Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza čože čo to píšeš chce od teba odísť?no my zatiaľ v pohode obskakuje má.ale vidím že je nervózny.kazdu chvíľu mi z roboty vyvoláva tak uvidím ako to bude
@hracka123 to je velmi dobre Erika moja,my to mame tazke,lebo ked sme odisli do Uk,mali sme nelahke roky byt sami v neznamom svete,bez pomoci,on je velmi vybusny,negativny cl.ja zas opak,doteraz sme sa doplnali,ale teraz to nerobi dobrotu,stale krici,ja zas rada riesim,ked chcem vyriesit problem,on len hundre a nic nerobi a nadalej nespokojny..nepatri to sem dievcata prepacte,len mam tazke chvile doma,mam vas moc vsetkyrada tak citim ze ste opora ❤mozno je to zo soku... predsa je to cerstve od juna
@jankastraza čo ty vyčíta chorobu?určite to je z nervov .každý je teraz podráždený.
@jankastraza mozno to bolo len nejaky vybuch, nahromazdena zlost na cely svet, ty predsa za to memozes a on sa ukludni
Caute baby uz som napichnuta pichla ma moja obľúbená sestrička co mi vzdy dobre pichla tak chvalabohu,tečie mi druha flaška zatiaľ len premedikacia paclitaxel na mna zatiaľ pozerá. No studenú čiapku som dala dolu 4 hodiny by som nevydržala s týmito krátkymi vlasmi kašlem nato bude s vlasmi ako bude.
@jankastraza moja ty teraz potrebuješ kľud a take reči ze sa uz necitis ako žena si vyhod z hlavy. Prejdes liečbou aj keď je to tažké a bude dobre treba tomu veriť. Neviem prečo tvoj muž tak reaguje ale dosť chlapov psychicky tlak nezvláda a veď co je najľahšie? No utiecť. Sú to zbabelci.
Aj môj sa správa dobre,nejakým spôsobom aj on to prežíva aj keď nie je to ľahké lebo svokra tiež mala rakovinu prsníka a minulý tok zomrela,žila s chorobou 13 rokov a v poslednom štádiu.Nemáme to ľahké ale keď vidí že som v poriadku aj on kľudný.
No baby tečeee mi paclitaxel. Hajzel jeden. Len nech účinkuje kde ma.
@jankastraza ťažko k tomu niečo napísať,u nás to bol prvotný šok,potom sa utriasol a nejak stále má len povzbudzuje.az mi to niekedy vadí.
@helga9 Ahoj.ano doma.ale zajtra idem ráno do nemocnice,lebo na ultrazvuku keď som odchádzala,tak jak to vysvetliť.ze vraj som mala zrasty na maternici a preto museli robiť bližšie moc.mechura a niečo tam presakuje do obličky .tak zajtra sa na to pozrie,a keď to stále tak bude tak mi musia zaviesť od spodu nejakú hadicku a nechajú ju tam nejaký čas.taze dosť sa aj bojím,že čo zajtra.
Neviete čo na biele krvinky, okrem pyridoxinu. Klesli mi za týždeň zo 6,5 na dnešných 1,3.
@helga9 myslim na teba moja, ako dlho este budes nevies?
dakujem vam dievcata, uvidim ,co bude som vycerpana,nespala som vobec vnoci,nerozumiem,ako moze byt clovek taky kruty,ked uz je dost nalozeneho momentalne,v takychto situaciach sa ukazuje pravdivy charakter ludi
@zuzap33 mne davaju na 8dni od 2dna po chemo vzdy zarzio injekcie na doma,aby krvinky neklesli,to tu automaticky v uk davaju vsetkym,co maju chemo
@helga9 a daju ti domov nejake steroidy proti nevolnosti?
@jankastraza ahoj na domov nic. Ak by náhodou tak mam doma granegis proti nevolnosti ale Dr povedal žeby mi nic nemalo byt
@jankastraza uz som skoro doma zatiaľ sa cítim normalne ale idem si ľahnúť bo som sa možno od nervozity zobudila o 1:45 v noci išla som na wc a potom uz nevedela zaspať a uz na obed ma odvalovalo na spánok.

Dievcata moje trosku od temy,ale chcem sa spytat,nebudem sa samozrejme rozpisovat do detail. Ja sa necitim ako zena uz ,velmi otriasla nasim vztahom diagnoza...,mali sme tzv."dokonaly zivot" lasku,krasne deti,lubeny job a teraz mam pocit,ze okrem deti mi nic nezostalo,s muzom sa velmi hadavame,vycitky,kt by som necakala pocas liecby...aj vam zatriaslo vztahom ? A potom sa to ukludnilo? Uz vcera sme obaja povedali ze ked sa vyliecim odide,som v soku ,sme 13r spolu byvali sme tzv.dokonaly par...😭neviem co robit a povedat mu