icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
22. okt 2019

@hracka123 ahoj netuším este som oziare vôbec neriešila

helga9
22. okt 2019

@hracka123 chod do Nitry veď mas to bližšie a v NR maju teraz čisto nový stroj

sabova3
22. okt 2019

Ahojte.Tak teraz bol za mnou primár.Caka má operácia.Znova najhoršia možnosť, že prídem o obličku .Na to nechcem myslieť.Operaciu mám 11.novembra.Dovtedy musím vydržať s jedným sackom z ladviny.Ten druhý zdola my už vybrali.Ale poviem vám,není mi všetko jedno.Asi prvý raz sa bojím.A mám schudnúť aspoň päť kg.Tak uvidím,či to dokážem.

katenka2
22. okt 2019

@sabova3 kurník, dievča, Vy máte fakt smolu 😞. Ale i tak dufam, ze to nakoniec dobre dopadne. Tiež sa mi všeličo sr... a hrozne som sa bála a zúfala...a boleloooo! A postupne, ako zázrakom sa začalo všetko zlepšovať a hojiť. Telo ma neuveriteľné samohojitelne schopnosti a snahu zachrániť svojho majitela☺️. Verte tomu a ja budem veľmi držať palce a myslieť na Vás. Raz sa to musí zlomiť a otočiť k lepšiemu. Už kvoli tej rovnováhe 😁....

janaooo
22. okt 2019

@helga9 6 až 8 spominal

@zuzap33 tak som bola v lekarni a fakt sa za tu Neulastu aktualne doplaca cca 180€
Za tie moje nebudem platit nic. Ze tato kategorizacia sa kazdy mesiac meni, ze v novembri to uz nemusi byt takto.

janaooo
22. okt 2019

@sabova3 drz sa, ani neviem, co napisat. Ale s jednou oblickou vie telo v pohode fungovat, tak vsetko to bude dobre, neboj.

zuzap33
22. okt 2019

@janaooo ja som nakoniec tiež teraz neplatila. Ale dali ti na základe niečoho, alebo len tak ako recept

jankastraza
22. okt 2019

@sabova3 Janulka pani Katka to velmi dobre vystihla, ver,bude dobre, urcite ti operacia pomoze a uz bude dobre,horsie uz byt nemoze,ja sa tomu nerozumiem,oni ti vraveli uz predtym,ze ta budu operovat,alebo aka moznost este bola?prepac,ze sa tak sprosto pytam

sabova3
22. okt 2019

@jankastraza Hej,vraveli, že sa uvidí .No a dnes uvideli,že musí byť.

jankastraza
22. okt 2019

@sabova3 😢❤

zuzap33
22. okt 2019

@sabova3 ako sa mi rozum zastavuje, gynekológicka operácia a prísť nakoniec o obličku?

nori21
22. okt 2019

@sabova3 teraz si v Košiciach?

sabova3
22. okt 2019

@nori21 Nie,v Michalovciach.Dufam,že zajtra alebo vo štvrtok má pustia.Aby toho nebolo málo, niečo na mňa lezie, včera zvýšená teplota aj teraz.parada

janaooo
22. okt 2019

@zuzap33 mne teraz predpisal dr. namiesto neulasty ine injekcie. Grastofil sa to vola, to si budem 10 dni pichat. Ze by nemalo byt po nich tak zle, kedze je ta davka rozdelena na 10.

helga9
22. okt 2019

@janaooo a neda sa to vyoperovať?

janaooo
22. okt 2019

@helga9 operaciu vobec nespominal. A ja som mala tolko otazok, ale v tom momente ma toto nenapadlo. Spytam sa v pondelok.
Dnes mi kolegyna odporucala toto na povzbudenie. Helga budes poznat ludi aj prostredie :D je to presne moja dg, aj stadium. Tak verim, ze dopadnem podobne.
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14136/1991...

helga9
22. okt 2019

@janaooo na to vem jed moja ze dopadneme v hlave ani na chvíľu nezapochybuj ze by to malo inak dopadnút a telo to musí akceptovať a hotovo. Veru veru poznám je to môj Dr. Videla som ten príspevok vlastne všetko co ide s mojim Dr mi vzdy povie kedy a kde sa vysiela on často je v telke a sa ma vzdy opýta na názor.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
katenka2
23. okt 2019

@mata9522 🤞

jankastraza
23. okt 2019

@mata9522 Matka 🙏🙏🙏👌💗

helga9
23. okt 2019

@mata9522 držím

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
23. okt 2019

@hracka123 ahoj ja dnes Makam jak dabel bo zajtra idem na koktail NR.7 tak si musim nadbehnut

nori21
23. okt 2019

@hracka123 ja som dnes varila paradajkovú polievku buchty na pare,joj,strašne som sa najedla a teraz leňoším

hracka123
23. okt 2019

@mata9522 ahoj ako si dnes dopadla?

zuzap33
23. okt 2019

@helga9 poznám, dph predo dvermi

helga9
23. okt 2019

@zuzap33 prave som dokončila zajtra idem na chemo a v piatok budem oddychovat tak som rada ze som dokončila

zuzap33
23. okt 2019

@helga9 hej, ale ja ich robím pre šesť firiem, ešte dva mi treba dokončiť

helga9
23. okt 2019

@zuzap33 no ja chvalabohu len sebe a strasne nerada to robím no účtovníčkou by som nemohla byt ja mam rada svoje projekty rozpočty to je pre mna ale predkontacie s DPH bez DPH prenos a revers vsetko okolo toho no to neni pre mna

zuzap33
23. okt 2019

@helga9 😆