icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

janaooo
28. jún 2020

@victory1 ja sice nechodim na oziare, ale mam v nr dokotora, na chemo chodim. @hracka123 a @helga9 chodili na oziare do nr

victory1
28. jún 2020

@janaooo a v pohode?...normal pristup,ziadny amaterizmus?...teda nevies,ci by ma zobrali,ked som z Trencina 🤔

snowwhite81
28. jún 2020

@zuzap33 mozem este otazku? myslela som ze mama ma Torecan tbl ale ma Granegis
. Dala si, nastala iba mierna ulava. cize asi pytat Torecan a Degan nabuduce.

helga9
28. jún 2020

@snowwhite81 ja som mala granegis ale mne zle nebývalo dávala som si ho preventívne večer v deň chemo a deň po chemo

zuzap33
28. jún 2020

@snowwhite81 nemam s Torecanom skusenosti. Degan je proti vracaniu. Ja som brala spominany Emegar a nolpazu proti kyseline. Tabletku som si davala pat dni preventivne. To my odporucali aj na onko, ako potom hasit ze mi je zle. Aj tak ma clovek po chemo prvy tyzden co robit so sebou. Ja som mala prve tri chema aj zapchy, tak hnacky. Potom si telo zvyklo. Davali mame nejake injekciu na krvinky? Ak nie tak nech berie Pyridoxin 3krat denne, aby jej tak neklesali krvinky

snowwhite81
28. jún 2020

rastovy faktor ma, ten jej problmy nastastie nerobil.dakujem za vsetky rady. zapchy boli, aj hnacka.

helga9
28. jún 2020

Baby Kika sa nehlasi bohvie čo s ňou je

zuzap33
28. jún 2020

@helga9 myslim na nu stale, odkedy som citala jej prispevky. Skusala si sukromnu spravu?

helga9
28. jún 2020

@zuzap33 áno ale ani neprecitala

l1plienka
28. jún 2020

@victory1 ja som z Tn a chodím taktiež do NR na chemo a nikto s tým problém nemal,že tam spádovo nepatrím

victory1
28. jún 2020

@l1plienka ok..vdaka...skusim tam zavolat,lebo v tom TN im hz neverim

victory1
28. jún 2020

Baby prosim vas,pred radioterapiou vam brali krv, alebo robili este nejake vysetrenie? Dakujem

hracka123
28. jún 2020

@victory1 Ahoj ja keď som chodila tak som mala každý pondelok kontroly a vtedy brali krv

victory1
28. jún 2020

@hracka123 aj pred prvou radioterapiou?

zuzap33
28. jún 2020

@victory1 nie vobec. Od zaciatku oziaru ziadne kontroly. Krvinky pri tom neklesaju. Mam prist, ked budem mat nejaky problem

ira25
28. jún 2020

@victory1 mne nebrali krv,jedine predoperačné a tam neboli rakovinové markery a počas rádioterapie mi nebrali krv a vyšetrenie až po skončení rádioterapie .

hracka123
28. jún 2020

@hracka123 pred prvým nie

victory1
28. jún 2020

Dakujem kočky..moc...

victory1
28. jún 2020

@zuzap33 mne znama anesteziologicka hovorila,se je docasny pokles bielych krviniek 🤔

ira25
28. jún 2020

@victory1 možno preto odporúčajú brať piridoxin...za to nič nedáš ak ho budeš preventívne užívať aj ja som ho počas rádioterapii brala.

zuzap33
28. jún 2020

@victory1 vies co som zvedava aj ja. V stredu idem na onko na odber krvi, to budem mat akurat 20 oziar. Uvidim

ninaelizabeth
28. jún 2020

Ahojte. Prosim vas na zaciatku pri stanoveni diagnozy vam vyskocili aj onkomarkery? Viem ze je to viac menej na kontrolu pri liecbe..a pri recidive..ale zaujima ma to ci ste ich mali nad hranicu. Za odpoved dakujem

zuzap33
28. jún 2020

@ninaelizabeth mne stupli po prvej chemo skoro trojnasobne. Potom postupne klesali a po opke normal

victory1
28. jún 2020

@ira25 ja viem,ze sa zas pytam,ale na to,ze b-vitaminy nemozeme,ma upozornovali uz v nemocnici..a tebe to odporucali...🤷‍♀️

victory1
28. jún 2020

@zuzap33 daj vediet,teda...

ira25
28. jún 2020

@victory1 piridoxin dávajú aj onkológovia,ale vit.B12 sa nesmie o ostatných neviem.

zuzap33
28. jún 2020

@victory1 nerozumiem. Odporucali pyridoxin to je b6, nesmie sa b12

helga9
28. jún 2020

@ninaelizabeth mne nie mala som 21 a norma je tuším do 32. Teraz po liečbe naposledy som mala brané v apríli a mám 7,5.

janaooo
28. jún 2020

@victory1 ja teda nemam s cim porovnavat, lebo inde som nebola. Ale som s dr. spokojna, aj sestricky pri podavani chemo su vsetky velmi mile. Ja som tam spokojna. Aj som na oddeleni uz 2x lezala a ziadny problem.

victory1
28. jún 2020

@ira25
@zuzap33 v ba,ked som bola na operacii mi povedali,ze ziadne b-vitaminy..🤷‍♀️