icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
9. sep 2019
helga9
9. sep 2019

Baby vyskúšajte toto kamoska odporucila

hracka123
9. sep 2019

@helga9 no musím kúpiť lebo mňa neskutočne boli ruka kde dostávam chemo

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
9. sep 2019

@sabova3 strasne to je s tými žilami fakt. No poradím sa s Dr ohľadom toho pic. Krv mi zobrali a ja uz som sa ku nemu nevrátila a ruka ma fakt boli.

helga9
9. sep 2019

@hracka123 no treba skúšať co pomoze. Ja som zvykla predtým liotonom. Zevraj aj heparoid pomaha.

hracka123
9. sep 2019

@helga9 natieram liotonom nepomáha skúsim to čo si poslala

sabova3
9. sep 2019

@helga9 ok.dakujem
.ale ja som skôr myslela niečo, čo preberie tie žily dnu v tele,aby nepraskali pri odbere.aby ich posilnilo.

helga9
9. sep 2019

@sabova3 fuuu no C vitamin a je ten liek no neviem si spomenúť na názov keď si spomeniem napisem ti

zuzap33
9. sep 2019

@helga9 ne nahodou ascorutin?

hracka123
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
9. sep 2019

@hracka123 ma vysoky obsah c je na posilnenie zil pro krvacani

helga9
9. sep 2019

@zuzap33 áno ascorutin hlava moja derava

mata9522
Autor odpoveď zmazal
sabova3
10. sep 2019

@mata9522 a dá sa to kúpiť bez receptu ?

helga9
10. sep 2019

@mata9522 pred tebou klobuk dole fakt 8 si dala perfektne. Co bude po opke to tažko povedať ci bude treba zabezpecovacku. Ja štvrtok vyskúšam chemo do ruky ak to bude na hovno pôjdem pýtať pic.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
10. sep 2019

@mata9522 no oziare čakajú aj mna neviem ci stihnem do Vianoc alebo az po novom roku

nori21
10. sep 2019

Dievčatá ostrihala som sa sama,ani sa nespoznávam.V parochni vyzerám takisto iba o odtieň sú svetlejšie.Musím si zvykať.

hracka123
10. sep 2019

@nori21 si šikulka keď si to dokázala sama

helga9
10. sep 2019

@nori21 juuj vlasky išli dolu. Narastú zas len nech sme zdravé. Mne rastu sú husté a začínajú sa kuceravit tak v kútiku duše sa nádejam ze uz nevypadnu bolo by mi ľúto.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
10. sep 2019

@mata9522 to si chcela asi@nori poslať A vypadlo ty aj obočie? Vlasy už rastu?

jankastraza
10. sep 2019

@nori21 aj ja sa pripajam,si silkulka ,ze si to zvladla sama,je to sok,ale mala docasna cena ,ktoru zial musime zaplatit za nase zdravie ,uz nech mame dievcata buduce leto a vlasky naspat 😍🎊🎊🎊mne muzicek oholil tak na skoro 1cm pred2 tyzdnami,ale teraz po n2.cervenej EC mi znovazacali padat,uz mam plesinky vyzeram ako nepodarene kura,tak kamoska sa mi teraz ponukla kadernicka,ze ma pride oholit ,zlata,nemusi zas muzicek s tym jeho strojcekom hrkotajucim 😅

jankastraza
10. sep 2019

@hracka123 ahoj Erika,tie zemiak.placky klasika postruhat zemiaky,2vajicka,hlad al polohrubu muku- pozor radsej pouzi zdravsiu,ja musim objednat..majoranka,mleta rasca,sol pomiesat,vyprazit mnaaam ku fazulovici ale zas neviem co dnes varit,poradte dievcata zeby rybu v rure? Mam tu oranzovu salmon po angl.nepamatam sa ako sa povie po svk

hracka123
10. sep 2019

@jankastraza ahoj no u nás sa to volá zemiakové placky.ja pečiem zemiaky v rúre a upečiem ryby.ale od rána len jahody a černice žujem.a chlapcom ešte diétne párky vo vajickovom župane.pouzivam aj klasiku muku

jankastraza
10. sep 2019

@hracka123 mnam robis riadne chute , ja dufam neprechladnem, isla som rano s detmi na bicykli a straaasna zima bola az ma klepalo a bola som oblecena,ale predsa uz nam zacal ten chladny vlhky jesenny oceansky vzduch,tak som prisla domov,nahodila az 2zupany rychlo na seba a zjedla horucu polievku,dufam,neprechladnem juuj

hracka123
10. sep 2019

@jankastraza to každý deň takto musíš chodiť s deťmi čo?veď to je veľa furt dávaj pozor aby si neochorela môj mi už chcel zakúriť

jankastraza
10. sep 2019

@hracka123 uz iba tento tyzden,lebo dcerka zacala uz naostro skolku a nechceli ich nehavat v skolke cely den od 9 h do 3 h,tak na etapy vselijako,uz v piatok ich oboch zanesiem rano a len ich potom po nich na 15h do skolly,tu skolky,skoly koncia o 15.15h. kazdy den.. veru nech zakuri muzicek,aj ja spekulujem,ze si vecer prehrejem domcek