Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Dobrý večer. Zajtra mi začína prvý ožiar a počas ožiarov 1 x týždenne aj chemo. Ako vidím tu sa skôr diskutuje o chemo a RAT prsníka. Ja idem s krkom - rakovina mandle a metastáza v uzlinách na krku. Neviete mi niekto poradiť s podobnými zdravotnými problémami a skúsenosťami pri liečbe. Dakujem
Ahojte baby som tu nová. Mali ste niektorá onkomarkery negatívne a aj tak nádor bol zhubný?
@sabova3 super tak sa mam načo tešiť ze buď alebo. No hľadám informácie jak sa vraví nie je mi jasne ze vlastne keď ten nádor mam a na sono sa javí ako maligny ci aj tak moze byt nezhubny. A mala si nález len v prsníku ci našli aj niekde inde. Ze sa vyšetruje pečeň pľúca a mala panva.
@helga9 ja sa týchto diskusií nezúčastňujem. Len mi prišlo ľúto vystrašenej čakateľky. Liečbu mám za sebou. Neboj sa! to čakanie na výsledok je najhoršie, ukludni sa, všetko môže byť ešte v úplnom poriadku! Zatiaľ negoogli a nevnáraj sa do tématiky, akoby si už mala pozitívne výsledky. Trpezlivosť. Držím moc palce.
Takže ženy, dnešné výsledky z genetiky nič moc.som brcr1.ani neviem, čo viac k tomu napísať.akurat , že mám dcéru, ktorá tiež musí ísť na odber,lebo je to dedicne.takze 50 na 50.nic mi zatiaľ nevychádza.

Ženy chcem sa spýtať.caka má teraz chemo docetaxel.vypadaju pri nej vlasy ako pri červenej?. ďakujem za odpoveď