Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ku večeru som zistila že mám zvýšenú teplotu 37,4. Mali ste také aj vy?
@mata9522 super, ze krvicka bola v poriadku,zajtra na teba budeme mysliet 😍
@helga9 vlasy ti urcite zostanu po cold cap,ja citam denne o zienkach,co sme v kontakte ,co maju cold cap a fakt to pomaha,budes mat mozno raz taky pocit,ze padaju,ale ak vypadaju,tak len trochu,nevypadaju vsetky,to budes musiet pretrpiet a potom uz prestanu... pisem ako hotentot,ale ty vies presne ako to myslim...zajtra budem na teba mysliet,ked prides, pokus sa napisat,aj ked budes unavena,ze ako si to zvladla ❤
@helga9 a ako dlho ti povedali,ze sa mas pripravit byt tam zajtra kvoli alergickej reakcii? lebo mne povedali ze pol dna okolo minim 6h 😢 ale ja idem na tu 3tt ty pojdes na slabsiu nastastie...
@jankastraza nic mi nepovedali na 7 tam mam byt hneď urobia echo srdca povedal Dr ze urobia premedikaciu kvôli alergií ale časovo neviem nepýtala som sa
@jankastraza vieš co beriem to tak keď budu padať budu veď nárastu len mi ľúto bude ich uz sú fakt pekne. Trápia ma žily a alergia dúfam ze sa neprejavi
@helga9 ahoj, to máš riadnu modrinu.
@daniela1616 no to teda mam aj ma ruka dobre bolela natieram si ale ma boli stále aj keď uz menej a co bude zajtra neviem
Ahojte dievčatá tak ako ste pochodili u dr?