Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@zuzap33 mozem este otazku? myslela som ze mama ma Torecan tbl ale ma Granegis
. Dala si, nastala iba mierna ulava. cize asi pytat Torecan a Degan nabuduce.
@snowwhite81 ja som mala granegis ale mne zle nebývalo dávala som si ho preventívne večer v deň chemo a deň po chemo
@snowwhite81 nemam s Torecanom skusenosti. Degan je proti vracaniu. Ja som brala spominany Emegar a nolpazu proti kyseline. Tabletku som si davala pat dni preventivne. To my odporucali aj na onko, ako potom hasit ze mi je zle. Aj tak ma clovek po chemo prvy tyzden co robit so sebou. Ja som mala prve tri chema aj zapchy, tak hnacky. Potom si telo zvyklo. Davali mame nejake injekciu na krvinky? Ak nie tak nech berie Pyridoxin 3krat denne, aby jej tak neklesali krvinky
rastovy faktor ma, ten jej problmy nastastie nerobil.dakujem za vsetky rady. zapchy boli, aj hnacka.
Baby Kika sa nehlasi bohvie čo s ňou je
Baby prosim vas,pred radioterapiou vam brali krv, alebo robili este nejake vysetrenie? Dakujem
Dakujem kočky..moc...
Ahojte. Prosim vas na zaciatku pri stanoveni diagnozy vam vyskocili aj onkomarkery? Viem ze je to viac menej na kontrolu pri liecbe..a pri recidive..ale zaujima ma to ci ste ich mali nad hranicu. Za odpoved dakujem
@ninaelizabeth mne stupli po prvej chemo skoro trojnasobne. Potom postupne klesali a po opke normal
@ninaelizabeth mne nie mala som 21 a norma je tuším do 32. Teraz po liečbe naposledy som mala brané v apríli a mám 7,5.

@victory1 ja sice nechodim na oziare, ale mam v nr dokotora, na chemo chodim. @hracka123 a @helga9 chodili na oziare do nr