Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@midori123 super, ze to máš za sebou 🙂 držím palce, nech je všetko ok a pekne sa zahojí 🙂 mňa to vyberanie kabeliek tiež nejako nebolelo... Len mne ich skoro vybrali (na moje naliehanie), takže som ešte pár krát bola tu tekutinu v ambulancii ihlou vyberať 😝 ale to nebolelo vôbec, lebo som mala všetko pod pazuchou take "zdrevenene"...
@nori21 ja nemám herceptin tak len čo počúvam že baby berú mám 2 kamošky čo majú herceptin jedna sa sťažuje na bolesti kĺbov ale len tak deň po.podaní druhá vôbec je to individuálne od človeka ako na liečbu zareaguje. A chemo máme stále v tele takže jed pokracuje vo svojich účinkoch a ešte dobre dlho aj bude. Ja chcem dáky detox absolvovať po oziaroch musím sa po niečom popozerat. V Púchove je daka klinika ajurvedska bola tam nedávno známa že bolo super no keď sa s ňou stretnem povyzvedam čo a ako.
@nori21 Ahoj,ano to mna tie nohy bolia od herceptinu.Vies po cheme som mala opku,potom dalsi herceptin no a odvtedy stale,a ked som to preberala s dr.tak zbytocne mastit,pretoze to sa deje v kostiach herceptin ucinkuje a bojuje s tymi nadorovymi bunkami,tak nech ich zabija,ved to vydrzime nie?!No a pyridoxin mam brat aj beriem,ale ziadna zmena,len vydrzat,a mne k tomu este i ta krv z nosa stale po inj.A vcera sa mi aj menzes vratil,tak dostanem urcite tie konske inj.do brucha na zastavenie.
@mata9522 ani nehovor,v utorok idem na tú injekciu do brucha,to je strašná bolesť,sestrička vraví že preto lebo je to hrubá ihla a to reseligo je s implantatom a aj to spôsobuje.Takže asi tie bolesti budú aj u mňa,teraz sa to objavilo,cítim to jak chodím a niekedy v ramene jak svalovica.
@hracka123 to tiež ,, pekne,, dlho čakáš vyše mesiaca a pol ☹
po opke aj ale hneď mala chemo, takže máš za sebou už jeden druh liečby.. ja chemo nebudem mat, tak preto sa pýtam, či to nejak nevadí, že budem dlho čakať na oziare a horm. liečbu.. či sa zatiaľ v tele niečo zas neudeje🙄😓
Baby, to o akých bolestivých injekciách do brucha píšete? 😲 Kedy a komu sa podávajú?
@jankastraza ahoj Jani ako sa máš ?
@hracka123 jaaj, tak ty máš za sebou aj chemo aj ožiare a 4.2.mas kontrolu.. Mne ale sa zdá, že ja som už dlho po opke a nemám nič.. Nie je dáky limit, že dokedy po operácii je potrebné niečo nasadiť? Hormóny alebo ožiare? Je pravidlo, že najprv ožiare a potom hormonalna alebo je to jedno, ktoré prvé?

@mata9522 Ahoj,asi ty si spomínala,že ťa bolia nohy od herceptínu,možno sa mýlim,po ktorej dávke si to začala pociťovať?Dostala som štvrtú,mám čudný pocit akoby svalovicu alebo klby ma bolia ani sama neviem.