icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

victory1
28. jún 2020

@janaooo akurat som si pisala s jednou kockou,bola zestra na onko v TN..isla kvoli debilnemu pristupu na radio do KomAarna,byvala v hoteli...

victory1
28. jún 2020

@janaooo zajtra pokukam kontakty do NR,aj toho Komarna a uvidim..

katenka2
29. jún 2020

Dievčatá, ja mám už fakt zlý poci, že sa Kika neozýva... Čo môže byť dôvodom?: Snáď jej nevzali mobil, ani ju nemohli hneď z nejakého dôvodu operovať. Neverím, že by sa len tak odmlčala. Stále na ňu myslím, stále sem nakukam.... Neviete niektorá o nej niečo nové? 🙏

helga9
29. jún 2020

@katenka2 ahoj písala som jej aj súkromnú správu a neni ani prečítaná

sabova3
29. jún 2020

@katenka2 Ahoj.Ja som jej tiež písala na FB a stále nič.

katenka2
29. jún 2020

@sabova3
@helga9
Dokelu! To dobre nevypada 😢

helga9
29. jún 2020

@katenka2 písala vtedy žeby jej mali dať znovu chemo a ak jej dali ona bola v zlom stave podľa mna ju to zložilo a spi alebo proste nemá náladu pisat

helga9
29. jún 2020

No volala som do NOU tak Kika je tam aspoň toľko teda.

ira25
29. jún 2020

@helga9 tiež si to myslím ak ,že jej nasadili chemo a tak určite nechodí tu, lebo ktovie ako to znasa však hlavne je preňu aby mala silu komunikovať s rodinou a keď sa pozbiera ako psyichicky,tak zlepšenie zdravotného stavu,tak sa nam ozve .... pevne verím,že to bude tak.🙏🙏🙏

ira25
29. jún 2020

Každá nemocnica si robi vlastne vyšetrenia,takže aj to ju stoji nejaké tie sily, ktoré už mala málo.
Takže budme v myšlienkach s ňou a posielajme jej pozitívnu energiu.🙏❤️

jankastraza
29. jún 2020

ahojte dievcata,aj ked nepisem, myslim na vas,snazim sa byt stale zaneprazdnena, vsetko ok, klbiky,kosticky hrkotaju,pobolievaju,ale pohybom vzdy polavi,u nas v Uk stale vela tzv.''covid''pripadov,tak stale naivne dufam,ze sa mi podari aspon v auguste odbehnut na Slovenskolebo predsa mam este do konca okt.Herceptin a Zoladex kym pojdu vajecniky von...,aspon ze mame vacsinou krasne pocasie,lebo mamina mi byva v prievidzkom kraji a tam maju kazdy den burky..❤

jankastraza
29. jún 2020

som rada,ze ste zistili,ze Kika by mala byt ok ,len sa asi potrebuje pozbierat a dufajme potom sa nam ozve

ira25
29. jún 2020

@jankastraza joj zlatá Janka sa ozvala,ja už som sama teba bola zvedavá ako znášas hormonalnu liečbu ,tak v rámci možnosti to ide,však inak sa ani nedá musí to ísť.
No brat posielal fotky ako všetko beží k moru a je tam hlava na hlave to bolo pred cca troma týždňami a teraz davali aj v telke....no je to nezodpovedné sa tak správať ako by tam ani Covid nebol.
Ty sa moja opatruj,dávaj si na seba pozor nech len dobre správy budeme od teba počúvať 🙏❤️🍀

jankastraza
29. jún 2020

@ira25 ❤ juuj Inka, ved ja na vas stale myslim,skoda,ze som tak daleko,tak rada by som sa s vami osobne stretla,sme celkom dobra partia 😍 ja pisavam s Helkou a Erickou sukromne,Matke som sa dlho neozvala uz musim, vidim,ze k nam stale pribudaju nove dievcence 😢
ano, anglani su rozmaznani lenivi netolerantni ,ale to hlavne mladi,myslia si,ze ich sa to netyka a uz maju toho dost kvasit doma,ale v mojom meste musim povedat,ze su ludia velmi disciplinovani,zlati,dodrzuju uplne vsade aj na ulici 2m odstup,prechadzaju na 2stranu,ked ideme po chodniku napr. ja uz mozno pojdem naspat do robotky ale az v auguste,manazer mi sam hovori,nech si oddychnem doma,lebo mi viac zaplatia,ked som doma,tak vyuzijem slnecne dni s detmi a potom nastupim,aj tak nemame momentalne turistov,kt zivia nas butik,takze je ticho.. ty sa ako citis? mna chrbat pobolieva z tej injekcie a klby pukaju,pobolievaju,ale uz som si zvykla,Letrozol sa podla najnovsich vyskumov vraj preukazal ako vynikajuca prevencia tak chcem vydrzat a ignorujem vedlaj.ucinky,pohyb pomaha...❤

nori21
29. jún 2020

@helga9 dobre si robila.Keď sa pozbiera určite sa ozve.

