Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 no jeeej losos fakt, my sme to doma nikdy nejedavali,tak poznam len angl meno 😅 ooo tak tiez vies co je chutne a zdrave ,dobru chut moja, ja by som zozrala aj kona furd cosi pcham do seba a kurna nie a nie pribrat ,ked tolko beham kristusak
Dnes som oznámila šéfke, že sa liečim na onkológii. Uff, čakala som čo bude. Ona v šoku, ale zachovala sa fajn, umožní mi pracovať ďalej 3-4dni do týždňa a nemusím tam sedieť 8 hod ale koľko chcem
@zuzap33 Zuzi, to je zlata sefka, tesim sa s tebou a je super, ze nadalej budes pracovat skutocne, mne hrozne chybaju kolegovia a praca,ale kvoli virusom nesmiem ist 😢 uz len odratavam dni,kedy pojdem do roboty ,by ma porazilo,keby nemam male deti a povinnosti a ako sa citis? ❤
Joj dievčatá boli má pozrieť kolegyne joj taká som sa doplakala tak mi to prišlo luto
@jankastraza cítim sa dobre, ešte ma včera boleli trochu kosti a konečne som v noci spala. Vlasy držia. Až mám obavy či tá chemo vôbec účinkuje
Baby moje mne je taká zima na tu hoľu hlavu
@hracka123 aj mne bola vcera vnoci taka zima na tu hlavu, ze som sa rozhodla,ze od dnes skusim spavat s ciapkou normalne, lebo pri tom otvorenom okne tak tahaaa
@hracka123 zajtra si musim uplne vyholit hlavu Erika,lebo mam take pol cm vlasky,ale z tej parochne sa mi take skarede lysiny porobili,ze to musim dat uz dole,co uz juuuj ked si predstavima,ky krasny melir som vzdy mavala na tych dlhych vlasov chce sa mi vzdy plakat
@nori21 musime to uz vydrzat,budeme opat kocky ,len si pockame do jari 😍❤💃
@jankastraza ja som úplne neholila
@jankastraza presne viem,o čom píšeš.mne bolo tak isto zima na hlavu,riadne som spala s čiapkou.
@sabova3 ach jaj Jani,co vsetko je schopna jedna zienka vytrpiet v zivote je tazke aj vyjadrit... tebe uz pekne rastu,ved ty uz budes mat v zime krasny uces nejaky 👌
@nori21 😥ja doslovne neznasam ked ma lutuju... ten taky ...pohlad vies co myslim?
@jankastraza Ani ja to nemám rada.
@jankastraza no dúfam,ale už sama vidím,že konečne začali rásť.ved už načase.je to presne rok, čo u mňa začalo to šialenstvo a stále tomu není koniec.
@mata9522 a kedy planujes vratis sa ? mas nejaky plan v hlave? ja som si vymyslela ze v januari,ale co na to dr to neviem 😎😖😝 no tie lutostive pohlady su skutocne otrasne, clovek sa snazi vzit do ich situacie,ako sa asi chudaci ti ludia citia,kedze sa o nas boja ale preboha ,napriklad ja viem ako by som reagovala,urcite by som sa snazila byt len v pozitivnom duchu aspon navonok,ved to samozrejme,ze len nedobre robi cloveku,ale tym nemyslim tvoje koleginky,myslim tak vseobecne co ja mam skusenost od juna... .. ja som si pred chvilkou dala dolu parochnu a nasadila makkucku ciapku, och to je uuuulava ,keby mozem smarim tu paruku znova od nervov,taka nepohodlna cely den to mat na tej hlave fuj
@sabova3 veru Janka,velmi dlho sa ti to taha,pamatam sa na zaciatky,ako som vas citavala... uz bude lepsie,uvidis a s vlaskami konecne sa zacnes citit naspat pekna
Dobre ranko dievcence. Co budete dnes variť?

@jankastraza Hehe to je losos akurat ho jem