Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@nori21 a mala si rok herceptin?Ci ti to zmenili?Ja neviem co ma este vsetko caka,vzdy ked si myslim,ze je uz koniec,tak ma prekvapia😆
@miskahrncarikova ešte mám,do konca novembra.
@miskahrncarikova napíš niečo o sebe koľko máš rokov a aký typ nádoru si mala,či si mala chemo a.pod.Aby sme boli v obraze nepamätám sa či ai písala niečo.
@nori21 ahoj, ty mas do konca novembra herceptin a ja do konca oktobra 😍
@jankastraza no vidíš aj tak sme kamošky.Už beriem aj tamoxifen zatiaľ v pohode ale zajtra mám mamo aj sono prsníka,už mám nervy.
@nori21 veru sme to je jasne 😍 budem ti drzat zajtra palce, mne onko bachla rovno Letrozol a nie tamoxifen.
@nori21 pisala som nieco,len sa to v tom mnozstve stratilo.Mam 42 rokov,2 male deti 5 a 3 rocne a 2 uz dospele🤣V januari mi diagnostikovali rakovinu prsnika,vo februari nasledovala operacia,vybratych 7 uzlin,tie boli ciste.Ale z histologie vysiel invazivny karcinom g3,Ki67 81-90 %.Takze hned nasadili 4 cervene chema kazde 2 tyzdne a po doplneni vysledkov som Her2 pozitivna takze este 12 × taxol kazdy tyzden +herceptin rok.Ale chemo znasam velmi dobre,nebyva mi zle,len teda po tom herceptine ma bolela ta noha
@miskahrncarikova nič sa neboj ak sa objavia bolesti sem tam,to už tak býva.Herceptín sa podáva rok.Potom keď máš hormon.pozitívne tak aj hormonálna liečba bude tak ako aj u nás ostatných ale až po chemo.Drž sa a ozvi sa keď niečo chceš vedieť.
@nori21 dakujem,aj ja ti zajtra drzim palce
Čaute baby bola som dnes na kontrolu sono brucha rtg hrudníka a krv. Vsetkooo mám OK. Ale som sa zapotila kým mi dali výsledky do ruky.
@helga9 mozem sa spytat? Ty si uz vyliecena a kontrolovana, alebo este nieco beries? Super ze mas dobre vysledky 🙂 nech su vzdy len dobre 🙂
@ninaelizabeth chemo som skončila v novembri minuly rok a oziare začiatkom februára. Kontroly budú zatiaľ prvý rok každé 3 mesiace. 4 mesiace užívam tamoxifen
Tak konečne som doma.Mamografia aj usg prsníka v poriadku.To bol dlhý deň.
Dievčatá. Podarilo sa mi spojiť s manželom Kiki. Dostáva nejakú chemo. Je veľmi zoslabnuta. Dala som ju od nás pozdraviť.
@katka14
Katuska, dakujem za odpoved, akosi nic nestiham, tak aspon teraz. Dufam, ze vsetko v poriadku, ziadne "pridane" problemy a rany sa dobre hoja. Zelam to nielen Tebe a vsetkym zienkam tu, ale aj sebe, o necele dva tyzdne nastupujem aj ja do tejto nemocnici. A kto Ta operoval? Ako si bola spokojna?
Vsetko dobre a rychle uzdravenie, lebo pri 2 detickach to naozaj treba 👍
@ira25 Zdravim aj Teba Irenka, ale aj vsetky dievcata tuna, co stale prispievaju, boria sa s ochorenim a pritom vlievaju nadej a silu tym dalsim.
Nechcela som to sem najprv pisat, aby som nepodlomila vieru v uplne vyliecenie, ale vidim, ze situacia sa tak vyvija a u nejednej komplikuje, ze asi strucne info bude v prospech. Nie preto, aby som niekoho vylakala, bozechran, ale preto, aby ste vsetky vedeli, ze choroba sa moze hocikedy vratit a treba znovu bojovat a nedat sa tak lahko! Aby ste s touto moznostou pocitali a pripadny navrat vas nevydesil a nepriniesol beznadej. Ako v tej knihe "Rok Amazonky" pise autorka - nikdy, nikdy, nikdy to nevzdaj!
No, mne sa rakovina vratila uz 4-ty krat, presne na tom istom mieste, kde bola na zaciatku - pred 24 rokmi, dokonca sa nador skryl pod jazvu, takze nebyt miernych bolesti, ktore ale uz neignorujem, ktovie, kedy by sa nan prislo, kedze ja mam vzdy vsetky vysledky krvi vratane markerov uplne super. Biopsia na 100% nador potvrdila, nie je este velky, ale radili tiez zobrat prsnik a ja som posluchla. Vraj, ked CT nic dalsie nepotvrdi, mala by som sa z nemocnici dostat po 5-tich dnoch. Pre mna a moje kosti aj to dost, Irenka mi urcite da zapravdu, ze nemocnicne postele ...😅 su pre nas starsie uz samotne trestom. Do spitalu nastupujem 16.7, operacia na dalsi den, ak sa nic nepokazi, v pondelok by som sa mohla dostat domov. Potom sa rozhodne o dalsej liecbe, podla okolnosti, lebo radioterapiu ja uz dostat nesmiem, uz som si pre tento zivot svoj podiel vycerpala 😂. Ze sa bojim ako slak, ci tam nebude aj nieco dalsie, nemusim asi ani pisat...
Tak vsetkym zelam LEN TO DOBRE a drzim palce, nech sa nestretavame v nemocniciach!
@katenka2 Ahoj Katka.Presne jak píšeš,to najhoršie na tej chorobe je to, že nikdy nevieš,kedy to niekde buchne.A darmo mi bude niekto hovoriť, už je to dobré a podobné reči.Stale žiť s tým pocitom,no ja napríklad vôbec nie som pripravená nato,že by sa to vrátilo.Riadne by to so mnou zamávalo.Ale všetky chceme žiť,tak musíme to vydržať.Aj ťa obdivujem, čím si všetkým prešla a jak to zvládaš.
@katenka2 moja zlatá úplne ma to odrovnalo, najskôr som to musela stráviť a slzy zastaviť.
Ťažko sa hľadajú slová,však všetkých sa nás to týka len nevieme kedy,ale že sa to vráti to vedia aj onko,však tak mi to bolo povedané a áno nedá sa byť úplne v pohode.
Lenže moja totiž je fakt priveľa znovu bojovať s tou svinou,ale ty keď si ju trikrát porazila,tak ju porazis aj po štvrtý krát, skrátka musíš 🙏ja ti v tom jedine môžem jedine držať palce✊ a 16 -teho ti posielať pozitívne myšlienky a byť v myšlienkach s tebou.
Aspoň, že výsledky sú dobré,tak pevne aj dúfam,ze nič nenájdu.
Moja zvládla si tak zvládneš si silná žena a ty ešte popri Tom čo už máš za sebou a ešte pred sebou dávaš nám všetkým povzbudenie a nádej a dáma ho potrebuješ a preto musíš byť odmenená uzdravenim🙏

@miskahrncarikova no áno,mne po treťom herceptíne začali bolieť kosti najmä kĺby.Týždeň beriem tamoxifen a zdá sa mi,že kosti a kĺby už nebolia tak intenzívne.