Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Vsetkym vam velmi pekne dakujem za priania, dievcence...vratili sme sa vcera zo svadobnej cesty,kvoli korone sme ani nikam nechodili,len raz sme sa boli prejst...cesi bez rusok,vsade dezinfekcia a okrem nas ju nikto nepouzival 🙄 Ale bolo to super...aspon som nacerpala trochu energie pred tymi oziarmi...zajtra uz ficim na to CT 🙄
Dievčatá moje,prosim vás,ktoré ste mali chemo a tri týždne medzi cyklami,ako často vam kontrolovali krvný obraz? Dakujem ❤️
Baby dnes som bola u onkologa a ten mi predal krem radiokrem a ze nemam pudrovat. Ale na papieri poucenie na oziare ze pudrovat. Mam doma 800ks bal wobenzynu a vraj to je len reklama a lepsi je betakaroten. Nooooo a teraz si vyber !!!
@victory1 ahoooj, ❤ dlho som tu nebola,velmi oneskorene ,ale predsa ti chcem napisat,ze srdecne blahozelam a prajem Vam nekonecnu lasku a aby ste spolu vsetko pekne zvladli a boli velmi stastni, a prosime fotkyyy ,aspon jednu ak mas v satoch 😍
@katenka2 Katka, ❤ velmi sa tesim,ze uz to mate za sebou, vy ste ako my s vrtulou v zadku,fit zienka ,teraz sa bude diat co? aky je dalsi plan?cakat asi na vysledky z operacie,ze? zo 2tyzdne? ❤
@katka14 ahoj Katka, no mne doslova a do pismena zakazali pouzivat puder, nechcem byt protivna a trapna ,ze sa tu opakujem,ze nie som na Slovensku a tu maju ine postupy,ale ja im doverujem,predsa som v Oxforde a tu sa riadia podla najnovsich noriem a vysledkov z dlhorocnych vyskumov,ale asi aj zalezi ake masiny pouzivaju na radio,asi pri tych najnovsich sa puder zakazuje... ❤
@l1plienka ahoj, kazde 3tyzdne,vzdy den pred chemo mne brali krv..teraz ked uz beriem len Herceptin a Perjetu a kedze mam vraj ok krv ,tak len kazde 3mesiace
@jankastraza dakujeeeem...no svadba bola minuly piatok a fotky este nie su...snad v pondelok...🤷♀️
@katka14 tak mne vcera na tom zameriavacom CT povedal radiocare a aj puder...🤷♀️
Pytala som sa aj ohladne Zitazonium,tak vravel,ze niektore studie hovoria,ze sa zhorsuju neziaduce ucinky,niektore studie to vylucuju...ze mi kazdy tyzden budu brat krv a kontrolovat,ze zatial to mam uzivat...
Dievčatá, mám aj ja jednu otázočku 😉 asi nás tu veľa takých nie je, ale ak náhodou aj poznáte niekoho čo je triplle negativ, teda po liečbe už nie je na horm. liečbe... Do kedy sa môže vrátiť menstr. cyklus? Ja som skočila chemo vo februári a ešte nič. U gyn som nebola, idem až koncom augusta. Nieže by mi cyklus veľmi chýbal, len by som rada vedela, že čo a ako 😊
@matazmena ja som síce her2 pozitív a hormonálne negatív, chemo som skončila v júni teraz chodím na oziare a herceptin, menzes som stratila až po 4tej červenej vo februári a teraz po mesiaci od ukončenia cht sa mi vrátil. Na jednej strane mi teda rozhodne nechýbal, ale na druhej strane mi aspoň prestali návaly a cítim sa tak normálne 😁.

@zuzap33 super. Tiško zavidim. Mna to este len caka .... ☹