v zivote

jankastraza
9. sep 2019

@sabova3 Jani dnes uz mozes papat konecne cosi? Kedy ta pustia domov? Ako sa citis? ❤

helga9
9. sep 2019

@jankastraza mala si šťastie na poriadnu Dr

hracka123
9. sep 2019

@mata9522 ahoj aj ja prajem všetko naj meninám🤩

hracka123
9. sep 2019

@helga9 ahoj ešte si nie u dr

helga9
9. sep 2019

@hracka123 nie ani sa neponáhľame. Dr ma od 8-9 vizitu na oddelení. Načo tam budem sedieť. Tak az na 11 pôjdem skor nie

jankastraza
9. sep 2019

@helga9 tak dneska je den D konecne sa dozvieme,co ti daju myslim na Teba joj baby uz nech to je za nami ,mame vlasy,sme naspat kocky a zoberiem vam pri more a do Oxfordu 😍len budete musiet prist postupne lebo mame malicky domcek ,🤣ale hlavne ze mame

mata9522
9. sep 2019

@helga9
@sabova3
@jankastraza
@hracka123 Dievčata velmi krasne ďakujem.Ste zlate a ďakujem za tuto stranku za vasu podporu a každu radu. 🙂 🙂

nori21
9. sep 2019

@mata9522 Všetko najlepšie,veĺa zdravia.

nori21
9. sep 2019

Ráno som zistila,že mi začali padať vlasy.Zajtra asi pôjdu dole.

mata9522
9. sep 2019

@nori21 dakujem krasne. 🙂

sabova3
9. sep 2019

@jankastraza
@jankastraza ahoj.tak zajtra konečne domov,joj jak sa už teším.spim len na chrbte,ani sa otočiť no nič moc.ale už od včera som jedla tak dobre.na stolicu má nebere,asi dostanem cipok.

hracka123
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
9. sep 2019

@mata9522 ❤❤❤❤❤❤❤❤

mata9522
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
9. sep 2019

@nori21 ja som si tym presla minuly tyzden, bud silna, zvyknes si,mas uz peknu parochnu,al satku? mne trebal tyzden a uz som v pohode,velmi zle som to znasala ..❤

nori21
9. sep 2019

@jankastraza Kúpila som parochňu mám aj šatky.

jankastraza
9. sep 2019

@sabova3 jeej zajtra uz domov,vidis,ako to rychlo ubehlo,teda mne sa to zda,tebe nie,ty si si chudiatko vytrpela,ale super,ze uz si sa mohla najest,a ved na wc nemas ist preco,ked si nic nejedla 🙂

hracka123
9. sep 2019

@mata9522 tu parochňu môžem aj s normálnym šampónom umývať?

nori21
9. sep 2019

@hracka123 Ja som kúpila tam šampón kde som kupovala parochňu

jankastraza
9. sep 2019

@hracka123 no mne radili ze len vo vode, skoro som odpadla ,ze vo vlaznej vode,ale asi ako @nori21 vravi radsej spec.sampon zohnat,ja si pojdem dokupit,lebo som spekulovala,ze si ju pojdem dat umyt tam do salonu,a vyfukat,nech si ju neznicim,ak to nebude palka,chcem tam brnknut,kolko by to stalo...

hracka123
9. sep 2019

@jankastraza Jani čo robkas?

mata9522
Autor odpoveď zmazal
sabova3
9. sep 2019

Ženy mojej mame aj dcére prišli výsledky z genetiky.mame všetci ten gen brca.tak som verila,že aspoň dcéra to nebude mať.no ale pozrite na moju mamu, má 70 a doteraz chválabohu nič.a ja na 45.

jankastraza
9. sep 2019

@hracka123 a ty co porabas Erika? mas sa dobre? ja od rana frcim, skola,skolka, este povybavovat na recepcii v skole vylet syn pojde na tyzden,zhanam veci na vylet, davam do poriadku bazarik,snazim sa predavat,mam vela veci po detoch,tak nech zarobim korunky pre maminu ,co mam ucet na Slovensku... co budes varit? Ja mam este sosovicovu polievku a neviem,co druhe poobede, za chvilku musim ist do skolky pre dcerku a potom zase naspat o15 h pre syna fuj dneska nabeham 8km,budem ako zbity pes vecer

jankastraza
9. sep 2019

@sabova3 och to ma uprimne mrzi Jani, ale ako si napisala,neobavaj sa, budu ju stale sledovat, vsetko sa uz teraz da, medicina pokrocila.. ja idem tiez v oktobri na tie testy,aj dcerka bude musiet ist raz, moja mamina aj starka BRCA1 aj BRCA2 takze dcerka ma zatial 4rocky,vsetky testy ju tiez cakaju,a co teda teraz,daju jej hned automaticky vysetrenia?