Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Tu u mna v Anglicku dievcata po mastektomii sa ide domov v ten isty den
@jankastraza to hádam nie. Však človek oblbnuty z narkózy
@helga9 ano moja, tak tak ,v den mastektomie ta poslu domov,no mam sa na co tesit ...
@17zuzka6 zlata mamina 😍 a aka fesanda
natrafila som do rozumnu stranku http://www.pokrocilarakovinaprsnika.sk/#uvod - pre zeny, co maju viac otazok a zatial menej odpovedi....
@katenka2 dakujem,velmi napomocne
@jankastraza Rada, milé dievča 🤗, drž sa 🤞!
@katenka2 ❤
@mata9522 Matka, mozem sa spytat? zajtra mam prvu T s herceptinom a budem tam okolo 6-7hodin kvoli sledovaniu,ci budem mat alergicku reakciu, otazka znie, uz pocas chemo ako budu do mna davat, ako ti bolo? bojim sa,ako tam obsedim tolko hodin,to je dlhooo, mam sice 3filmy v mobile,ale bojim sa aby mi zle nebolo..
@mata9522 Dakujem Matka, aj ja si myslim,ze budem ok,len ja som strachopud,tak do poslednej chvilky sa budem bat a ked uz budem odtial odchadzat budem zase silna.. len ma stve,ze az skoro 7hodin tam musim byt 😅 oni tu robia velke opatrenia,ale nakoniec su aj tak vzdy zle zorganizovani a napriklad predstav si, este som nemala echo srdca a od leta mi to zakazdym vraveli sestricky,ze budem musiet mat pred herceptinom a dnes mi tel.ze mi dali termin az o2tt kocurkovo tiez
@mata9522 No vidis aspon ze tebe daju pekne poctivo
Dievčatá som 3 deň po cheme a mám strašnú chuť na čokoládu môžem si dat

@zuzap33 vcera ma operovali. Zajtra mam ist domov