ira25
29. jún 2020

@jankastraza no moja ak chcem vedieť ako sa ty máš,tak sa pýtam Ericky,lebo viem,že si s ňou píšeš súkromné aj ja si s ňou píšem.
Mne už Tamoxifen nič nerobí,bolo to v začiatku,teraz ani neviem,že ho beriem.
Mala som pocit,že začínam priberať,tak som sa dnes odvážila postaviť na váhu,ale no nepribrala som,takže okrem stále zvacseneho a červeného prsníka a sem tam pot, ktorý na mna vyjde je to ok.
My sme mali na pláne ísť k bratovi do GB,ale mám obavy či by to bolo vhodné aj keď on píše presne ako ty,že sa tam správajú tak zodpovedné ako aj tam kde si...večer chodí tri km.prechadzky a vždy keď niekoho stretne tak dotyčný prejde na druhú stranu.,Ak môžeš uži si leto a do práce sa neponahlaj ak nutné nemusíš uži si slniečko,toho roku máte oproti nám krajšie počasie 🌞❤️

helga9
29. jún 2020

@ira25 no som veľmi rada že tamoxifen dobre znasas mala si z neho veľké obavy. A na každého inak pôsobia čo sa týka vedľajších účinkov. Ja som zatiaľ tiež nepribrala ale užívam len 4 mesiace

victory1
29. jún 2020

@ira25 super,gratulujem,ze si nepribrala..

jankastraza
29. jún 2020

@ira25 Inka, tesim sa,ze uz sa ti telo aklimatizovalo a pomaly si zvyklo na tamoxifen, aj ja verim,ze si telo zvykne, veru spravnou zdravsou stravou a pravidelnym pohybom dufajme,ze vaha zostane k tvojej spokojnosti,ja mam opacny problem, dufala by som,ze priberiem aspon zo 2kilecka 😂 ale to tazko ked nerada sedim aj ked zjem kona.slubujem,ze uz sem castejsie nakuknem..
veru tento rok mame v uk krasne, nemozem uverit,ked volavam s maminou,ze stale je hnusne..aspon nemate tie tropy ako min.rok,to bolo brutalne..a hlavne,ked je liecba

ira25
29. jún 2020

@jankastraza no moja a nechces ja by som ti dala aj 10 kg nielen dve kilecka,ja potrebujem na chorý kĺb zhodiť a hodne.

ira25
29. jún 2020

@victory1 zatiaľ,kto vie či to tak zostane🙏

ira25
29. jún 2020

@helga9 však toto , písala som ako v začiatku hnačky, pokazený žalúdok, červené fľaky....no uz okrem s m tam návaly tepla, ktoré trvajú krátko tak je to v pohode.
Ja som mala obavy z toho,že má budú bolieť kĺby a nič ,nakoniec tam píšu, že zlepšuje hustotu kostí,tak super na moju osteoporózu.
No ja beriem ešte kratšie,tak s priberaním ešte tiež nemôžem hodnotiť.

helga9
29. jún 2020

@ira25 čo už keď to musíme brat a snáď to teda aj účinkuje ako ma

victory1
29. jún 2020

@ira25 tak ty to beries dlhsie ako ja...to by sa prejavilo..nie ako ja za 3 tyzdne 4 kila🤦‍♀️

nelaja
29. jún 2020

Dievčatá ahojte, idem sa spýtať, dnes mi poslali z onko elektronicky recept na nove balenie Tamoxifenu Ebewe 20 a je výpadok vo výrobe, nikde ho uz nemaju skladom, mam stare balenie uz len do soboty. Nukali mi zitazonium ako náhradu, tak som si to dala objednat. Je to s obsahom tej istej ucinnej latky, len iny vyrobca? Obavam sa, aby som nieco nezanedbala, zajtra skusim volat na onkologiu, len niekedy je problem sa tam dovolat, tak sa spytam aj Vas. K tomu priberaniu, co ste riesili. Beriem to 1,5 roka, po diagnoze som schudla zo stresu 6 kg za 5 mesiacov a za vyše roka som pribrala ledva ledva kilo, ja mam skor tendenciu stale padat s vahou dole a potrebovala by som aspon dve kilecka nabrat, mam pri vyske 173 cm 55 kg. Takze je to velmi individualne. Ale teda ja vela chodim, denne od 3-5 km prechádzka, turistika, v lete bicykel + zahrada od jari do jesene, takze mam dost pohybu.

nelaja
29. jún 2020

A mam aj klientku, ktorá brala Tamoxifen 5 rokov a nepribrala ani kilo.

ira25
29. jún 2020

@nelaja je to individuálne,lebo moja známa za 5 rokov pribrala 25 kg a pohybu má veľa.
Zitazonium výrobca Maďarsko, Tamoxifen Slovinsko.
Takže ja mám cca 15 tabletiek,tak už nezozemiem?No telo si zvyklo a potom zase nabehnúť na iný hoci rovnaká účinná látka,ale určite iné prídavné látky.
Takže v stredu idem si predpísať,tak uvidím či u nás ešte bude.

ninaelizabeth
29. jún 2020

Dakujem vam velmi pekne za odpovede...zelam vam vsetkym aby ste sa uplne vyzdraveli, aby sa vam nikdy ta pliaga nevratila a aby ste si uzivali zivot az do uuuuplnej staroby.

nelaja
29. jún 2020

@ira25 Aktuálne asi nezozenieš, mne to dnes preverovali aj v centralnom sklade a je to vypredane.

ira25
30. jún 2020

@nelaja takže u nás Tamoxifen majú....