Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@janaooo citam oneskorene tak sa ospravedlnujem, musim pozriet, co ste pisali dievcata,lebo po chemo od stvrtka som len lezala, juj tesim sa,ze uz sa citis lepsie, ja som sa trapila s picc od augusta,tak mam chut oslavit sampanskym dnes,ze mam vonku hihihi ❤
@katenka2 och to mi je velmi luto pani Katka, prajem uprimnu sustrast,moc ma to boli,ze takto pred sviatkami mate takyto smutok a starosti ..
@zuzap33 ahoj ja som lezala stvrtok piatok uz dnes kmitam upratujem dom a poobede ku kamoske s detmi na kavicku a do Lidla,ako sa citis?
Som taká poslabsia ako stále po chemo, doobeda sme boli s mužom na malý nákup, on aj navaril a ja sa gaucujem
@jankastraza dakujem Janka
@jankastraza od stredy už fungujem päť dní trvalo kým som sa dala dokopy.
A ešte pani Inka sa určite nahnevala
@nori21 ona sa časom prestane zaoberať malichernostami, ako je termín operácie, vlasy atď. Pri navstevach onko, zisti že sú ľudia, ktorí sú na tom oveľa horšie a uvedomí si to. Nebojte podstúpi liečbu a uzdraví sa. Dobre si jej poradila. Očividne jej trvá dlhšie pokým strávi skutočnosť
@hracka123 mňa nie. Mala si ma počuť ako som včera na chemo zjazdila 70 ročného pána, ktorý začal spomínat ukladanie do hrobu. A potom sme si tak fajne pokecali o všeličom. Vedľa mňa ležal mladý 33 ročný s neoperovatelnym nadorom a takými bolesťami až som sa skoro rozplakala. A tu niekto plače pre blbosti
Áno, napísala som to ja. A stojím si za tým. Pani rieši blbosti ( termín operácie na Silvestra, strata vlasov,...) miesto podstatných vecí. Chcela som jej otvoriť oči... dúfam, že sa jej to v hlave rozloží a pochopí, že som jej chcela dobre...
Každá sme iná niekto to bere veľmi zle a niekto nie.Chcela poradiť a vyrozprávať sa čo je na tom.
Alica nič zle nenapísala. Pani Inka nam môže naďalej hocikedy napísať, určite jej hociktorá poradíme, pomôžeme v rámci našich možností. Nikto jej nepovedal, že k nám nepatrí, to ona sama
@janaooo toľko sa pani ofukovala a ľutovala až ma to prestavalo bavia. Chodia panie, ktoré už druhýkrát stratili vlasy a ľudia, ktorí si vážia každý jeden prežití deň. A sú vďační za život. A koľkí ľudia musia celé sviatky prežiť v nemocnici aj na iných oddeleniach, som videla za päť rokov v službách v nemocnici dosť.
No a inú tému nemáte,?aj keď som nechcela reagovať tak musím kedy som napísala že som urazená, nahnevaná,ja len nechcem na vás prenášať moju negatívne myšlienky a preto som napísala,že k vam tu nepatrím a myslím, že som vám patrične poďakovala a Alica nič zle nenapísala,tak neviem ná čo som sa mohla hnevať.Zuzka ja chodím na onko oddelenie ako som písala mám to v rodine nevyliečiteľne,metastaticke poznam to veľmi dobre a preto sa má to bytostne
dotýka,tak poznám osudy aj liečených aj odislich a oznam aj teba a preto si mala môj obdiv.
@janaooo a mts na pečeni tiež žiadna výhra a občas tie bolesti, no. Videla som čo zrobili s mojou mamou a koľko s nimi prežila. Ale musím bojovať a snažít sa, aj ja mám občas depky, čo ďalej, nemám rodičov ani súrodencov, a ako ich bude vychovávať môj muž atď. Keby som mala stále myslieť na všetky veci keby a budúcnosť, tak sa zbláznim. Ako hovoríš neriešit a žiť pre ten deň a už vôbec nie riešiť vzhľad