Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 mnam helga robis chute,ja spravim sosovicovu na kyslo a zemiak.babky
@jankastraza co sú to zemiakové babky?
@helga9 v okoli Ziliny ich volaju podlesniky,take zemiak placky postruh.zemiaky,vajcia,majoran,rasca,muka
baby mohla by som ist do wellnesu. asi blbost co ale ja som totalne zmrznuta a sauna by bodla veru
@erika_230 juj moja, netusim,ci pocas chemo do sayny sa moze? zavolaj si k dr,to je dobra otazka...
@hracka123 ahoj Erika a helga, no ja som dnes rozmaznavana, prisla ma kuk kamoska,ona je letuska leti po celom svete a prepasovala mi cerstve avokada zo sao paola z Brazilie, tie su inak stavnate a vzdy mi podonasa nieco zo sveta,ma konecne niekto rozveselil,lebo ten moj m uz je furd len osomrany a v zlej nalade stale,taky cierny mrak okolo neho a buduci tyzden mam onkologicku,tak mi slubila,ze ma odvezie,este ma aj na obed pozve,povbehame po butikoch no asi sa 1x v zivote tesim k dr 😅❤❤❤
@jankastraza to je super že máš takú kamošku.ze ťa ešte aj na onko odvezie.ja neviem mne avokádo nechuti
@jankastraza parada tak si to užite. Ja veľmi ľúbim avokado dávam ho do vajickovej pomazanky. A raňajky mávam take ze avokado a volske oko.
@hracka123 no mam stastie,ze ju mam,mala by som to na prd s chodenim k dr,lebo muz robi a deti do skoly,skolky,takze aspon ma odvezie,ked mi treba niekedy,tiez je to pol hodinu odo mna..
@helga9 ty si jako moja kamoska,aj ona take lubi, ja avokado len v salatoch lubim a co mam kamosov portugalcov,ti maju tradiciu,ze lubia s cukrom a lyzickou...
@mata9522 Matkaaa ,ty si tiez ako nasa helga, vy dve ste uplne top ,silne zenske, juj si ma potesila, a ako dlho si to budes musiet pichat? to iba niekolko dni po op? ja si mam pichavat do stehna to zarzio,ale som pohodlna,muz mi picha do zad.stehna akoby do zadku,ale asi budem musiet byt ako ty potom,aby som usetrila cas a sama...
@hracka123 co porabas draha? my sme boli v Lidly-ano aj my tu mame... a vsetko co vykladam,vsetko otvaram a zerem ,dostala som chut na francuzske zemiaky na veceru,a predsa tam davam stiplavu choriso klobasu,tak budem vnoci fucat,no ale co uz ked steroidy mam este v krvi,ked chuti tak chuti...
Ach dievčatá božský Kája uz spieva v nebi.
@jankastraza dostala som slivky tak som spravila slivkový koláč tak ho žujem.popijam kávu už len pohodička všetko porobene.bola som pri sliepockach vajíčka pobrať a ešte si idem robiť rybaciu pomazánku mám chut
Ja som si tiež neulastu pichla s sobotu, da sa
@helga9 veru boze ☹ sice mal skoro 80 ale aj tak to pride cloveku luto,mal stastny zivot, uzil si,teraz lutujem jeho rodinu joj
@jankastraza on mal 80 tuším v júli. Prežil krásny život a taký talent sa len tak nerodí
@jankastraza ja mám také rôzne chute, všetko možné by som jedla, dnes sa napchavam paradajkami, tie steroidy ma zničia

@hracka123 Dnes som varila,lebo zajtra idem na krv, polievku s drožďovými haluškami a bratislavské rizoto. Štvrtok neviem čo budem variť,niečo bez mäsa.