icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

katka14
21. júl 2020

@zuzap33 super. Tiško zavidim. Mna to este len caka .... ☹

zuzap33
21. júl 2020

@katka14 zvládneš. Aj keď priznám posledné 10 som už odpocitavala s vyplazenym jazykom. Bolo to únavné. A pripalenie nooo, vždy to mohlo byť aj horšie. Ďalší schodík na ceste k vylieceniu zdolany 🤗

bubo780
21. júl 2020

@zuzap33 ja som skoncila oziare vcera 👏 cely cas vsetko v pohode, ziadny problem - a vcera na poslednom ma taaaak pripieklo, ze dnes sa jeden pluzgierik objavil.. ale pekne sa o neho staram, tak nech ryychlo zmizne..

katka14
22. júl 2020

@zuzap33 zuzik aj si nieco pouzivala? Puder krem ? Aky? Nechce sa mi to tu spatne vsetko listovat 🙂

victory1
22. júl 2020

Vsetkym vam velmi pekne dakujem za priania, dievcence...vratili sme sa vcera zo svadobnej cesty,kvoli korone sme ani nikam nechodili,len raz sme sa boli prejst...cesi bez rusok,vsade dezinfekcia a okrem nas ju nikto nepouzival 🙄 Ale bolo to super...aspon som nacerpala trochu energie pred tymi oziarmi...zajtra uz ficim na to CT 🙄

victory1
22. júl 2020

@katka14 baby pisali detsky puder a radiocare krem....pudrovat do zblaznenia...tie som sa pytala...

zuzap33
22. júl 2020

@bubo780 dik za odporúčanie krému 😘Mne sa pľuzgiere neurobili, som len tmavocervena. Myslím, že ten krém skvele zabral.

zuzap33
22. júl 2020

@katka14 krém radiocare tri hodiny pred oziarom, potom hneď po oziari kopu púdru. A ráno a pred spaním som sa od asi 15.oziaru natierala Lalunga plus.

bubo780
22. júl 2020

@zuzap33 za malo 🥰 ten Ialugen plus je fakt dobry - mne tiez pomohol.. tmavocervena som tiez, ale len na jednom mieste (a tam sa aj ten pluzgierik urobil).. krk, lopatka a pod pazuchou v pohode - po troch dnoch Ialugenu zacervenanie zmizlo..

l1plienka
23. júl 2020

Dievčatá moje,prosim vás,ktoré ste mali chemo a tri týždne medzi cyklami,ako často vam kontrolovali krvný obraz? Dakujem ❤️

nori21
23. júl 2020

@l1plienka mne každý týždeň

katka14
23. júl 2020

@l1plienka ahoj. Mne vzdy len den pred chemo. Inak len ak som mala teplotu

katka14
23. júl 2020

Baby dnes som bola u onkologa a ten mi predal krem radiokrem a ze nemam pudrovat. Ale na papieri poucenie na oziare ze pudrovat. Mam doma 800ks bal wobenzynu a vraj to je len reklama a lepsi je betakaroten. Nooooo a teraz si vyber !!!

bubo780
23. júl 2020

@l1plienka mne rano pred chemo a potom tyzden po chemo..

l1plienka
23. júl 2020

@bubo780 dakujem ❤️

zuzap33
23. júl 2020

@bubo780 mne tiež tak

jankastraza
24. júl 2020

@victory1 ahoooj, ❤ dlho som tu nebola,velmi oneskorene ,ale predsa ti chcem napisat,ze srdecne blahozelam a prajem Vam nekonecnu lasku a aby ste spolu vsetko pekne zvladli a boli velmi stastni, a prosime fotkyyy ,aspon jednu ak mas v satoch 😍

jankastraza
24. júl 2020

@katenka2 Katka, ❤ velmi sa tesim,ze uz to mate za sebou, vy ste ako my s vrtulou v zadku,fit zienka ,teraz sa bude diat co? aky je dalsi plan?cakat asi na vysledky z operacie,ze? zo 2tyzdne? ❤

jankastraza
24. júl 2020

@katka14 ahoj Katka, no mne doslova a do pismena zakazali pouzivat puder, nechcem byt protivna a trapna ,ze sa tu opakujem,ze nie som na Slovensku a tu maju ine postupy,ale ja im doverujem,predsa som v Oxforde a tu sa riadia podla najnovsich noriem a vysledkov z dlhorocnych vyskumov,ale asi aj zalezi ake masiny pouzivaju na radio,asi pri tych najnovsich sa puder zakazuje... ❤

jankastraza
24. júl 2020

@l1plienka ahoj, kazde 3tyzdne,vzdy den pred chemo mne brali krv..teraz ked uz beriem len Herceptin a Perjetu a kedze mam vraj ok krv ,tak len kazde 3mesiace

victory1
24. júl 2020

@jankastraza dakujeeeem...no svadba bola minuly piatok a fotky este nie su...snad v pondelok...🤷‍♀️

victory1
24. júl 2020

@katka14 tak mne vcera na tom zameriavacom CT povedal radiocare a aj puder...🤷‍♀️
Pytala som sa aj ohladne Zitazonium,tak vravel,ze niektore studie hovoria,ze sa zhorsuju neziaduce ucinky,niektore studie to vylucuju...ze mi kazdy tyzden budu brat krv a kontrolovat,ze zatial to mam uzivat...

matazmena
24. júl 2020

@victory1 ja sa tiež dodatočne pripájam ku gratuláciam, len to najlepšie vám prajem a nech si v zdraví užívate spoločnú cestu 😘

matazmena
24. júl 2020

Dievčatá, mám aj ja jednu otázočku 😉 asi nás tu veľa takých nie je, ale ak náhodou aj poznáte niekoho čo je triplle negativ, teda po liečbe už nie je na horm. liečbe... Do kedy sa môže vrátiť menstr. cyklus? Ja som skočila chemo vo februári a ešte nič. U gyn som nebola, idem až koncom augusta. Nieže by mi cyklus veľmi chýbal, len by som rada vedela, že čo a ako 😊

katka14
24. júl 2020

@matazmena ja som triple negativ. A tiez menzes nemam od februara. Este ma cakaju oziare a odtranenie vajecnikov. Uz by sa mi ani nemuseli vratit. Nechybaju 🙂

sabova3
24. júl 2020

@matazmena Ahoj,ja som tiež Triple negatív,mne skončil po prvej chemo a potom o rok išli von vaječníky aj maternica.

helga9
24. júl 2020

@matazmena to je u každého individuálne u niekoho neprestane ani pri liečbe. Niekomu sa vráti hneď a aj nemusí sa.

hutch17
24. júl 2020

@matazmena ja som síce her2 pozitív a hormonálne negatív, chemo som skončila v júni teraz chodím na oziare a herceptin, menzes som stratila až po 4tej červenej vo februári a teraz po mesiaci od ukončenia cht sa mi vrátil. Na jednej strane mi teda rozhodne nechýbal, ale na druhej strane mi aspoň prestali návaly a cítim sa tak normálne 😁.

matazmena
24. júl 2020

@katka14
@sabova3
@helga9
@hutch17
Ďakujem dievčatá 😘 no je to ozaj veľmi indi-vindy... Mňa stopla druhá červená chemo, na návaly som si tuším už aj zvykla 😂 len neviem ako veľmi sa mám manžela strániť, ďalšie bejby už neprichádza do úvahy 😝

Pekný víkend prajem všetkým 😘

victory1
25. júl 2020

@matazmena dakujem aj tebe 😘
Ste zlate babulky,vsetky