Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
ahojte dievcata, robite chute, tiez uz niekedy netusim,co zase varit,take zracie stavy a 2x denne stale rozmyslat co ,chute ako tehotna a deti aj tak spekuluju a nebudu mi vsetko jest.. cakam sestricku,ma mi prist kazdu chvilku picc vycistit,tak dufam ma to nebude boliet..ja budem normalne ryzu a kuracie sote s hraskom,dostala som chut..❤
@mata9522 matka neboj sa,to vsetko prejde, poznam velmi vela zienok v podobnej situacii ako ty,akjurat s tym neprijemnym rozdielo,ze ony nemusia az tak velmi vela dochadzat na liecbu ako ty,vsetky sa vratili do prace a naspat pomalicky do starych kolaji,aspon v ramci moznosti, vsetko prejde,preboli, mna tiez caka biologicka liecba potom ako teba,tak som v tom s tebou, viem,ze to bude tazkde,ale zvladli ine,zvladneme aj my !!! urcite tvoj sef,kedze ta ma rad,ta podpori,o tom nepochybuj,ked vies,ze mate dobry vztah,bude sa to dat vsetko prisposobit a vymysliet ❤
ja teraz prehovaram kamosky,nech zacnu so mnou na yogu chodit,2r dozadu som cvicila,ale len raz do tyzdna,kvoli tomu,ze dcerka potrebovala stalu starostlivost a zistila som,ze mam velmi lenive kamosky 😲 ved samym by im to prospelo a lenive su,neuvedomuju si vyhodu,co maju,ze su zdrave 😔
@hracka123 moc by som sa potesila,ver mi Erika moja ❤ tak dobre to robi na cele telo,aj dychacie uvolnovacie cvicenia ,psychicky sa clovek uvolni,ja vzdy ked som prisla po yoge domov vecer, zehlila som skoro 2h tolko energie zrazu a poroztahovane slachy,svaly a dobra nalada 😅
@janaooo to vyzera a znie strasne zdravo a chutne,to musim aj ja vyskusat,ja som si musela doviezt cicer zo Slovenska,lebo tu v Uk sa vobec neda zohnat cerstvy-suseny,len v konzerve a to ble fuj,konzervy nekupujem nic
@hracka123 ja varievam uplne vsetko zo Svk kuchyne,len knedlu nemam odvahu urobit ,skor som leniva,ale uz musim vyskusat a jedine bryndzove halusky a take tie tvarohove jedla nejedavame... ale inak vsetko ako vy a lubime strasne talianske cestoviny,tak dookola robim 4 omacky,co mi deti zjedia 😅 ale ked vzdy prideme na Svk, mamina moja uz vie,ze musi mat navarene vepro,knedlo,zelo a plnenu papriku pre mna to priam sa prezieram vzdy 😝 ale pribrat sa mi nie a nie neda som z toho smutna
dievcata ja som to riskla a skusila som objedna tparochnu z Ciny,13 eu som za nu dala aj s postovnym a teda musim povedat,ze klobuk dolu... navrchu je sice tmava a nenosila by som ju bez ciapky al siltovvky,ale tie vlasy vyzeraju uplne ako zive vlasy a so siltovkou to vyzera perfektne,alebo s ciapkou,aj je dokonca pohodlna...skusim sem poslat foto,nie som ziadna kocka ani modelka,ale len aby ste videli tie vlasy ,ked budete rozmyslat,skuste fakt objednat lacnu z Ciny,sice pockate a bude ju treba nosit pod ciapkou,ale aj tak ide jesen ,zima...
Baby já bych tak zahodila paruku uz keby to slo. Vlasy mi tak stoja dupkom ze mam tatranské štíty na hlave a odtlaca mi to paruku. Keď ju dám po dlhšom čase dole tak ma vlasy bolia.
@jankastraza super Jani,dobre to vyzerá.ja som tiež nosila parochňu len s čiapkou.
@hracka123 Doma nenosím ale napr dnes mam paruku bo mam tu chlapov mam brigádu doma staviame terasu tak okolo chodníky a palisady kamienky robia. Vieš co este chvíľu vydržím dám 3-4 týždne chemo a uvidím co vlasy ak ostanú dám prec uz paruku a za ten cas zas kúsok podrastú. Uz bude aj chladno bude čiapka co nikto nebude vidieť co mam pod čiapkou.
@jankastraza aj ja vacsinou si varim taky suchy - to si jednarazovo varievam vacsie mnozstvo v tlakovom hrnci a potom uvarene mrazim.
konzervy len v pripade, ze dojdu uvarene zasoby nestiham ako dnes 🙂
Parochna je super
@helga9 tofu ja vacsinou na kocky nakrajane pridavam k dusenej zelenine, alebo si casto robievam KARI https://www.dcerka.sk/zelene-kari-vegan/ zeleninu davam, hocico, co mam domak tomu tofu a kari pastu ani nemam, to davam zmes korenia na Kari.
alebo nakrajat na platky a trosku na panvici pogrilovat
Ja mám zajtra prvú kontrolu po chemo a echo srdca
Každý týždeň mi robia kontrolné odbery na krv aj dnes som bola,je v poriadku.V utorok idem na druhé chemo ale predtým zas budú robiť odber.Aj vám tak často berú?
Dievcata@cenculinka sa dávno neozvala

@helga9 ja hodím na plech cícer z konzervy, zopar zemiakov a ruziciek karfiolu - len pokvapkať olivovým olejom, okoreniť grilovacím korením, premiesat,aby sa to korenie nalepilo na cicer a piecť cca polhodinu. K tomu ešte čerstvý zeleninový šalát.