Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9
@mata9522
@jankastraza dakujem dievcata, dnes je uz som OK, bude ako bude, zvladnem to 🙂 tak ako aj vy vsetky ostatne
@sabova3 Janka,neboj sa,pamataj,neporovnavat sa s druhymi,tebe to urcite daju skoro Von ❤️
u nas dnes rodina kuraci vyvar, kuracie prsia na smotane s kolienkami.
ja som si piekla zeleninu - hokkaido tekvicu, ruzicovy kel, karfiol, k tomu cerstve rajciny a kusok osmahnuteho tofu.
Dievčatá to sú chute,my sme mali segedínsky,knedle aj vývar.Ale teraz som dostala chuť na kyslé zeleninky,och tak som sa najedla.
Dievčatá 6 chemo za sebou ale čím viac chemo v sebe tým horšie fuj
Dievcata ja takto oficialne gratulujem Erike @hracka123 , POSLEDNAAAAAA , keby mozem dam si sampanske !!! Erika, mas to za sebou jupiiiiiiiiiiiii 👏❤❤❤😅

@hracka123 Joj coze teplotu? Kolko mas? Si prechladla?