icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

barunka_1
16. máj 2020

@sabova3 dakujem, tak hadam aj mne raz bude...alebo si to este raz oholim😁

nori21
16. máj 2020

@barunka_1 mne helga odporúčala Milva šampón a poviem,že zaberá,pekne hustnú.

sabova3
16. máj 2020

@nori21 Aj ja ho mám,aj šampón aj takú vodu na vlasy.dobry je

katka14
16. máj 2020

Ahojte dievcence. Ozyvam sa po hlhsom čase. Ako sa mate? Ja som po 7 chemo. Este 1 a finito. Operation 25.6.2020. Kedy vam asi začali zasa rast vlasy? Ja som ako strašidlo. Bez obočia a mihalnic. Von len so slnečnymi okuliarmi. A teraz ples rusko ... hotova mafia

zuzap33
16. máj 2020

@katka14 ja som dobrala chemo pred Vianocami. Teraz mám vlasy 3cm

nori21
16. máj 2020

@zuzap33 ja podobne

lula94
17. máj 2020

Skvelé zaberá cesnakovy šampón bez chémie.

helga9
17. máj 2020

Čaute baby ja používam stále milvu aj s tým jezkom na fľaši a som s ním spokojná keďže ja si skoro každý deň musím umyť vlasy a dokonca si napenim aj obocko. Vlasy jak vlasy no nie?

sticker
katka14
17. máj 2020

@zuzap33 jaaj. Za polroka 3 cm? Takze ja budem s vlasmi az pod stromcekom????

barunka_1
17. máj 2020

@lula94 mozem poprosit ako vyzera? Dakujem

zuzap33
17. máj 2020

@katka14 jaj drahá, ty chceš zas dlhé vlasy? 😝. No zo začiatku rastú kučeravé a na všetky strany.

zuzap33
17. máj 2020

Moje takéto

helga9
17. máj 2020

@zuzap33 ja som desať mesiacov po chemo a mám 13 cm vlasy

helga9
17. máj 2020

Haaare

hracka123
17. máj 2020

Dievčatá moje Jaro posledná chemo v oktobri

ira25
17. máj 2020

@helga9 hľadala som a s jezkom som nenašla...ja od kedy beriem hormón na štítku tak vlasy blbé aj kus redšie,tak by som si ho kúpila a tiež musím umývať denne

nori21
17. máj 2020

@ira25 to je chinínový tam je ježko

helga9
17. máj 2020

@ira25 toto je on

ira25
17. máj 2020

@nori21 dík,ale bežne v obchodoch nie je a či

ira25
17. máj 2020

@helga9 jej a vidím toho ježka...už dávnejšie si ho chválila,tak si ho chcem kúpiť...dik za obrázok toho šampónu

helga9
17. máj 2020

@ira25 ja mám veľmi citlivú pokožku a veru hocijaký šampón nemôžem lebo hneď ma začne svrbiet pokožka a tento mi to nerobi

ira25
17. máj 2020

@helga9 tak bude dobrý aj pre mňa,ja tiež mám problematickú vlasovú pokožku

kika_32
17. máj 2020

@adrika762 ahoj. Volala som svojej onkologicke kde som chodila na chemo, tvrdila ze tie bolesti co mam nie su urcite ani z oziarov a ani z chemo co som mala naposledy koncom februára... Ze mam si nadalej davat ten Voltaren rapid ale 2x denne a k tomu vitaminy(ze vraj pomahaju pri neuropatii) ...odporucila mi BioleVox Neuro forte... Tak beriem to uz 4 dni, zatial ziadna zmena, asi to potrebuje cas 😔 ked skoncim oziare mam sa u nej hlasit, urobia podrobnejsie odbery, a ked bolesti budem mat nadalej tak ma posle aj na nejake vysetrenia ak bude treba 🤷‍♀️ este mam mat 7 oziarov... A potom dalsie chemo v tabletkovej forme(nejaky kapecitabin)

helga9
18. máj 2020

@kika_32 ahoj no som veľmi prekvapená čo ti to dr odporucila onko pacienti by nemali b vitamíny v syntetickej forme a teda b12 je striktne zakázaný a toto.ti dala onko dr? No ja zírám ako fakt. A ako môže povedať že to nemáš z liečby? Čo je jasnovidec? Však neuropatia je všeobecne znama po chemo. No som v šoku

ira25
18. máj 2020

@helga9 no presne aj mňa zarazilo, že onko odporučila vitamíny na neuropatiu v ktorých je B12 ktorá sa pri rakovine nesmie,jedine piridoxin je doporucovani onkologom.
A je známe,že dlhodobé sú problémy s bolestiami nôh a neuropatiu práve z chemoterapie a tým skôr,že ešte aj rádioterapie...neviem ale ja by som k takejto onkologicke nemala dôveru.

blondyblond
18. máj 2020

@helga9 Mozem sa opytat ten vitamin B 12,to sa nesmie nic co obsahuje tento vitamin? Pytam sa koly tomu ze si robievam vecer take koktejli dietne a tam je aj B12.😨

helga9
18. máj 2020

@blondyblond zo stravy áno ale nie syntetické to jest tabletky alebo injekcie sa nesmú

helga9
18. máj 2020

@ira25 našla som článok kde je písané že bolesti môžu byť aj z rádia. Neviem čo tí dr každý iné si tvrdí.

katenka2
18. máj 2020

@helga9 Prijemny den Helga, aj ked sa malo ozyvam, takmer vsetko tu citam a kvoli terajsim zdravotnym problemom ma tento kusocok clanku zaujal. Nebola by ste taka dobra a neprilozila cely link na clanok, a ak sa neda, popripade oscanovany cely clanok? Pekne dakujem 🙂🙏

helga9
18. máj 2020

@katenka2 bohužiaľ už pôvodný článok neviem nájsť bola to štúdia od solen ale už dávnejšie som to odfotila keď dievčatá písali že majú bolesti aj tie ktoré chemo ani nemali len rádio a dr im tvrdili že to nie z rádia. Ešte skúsim pozrieť ak nájdem určite to sem pridám