Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 haaa ale kdeže moja v cieli teraz mam 12 taxolov teda 11 pred sebou skončiť by som mala asi na konci novembra dúfam ze sa nic ako krvinky nevyskytne v decembri bude zrejme pauza v januári rádio tipujem 5 týždňov určite. Čaká ma zoladex injekcie do brucha 2-3 roky ak toto nevyriešim tak ze dám vaječníky prec a popritom tamoxifen 5-10 rokov. Medzitym niekedy po cheme pôjdem este na genetiku co rozhodne ci este treba chirurgicky niečo riešiť. A este medzitym všetkým niekde po genetike ak bude neg co teda veeelmi dúfam ze bude tak určite budem chciet doruesit prsník takze prvá opka expandér a po nejakom čase to potom vymieňajú za implantát. Takze cieľ je fakt neskutočne daleko.
Už mi tečie 2.chemo.
@hracka123 a to musi byt len do brucha? nemoze do nohy? z toho je mi zle..ja som tenka ako lan, ved ja nemam ziadny tuk,len kosti a sval,ved to musi byt riadna bolest do brucha
@nori21 drzim aj ja palce, nech to mas co najskor za sebou a ziadne vedlaj.ucinky
@jankastraza joj neviem ale zo všetkého mi zle boze
@jankastraza ja to iste
@hracka123 to uz mas nervy kvoli chemo
Bože baby strepana som v posteli potim sa ale teplotu nemám a tak som sa tešila my máme vinice hrozna a v sobotu sa bude oberať no neporazí ma
@mata9522 neboj, verim a budeme vsetky dufat,ze to velmi dobre dopadne a chemo nebude treba ❤
Pozdravujem všetky bojovnicky. Bojovala niektora z vás pretrvávajúcou pooperačnou tekutinou? Sérom? Ako ste to prosím riešili. Nejakou prírodnou cestou.
Neovplyvňuje to potom liečbu? Teda nasadenie chemo?

@mata9522 to ani nevrav ze by ti este mozno dali chemo po op ? Ked mas rok herceptin takby ti nemali dat,ci?