Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Bola má pozrieť suseda doniesla mi veterníky šľahačkovej teraz neviem či sa mám na ne pozerať alebo ich mám zest
@hracka123 tak to je jasne,ze nevydrzis,mnaaam, tie mam najradsej 😀
Joj dala dávno som ho nemala a tá šľahačka mnam
Panecku to aj u vás tak fuka
Tak už zistené- nasadené chemo doxorubicin. Máte skúsenosti?
@lula94 proti nevolnosti som mala granegis od Dr. Odporuceny mi bol 3 dni po chemo ale dávala som si len dva nebolo mi zle od žalúdka akurat bol taký jak na vode. Žiadne take stavy ze na grcanie ani hnačky som nemala. Tie prvé tri dni bola trochu viac unava trochu som si po obede zdriemla a uz bolo dobre. Horsie to bolo po tretej vtedy som tyzden nic nejedla proste mi nešlo a vodu dostať do seba bolo nemysliteľné. Po týždni jak by udrelo a uz mi nic nebolo štvrtú dávku ani neviem ze mi dali to mi nebolo vôbec nic ani granegis som si nedala. Počas chemo som normalne sportovala aj pracovala. Pila som stavu z cvikle aj aronie a hektolitre zeleného čaju. Veľa parenej brokolice som jedla každý den.
Uff po tej chemo, tlak 100/60, nohy jak huspenina, chuť v ústach zvláštna, celé ako v inom tele
Ale ideeeeme ďalej
@lula94 no je na vyber buď je trojtýždňový docetaxel 4 cykly to je silná dávka alebo je týždňový paklitaxel to je slabšia dávka a tých je 12 vlastne je to stále to iste ja som si vybrala týždňový. Cítim sa dobre nemám absolutne žiadne vedľajšie účinky teda aspoň zatiaľ uvidím ako to pojde ďalej s ďalšími dávkami