Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@mata9522 Matka uz mam za sebou ten Docetaxel aj ty si mala take stavy,ze opisem to akoby do mna elektriku pustili... ? Zalieval pot a uplne mk mokra niekolko hodin,to som mala vecer po chemo a dalsi den potom strasne
@mata9522 ahoj kupujem cez stránku penoxal originál. Beriem rano a večer pred jedlom. Ja som spokojna. Odporúča sa počas chemo zmierňuje prejavy a aj po liečbe ako prevencia. Mam za sebou teraz 6 paklitaxelov a zatiaľ žiadne vedľajšie účinky a vraj pôsobí aj proti vypadavaniu vlasov pri cheme. Vyskúšaj obsahuje aj c vitamin.
Dievčatá držte nám dnes palceky,ideme s maminou na to vyšetrenie kostí do BB..som zvedavá ako to bude prebiehať 😊už sme na ceste 😊
@mata9522 ahoooj no ani nehovor bolia otrasne toto som ani necakala take bolesti dnes to rozhybem ale noc teda bola hroznaaa
@17zuzka6 drzim palce potom pis ako ste dopadli
Prosím stretli ste sa niektorá s prasknutie žili po chemoterapii? Ako ste to ošetrovali? Ďakujem za každú radu.