Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jarmila40 super, ja som bola dnes na kontrole, vsetko ok, klop klop, koza v poriadku...este 6 oziarov ma caka, tak dufam, ze aj nadalej koza bude ok...vzdy rano si to nastriekam termalnou vodou od Vichy a vecer po sprche dam puder...a na vikend, ked mam volno, v piatok a sobotu si to natriem levandulovym olejom...a zatial super😊
@helga9 ahoj. No zatial ziadna slava. Bez toho Flectoru zatial neviem fungovat. Dnes ráno som celkom dobre vstala, uz som si myslela ze ani ten Flector nebudem potrebovat, ale mylila som sa, stacil jediny zly pohyb a znova som bola v bolestiach. Teraz ale nie nohy ale chrbat.. Ráno ako som sa umyvala tvar nad umyvadlom, bola som v predklone a ked som sa chcela vystriet uz to neslo, nezelam to nikomu tu bolest alebo krc ani neviem co to bolo, nevedela som sa vobec vystriet a v tych bolestiach skoro ani nadychnut 😭😭😭 ja uz fakt neviem z coho to je, dokoncim oziare, este 4x mam ist a pojdem k nejakemu neurologovi. Neviem ci mi dali dobre atb mozno dali slabe, neviem, to sa zisti asi az buduci tyzden, vtedy mam dalsiu kontrolu v tej radiolog. amb., urcite mi budu robit aj kontrolne odbery
@anetkabagetka ahoj,ako sa máš dlhšie si sa neozvala...ako znášas hormonálnu liečbu?
Vidíte,ako mi z hormónov šibe?Už si sama sebe píšem
@ira25 🙈🙉🙊
@helga9 ale onko nás neupozorni na tak závažný fakt...ja mám ochorenie oči už od 40 dosť sa čudovali že je to ochorenie starých ľudí tak som zvedavá ako na Tom budem.Zatial je to na prd s ním žalúdok pokazený a hnackujem uf a to som ešte len začala brať.
Tak fajn, že tebe nič z neho nie je,ale myslela som, že budem mať Letrozol ,ale nie dala mi ,ako tebe aj keď iný názov lieku máš .
Nie Slovensko,ale Slovinsko ..ako vždy mobil si napíše po svojom
@ira25 ja mam tento Zitazonium,onkologicka povedala ze to je standartny liek,ze ak mi nebude pasovat moze zmenit.
@blondyblond to je tiež Tamoxifen, že len iný výrobca... mňa len zaráža že spôsobuje rakovinu maternice a vaječníkov.
A ako dlho ho berieš a znášas ho v pohode?
@ira25 Zatial mesiac ,no bola som teraz NOU v BA lebo mam podstupit odobratie maternice a vajecnikou pre istotu.Bola som sa objednat na operaciu. Aj mam strach ale ze je mensia pravdepodobnost recidivi ked to podstupim.Zatial ma zabespecuju injekciami Zoladex . Konzultovala som to s viacerymi lekarmi vraj som sa rozhodla dobre. A teraz mi ukazoval doktor v Ba ako to zdegenerovalo vajecnik po prvej davke,takze je to ozaj svinstvo.Uz mi pichnu len jednu a idem na operaciu.
@blondyblond po akej dávke ?
Takže mám aj ja dať všetko von? Joj som z toho vyklepana...
@ira25 Ten Zoladex take injekcie do brucha,vyvolavaju umely prechod.Ze ked sa prestane tvorit estrogen mensia pravdepodobnost ze by sa mi to vratilo.Mala som na vyber tie injekcie alebo razantnejsie a ucinnejsie vybrat vsetko.Tak som to konzultovala s odbornikmi aj ked som bola od zaciatku rozhodnuta ze pojde vsetko von .Lebo aj onkologicka mi povedala ze je to najbezpecnejsie.

@lula94 milva je chemicka? Ja som myslela, ze prirodny sampon🙈ja pouzivam len prirodnu kozmetiku uz dlhsie...tak poprosim link odkial ho objednat😊dakujem🤗