Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 my vegetime pred tv 😆
@hracka123 wau zlaty mnam
sabova3a ahoj ako sa máš?veľmi ty prekážajú tie hadičky moja
@hracka123 Ahoj.No není to sranda.Naozaj má to vyčerpáva.Stale s tým chodiť,v noci spanie o ničom, otočiť sa môžem len na jednu stranu.a dávať pozor,aby sa to z tej obličky nevytiahlo.V pondelok má čaká mamografia,usg brucha a rengen, to mi treba na onkologiu.neviem si predstaviť,jak a do čoho sa oblečiem a jak to skryjem.neprajem toto nikomu.
@sabova3 ach Janka uz nech ti to vsetko daju do poriadku ,je to strasne 😭
Tak ako som po minulej chemo nemohla spať, tak teraz vyspavam, noc, deň
@zuzap33 to je dobre,uz ti je lepsie? Mne dala onkologicka tabl na spanie kvoli steroidom co vzdy beriem 4 dni po chemo...trochu pomahaju...
@jankastraza ja beriem aj steroidy, po minulej chemo som 4noci behala a dnes som normálne spala, aj dnes doobeda som si schrupla hodinku. Možno preto, že oproti minulej davke mi to znížili o 20 percent, ako som pozerala do papierov. Vystrašili ich moje krvinky co spadli na 1,2.
@zuzap33 aha, ach jaj, ale to je teda vyborne,ze uz si sa mohla vyspat,viem,o com hovorim, tie steroidy su humus,ale ozaj pomahaju a neni zle z nich,mne tiez znizili na polovicnu davku,vsak ma z nich skoro slahlo...to jak pre kona
Dnešný obed, kuraci vývar z domácej sliepky a bravčové karé na prirodno, ryža s hráškom. A pre mňa veeela cvikly
Dúfam, že chemo pomáha a zmenšuje nádor, uvidím podľa výsledkov po treťom cykle
A tá odstavená cvikla vám ešte chuti .ja ten členok stále opuchnutý.