Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte ženy, hlásim sa z nemocnice.rano ma prijali a o dvanástej už som ležala na stole.tak tie bolesti neboli od stolice,ale sa mi vytvoril hematóm, ktorý mi tlačil tam dole,preto také hrozné bolesti boli.uz je mi fajne,prepichli to a hneď mi aj zaviedli stem do obličky.tak si pekné ležím teraz a oddychujem..
@17zuzka6 ano, treba si dat pozor, ja som pred 2rokmi prosila dr,ked sme bojovali s maminou,nech mi da prehliadku a odmietol s tym,ze ked necitim ziadnu cystu,nemame preco robit prehliadku sona a uz vtedy som mala v sebe asi zarodky rakoviny,nebolo by teraz treba po 2 rokoch mozno ani chemoterapiu, v oktobri mi idu robit testy,ci to nemame dedicne... drzim palce s maminou
@sabova3 och Janka, odpadnem, to ma strasne mrzi, co si si musela chuderka vytrpiet a myslela si,ze nieco ine, ako dobre,ze ti pomohli,konecne bude lepsie to snad ani prwavda nie je, nema to konca... ❤
@hracka123 ja sa ti necudujem, ja by som tiez neodolala ,vies co vyskusaj nabuduce? obalit miesto v struhanke v mletych mandliach,mali by to mat pri veciach na pecenie kolacov, a normal, osolit,okorenit najprv vajicko,potom mandlo.mucka a vyprazit na olivovom oleji,mnamka riadna a zdravsia!
@jankastraza vieš čo moji chlapi by to nechceli a robila som to cestíčku mlieko vajce a špaldová muka
@hracka123 ooh skoda velkaaa, ti chlapi, musis zatajit,nech nevedia a este sa ti podakuju,ze ako im chutilo a este zdrave 😀
@jankastraza skúsim sa aj ja opýtať...podedila som po mamine už problémy s chrbticou aj tetániu,nerada by som aj toto...som zvedavá, či bude moja dr ochotná mi dať urobiť aj testy na dedičnosť...ale skúsim 🙂 veď pomaly už budem mať aj vek, že by to mohla chcieť riešiť 🙂
Vlasy zacinaju padat
@hracka123 no do večera bolo ok,kolo piatej začal pocit na zvracanie ako minule, dali sme tabletku proti nevolnosti,tak dúfam,že zaberie..už ležala keď som prišla ku nej...uvidíme zajtra...minule jej to trvalo tak cca 3 dni tieto nevolnosti, potom bola zápcha,ale dnes si hneď dala to preháňadlo, čo jej dala pani dr...ale už jej nepustí jesť...uvidíme ráno ako bude 🙂
Dobre ranko dievčatá no dako sa nam zozimilo.

@hracka123 áno k p.dr Mišurovej...odporučili nám ju..máme onko aj tu bližšie v Lučenci,ale z 10 ľudí ma 10 ľudí poslalo do BB, presne k tejto pani dr...