Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza cauko Jani.Ja neberiem nic,lebo som triple negativ.Inak je mi celkom fajn,a nebyt priberania,tak je to super.A ty sa mas ako? Kedy planujes smer slovensko?
@sabova3 jezis Jani ,ja som uz popletena,je nas tu tolko vela,ale ja som mala stale v tej pomalej hlave,ze si hormon positiv,ale vies miatli ma tie vajecniky,preto..ha ja byt tebou,moc by som si starost s priberania nerobila,hlavne ze sa citis fajn,ved ty si velka kocka,joj co by som dala za kilecka navyse 😅
Ja tiez celkom fajn,len vies,ja mam este stale liecbu do pol oktobra Herceptin Perjeta,do toho injekcie na zastavenie funkcie vajecnikov,tak tazko znasam menopauzu v 40dke co ti poviem,chrbat z toho boli,klbiky bolia a pukaju,bojim co bude ked nastupim do prace ♥️
@sabova3 som planovala smer Slovensko,ale letiska su este tak vselijako funkcne,plus v Ba maju otvorit az 20.7.tak ak sa mi bude chciet mozno prideme v auguste,ale bojim sa,aby sa zas nieco nezvrtlo kvoli corone a nemozem zostat trcat na Svk kvoli liecbe 😢
@jankastraza Pekne dakujem dobra dusa 🙂
@katenka2 ❤
@nori21 ahoj v pohode. Zas trosku lepšie dnes som už aj ponožky normálne natiahla že som sa zohla v pase včera to bol ešte problém. Nič ma neboli len pri laparoskopii napumpuju brucho s CO-ckom a ten vzduch mi ešte ločká trochu v bruchu keď sa pretacam je to taký blby pocit inak nič. Ale šetrím sa gaucujem
Baby,tie co beriete tamoxifen,nebolia vas prsia? 🤔 ...ja som ako sprosta,furt sa sledujem...kde co ma pichne,nemozem si pomoct 🙄 dnes ma zacal pobolievat ten zdravy prsnik pri predklone...tak rozmyslam,ci to moze byt z tamoxi...🤷♀️
Dievčatá nemáte prosím niektorá také pichanie akoby elektrické výboje ale nie na operované strane. Neviem z čoho to môže byť chce sa poradiť ťa pani o ktorej píšem. Mala aj picc. Ďakujem
@lula94 ahoj, no ja to mavam raz za cas ,ale len tam,kde sa mi hoja rany ,ak to ma pani na zdravej strane,nech to povie radsej dr.. ja som take mavala akoby el.vyboje v uzlinach a potom som zistila,ze som mala rak..
@jankastraza ona to máva ale aj niekedy kdekoľvek po tele. To je zvláštne
@lula94 ano, je to zvlastne, ale moze to mat vela vysvetleni, velakrat je to neziaduci ucinok z liekov, treba to celkom urcite spomenut dr.niekedy staci zmenit liek,ak nahodou pani berie herceptin tak citala som,ze to moze byt u niekoho aj z toho..
@jankastraza berie letrozol
@lula94 ano to moze byt aj z Letrozolu,treba to sledovat a spomenut to dr
@jankastraza dakujem
Ahojte dievčatá, som po operácii, zatiaľ všetko v najlepšom poriadku, som úplne sebestačná, aj personálu by som mohla pomáhať 😂, nič ma nebolí a dúfam, že to tak zostane a v pondelok ma pustia domov.
Všetky vás srdečne pozdravujem 😍
@jankastraza je potrebné mu zavolať? Či môže počkať do kontroly prvý augustový týždeň.
Babyyy...zdravi vas cerstva mladomanzelka...🍾🥂🎂💐 ...vsetko dopadlo podla nasich predstav,este aj pocasie nam prialo...aktualne si uzivame v Luhacoviciach svadobnu cestu....😍 ...som stastna,kojecne po dlhom case prezivam nieco krasne....
Prajem vam vikendovu pohodicku,nech vas nic neboli a mate len prijemne myslienky 😘😘😘😘😘😘

@helga9 supeeer!!! ❤