Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@victory1 nie je to len o novom urýchľovači.
U nás čo chodili ešte na starý urýchľovac majú prsník ako keby nechodili na ožiare a ja som chodila na nový urýchľovač a mám horší prsník ako oni.
Jasné starý má tendenciu sa viac kaziť ,ale stejne zodpovedne musia všade fyzici výpočet musia urobiť zodpovedne aby čo najmenej poškodili zdravé tkanivo ako pľúca a srdce,aj keď úplne to nejde.
Jedna tebe ci chces hodiny dochádzať,alebo budeš veriť,že rovnako zodpovedné robia aj na pracovisku Trenčína.
Vôbec nie si divná,takto každá z nás rozmýšľa,aby sa čo najlepšie rozhodla a obavy tam sú a budú.
Držím palce aby to tak bolo zlý začiatok ale s dobrým koncom🙏
@ira25 ja som z toho zmatena..v BA mi primar brachyterapie povedal,ze v TN je novy pristroj,z3 by mal od 1.7.asi zacat fungovat,vybavil mi onkologa...S tym som sa chcela dohodnut,ze az po svadbe,po 17.7.aby sme zacali,aj ze snad bude ten novy pristroj. Ale ten ze v ziadnom pripade,strasne to vsetko náhanal...a ako bonus,ze fyzici oznamia o 10.00,ze tobestecnemaju,ze odlozit na pondelok a o dve hodky doktirka z radio ma zd*be,co som neprisla.ako co chceli ozarovat,ked to nebolo hotove? ...nadobudla som pocit,ze ide o to silou mocou len zahajit liecbu,aby dostali prachy z poistovne...🙄
A mozno mi len sibe z toho vsetkeho...🤦♀️🤷♀️ ..inak aj muz ma v tom podporuje...tiez im v tom tn neveri...🤷♀️ ...ze bud dochadzat alebo sa niekde v blizkosti ubytovat...😔
* to este nemaju....som chcela napisat
@nelaja ahoj, aj ja mam pri vyske 173cm 55kg,lebo som stale v pohybe a chuti mi zelenina,ovocie,tak pokial mas pravidelnu stravu a vela pohybu,nevadi,tiez by som privitala pribrat,ale pri takomto style zivota to proste nehrozi,ja uz som sa s tym zmierila,hlavne,ze sme fit a nic nam nebrani v pohybe,ako daleko si v liecbe? prepac,uz mi unika konverzacia,necitam vsetko..
@victory1 mas uplnu pravdu s tym strojom, mas pravo byt rozculena a je to tvoje zdravie, stazuj sa a informuj!!! Mne sa to sice lahko hovori,ked nie som na Svk a je mi luto,ze musite riesit este taketo veci ,ked uz aj tak je to tazke,ale ja by som to tiez tak nenehala..
@victory1 ja teba a manzela uplne chapem, radsej by som dochadzala ,ale mala vacsiu istotu,ze mi poskytnu kvalitnejsiu liecbu,jednoznacne!!!
@victory1 ahoj, ja chodím do ousa na oziare, včera som bola ráno na zameranie a hneď v ten deň ma aj začali ozarovat, prvých 5 na jazvu, k tomu vraj netreba žiadne výpočty, zvyšných 20 musia vypočítať, čo by mali do toho týždňa stihnúť. Takže možno v tom TN, nemajú až taký zlý prístup, že by niečo zanedbali.
@jankastraza strasne pekne ti dakujem za nazor..ja som bola stale na pochybach,ci nie som zbytocne precitlivela na seba..😘
@hutch17 mne povedal ten lekar v trencine,ze najskor 20 a potom poslednych 5 na jazvu...🤷♀️ cize opacne ako tebe...
Vies,mna zmiatlo hlavne to,ze o desiatej volam na radiologicku ambulanciu,nik o mne jevedel,sestra,ze pockajtecna linke. Fakala som a ona telefonovala,vyslovene som pocula,ako jej fyzici povedali,se povedzte pani,ze urcite az v pondelok,este to nie je hotove....a potom o dvechodky,ze precobsom jeprisla na oziare ...🤷♀️🤦♀️
@victory1 v každom prípade je to naozaj divne a vzbudzuje to podozrenie, že v tom majú bordel. Mňa hneď napadlo, že či si to nemala mať tak ako ja. Tu mi tých prvých 5 na jazvu robia úplne iným strojom a v inej miestnosti ako budem chodiť na tie zvyšné. Netuším ako je to v Trenčíne alebo inde.
Ahojte zienky,dnes mi pichli herceptin a na nohe mi zostal velky flak a nemozem na nu stupit,tak ma boli.Pomohli vam nejake obklady,alebo co by som si na to mohla dat?
@miskahrncarikova ten fľak postupne sa vstrebe ja tiež zvyknem mať pár dní.Bolesti nôh nemávam.Mne sestrička stále vraví aby som to nestláčala
@victory1 vzdy pocuvaj svoj vnutorny hlas a pocit,je to tvoj zivot a tvoje zdravie, samozrejme,ze sa bojis a si precitlivela,to sme vsetky,toto je tazsie obdobie,ale vsetko zvladnes a raz budes na toto uz len spominat!!! 😊❤️❤️❤️
@miskahrncarikova ahojky,joj neviem ti poradit 😥opytajme sa Helky 😍@helga9 jaj prepac uz vidim nori ti uz pisala 💗
@miskahrncarikova no ako?
@jankastraza tak ja zo zasady lekarom moc neverim,preto som na akekolvek ich "prejavy" citlivejsia ako ini...cely zivot sa ked uz nieco,tak liecim bylinkami,cajmi,tinkturamk...beriem to tak intuitivne a v Trencine,ked si skladam tie criepky informacii,tak je stale nieco proti. A ak absolutne lekarom v Trencine neverim,tak neverim ani tomu,ze mi poskytnu adekvatnu liecbu,ktora bude uspesna...preto sa snazim hladat inde.
@jankastraza a dakujem ti za podporu..vazim si to...😘 ..az mi slzy vysli..no som precitlivela...🤦♀️🤷♀️ ...myslela som,ze to prejde...
@nori21 no dnes veru lepsie,flak zmizol,noha boli menej,ale vcera som na nu nemohla ani stupit.Asi si len treba zvyknut,ze bude stale nieco boliet😁

Som daka znechutena...vcera som volala dvom znamym lekarom a popisovala,ze ta radio v Trencine sa mi nepaci,aj ze sice tam je novy linearny urychlovac,ale este nefunguje. Tie stare su z roku 1992...pytala som sa ohladne kontaktu na onko v Nitre alebo v Komarne. No a reakcia asi taka,ze ako co vymyslam,ze v TN to mam cez ulicu,ze oni to zopdpodne vypocitavaju...akoze zly zaciatok,dobryvkoniec 🤦♀️....aby som proste nespekulovala...🙄
Kks,ale ved to nie je tabletka ibalginu,kde ti jeden doktor povie,uzivaj pred a druhy po jedle🙄 Ja si myslim,ze predsa aj musim verit tym doktorom,nie? A tiez si myslim,ze novsi pristroj je setrnejsi ako stara raroha.. 🤦♀️
Ci fakt som daka divna a precitlivela? 🤔