Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@lula94 zial, to naozaj neviem povedat. Nemyslim vsak, zeby chcemo mala byt prekazkou. Ja som uzivala tablety, ale tie obsahovali tiez koru https://www.mojalekaren.sk/naturvita-vilcacora-...
Bolí ma oko, tečie mi, väčšinou len ležím so zavretými očami, som z toho celá nervózna
@zuzap33 Och to nepotesi,citim s tebou,dufam,ze zajtra uz bude trosku lepsie
@helga9 Ako sa citis,jupii mas dalsii kokteil za sebou !!! Mne dnes onkologicka pov na moju otazku ze zial nemozem mat tyzdnovu ,lebo ze uz je to naplan a plus moja nemocnica dava Len raz za 3tt takze tak ,takze uz Len dufat ze aj tuto budem dobre znasat a oba moje aj tumor kt mal 2cm a lymfaticka 2cm sa tam uz nedaju nahmatat a mi to onkologicka aj potvrdila cize chemo uspesna mam chut oslavovat
@jankastraza ahoj áno chemo 5 za mnou este teda 7 predomnou. Aj žila to dnes vydržala. Som Ok prišla som dom chvíľu dala šlofika a mam papucovu kultúru. Takze nadplan ty kokso nemám slov. No ze ta svina dochne je vynikajúca sprava to sa veľmi teším. Dáš to moja tu fuchtlu vykopnes aj s dverami. Fuj švine jedna.
@katenka2 https://strava.sk/prezentacia-produktov/420-vil... tu. Na samom spodku.
@maria123 Herceptin sa štandardne dáva všade na svete ako injekcia do stehna, ma to obrovské výhody, nezaťažujú ti žily. Randomizované štúdie nepreukázali rozdiel medzi infúziou a injekciou do stehna v prežití a pod. Injekcia do stehna je šetrnejšia, trvá 3-5 minút. Netreba sa báť Herceptínu, keď ti skončí chemo a budeš len na Herceptíne, uvidíš aká úlava to bude. Mala som trojtýždňový docetaxel a injekcie Herceptínu a obe som dobre znášala, oproti FEC (fliorouracil, epirubucun, cyklofosfamid) cyklom. Z Herceptínu však musím upozorniť všetky baby mi pretrvávali unavy (niečo ako únavový syndrom, hlavne ku koncu ročnej liečby) potom ako mávnutím zázračného prútika mesiac po poslednom Herceptíne prešli. Inak je to pohodová liečba.
@drdolka mna teraz caka uz iba Herceptin tak dufam ze to bude v pohode. Baby ja som pocas tych 4 cyklov este aj cvicit chodila 4 x do tyzdna ta dufam ze unavovy syndrom sa mi vyhne. ale uz teraz som nervozna z toho kedy budem moct zase cvicit po opke. ked mne sa v tom fitku normalne baterky dobijaju. ale ja som cvicila 5 x do tyzdna aj pred chorobou. teraz sa vsetci cuduju ze chodim do prace a este aj cvicit chodim . ale ja sa tomu strasne tesim ze je to takto. Dr. tiez na mna obcas pozera ci som sa zblaznila. tak iba poviem ze zivot ide dalej ci mam raka alebo nie. nebudem predsa doma sediet na zadku 🙂 ale jasne ze keby mi bolo zle tak sa z domu ani nepohnem
@hracka123
neozvala som sa hned, prepac a dakujem za opytanie. Zijem, dycham a je to teraz zas celkom dobre. Je fajn, ked clovek nemusi na chorobu mysliet, ale jasnacka, ze ked prave podstupuje liecbu, tak to nie je realne... Tak moc, moc drzim palce a to vsetkym zienkam tu, nech su stale silne a hlavne neklesaju na duchu 👍

@lula94 Neublíži, ani nepomôže. Aspoň teda mne sa nijako neprejavilo ani niekoľkomesačné užívanie