Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
katenka2 Katka nevies ci je v OUSA wifi? Došli mi data v mobile tak ci tam vobec trepat notebook
Mile dievcata, mozem vas poprosit o radu? Mam naplanovanu jednostrannu mastektomiu na koniec septembra v Kosiciach v Saci a bolo mi odporucene kupit si podprsenku so zapinanim vpredu. Mate niektora skusenost s predajnou podprseniek priamo v Saci v nemocnici? Staci, ked si ju kupim tam? Dakujem.
Inac, teraz mam pred sebou este dve chemoterapie a po nich teda operacia a nasledne radioterapia
@jajka7677 ja som si to tiez myslela, tiez som po jednostrannej mastektomii, ale vobec to nebolo treba. Uuuuplne hravo zapnes aj podprsenku na chrbte a ja som v pohode natiahla aj podprsku cez hlavu...Este nemam ani stichy vybrane, ani kontrolu za sebou, ale nijako nie som obmadzovana v pohybe. Takze, ako dievcata hovoria, dopredu zbytocne nic nekupuj, netreba 😉
ja len lutujem, ze oba prsniky nevzali. Netuzila by som po ziadnych epitezach, co teraz musim, lebo to fakt vyzera cudne a pritahuje pohlady. Keby som vedela, ze je to taka "lahka" operacia, normalne sa informujem, ci je problem vziat oba prsniky... 🙄 A bol by snad i vacsi pokoj!
@jajka7677 ja som si tiež po mastektomii a po odchode z nemocnice som si úplne bez problémov dala svoju podprsenku čo sa vzadu zapina a do nej vložila textilnu výplň čo som dostala recept a v nemocnici si vybrala. Toto som používala až doteraz (som 3 mesiace po operácii) a teraz už mám silokonovu výplň so špeciálnou podprsenkou.
@katenka2 Katka len neviem ci by ti to tu preplatili. Lebo vraj ked nie je dóvod plati si to pacient sam. Nie som si ale ista ci je to tu tak. V ČR to tak maju. Ja mam oba fuč a dala som to relativne v pohode hoci mi to dr neodporucala naraz. Teraz je to sice este take divoke furt ma cosi taha tlaci boli a neviem kolko este. Citim sa ako v brneni ☹
Dakujem dievcata za rady. Nekupujem teda vopred nic. Som rada, ze som sa opytala. Planujem po roku aj implantat...ale uvidim, ako to nakoniec bude
Volali mi z OUSA. Zajtra nastupujem. Aleze vobec sa mi nechce. Od deti manzela sestry ... joj ja viem ze musim. Uz aby to bolo za mnou. Knizky aj krizovky su v kufri. A na vikendy snad pojdem domov
@katenka2 ahoj Katka. Nie nemam taky kontakt. To je ohladom coho? Ponukali mi akurat psychologicku pocas pobytu ale nepotrebovala som. Inak rozmyslam nad invalidnym dochodkom. Cez koho to mam vybavovat nevies nahodou? Do prace sa chcem vratit na jesen ale len na 4 alebo 6 hodin denne
Ahojte. Prosím vás je tu niekto kto užíva tamoxifen už dlhšie? Mali ste nejaké vedľajšie účinky? A návaly budem mať ako dlho neviete mi niekto povedať? Je to hrozné, v noci sa na to zobudím.
@tanicka2311 ja mám návaly ani neberiem tamoxifen. Tie sú asi automaticky u každej žene ktorá nemá menzes 😏
@tanicka2311 ahoj ja beriem od februára ale už mám miernejšie návaly zo začiatku to bolo strašné.Ano ako vraví zuzap keď není menzes sú navaly
Ahojte.. bohuzial sa od dnes radim medzi vas.. par veci som si uz od vas poznacila ale urcite budem mat veela otazok.. mna caka 25.8 operacia a potom cely ten kolotoc ☹ mam 32 r a to sme sa zacinali snazit o druhe baby a do toho toto!! Chcem vam ale nieco napisat.. mavala som uz asi rok dozadu take plne prsia ako ked kojite a potrebujete to dat von.. viac krat som to nevydrzala aked som zacala stlacat tak mi vysla taka sedo zelena tekutina.. ked som s tym sla na sono tak doktorka povedala: hej? Sranda .... no a mile damy mam pocit, ze tato "sranda" sa mi stala osudnou a musim s tym bojovat
@hracka123 a mala si aj iné ťažkosti okrem navalov? Aj si pribrala? Ja beriem od júna a pribrala som. Neviem či ž toho lebo aj dosť jem. Rozhodla som sa schudnúť tak uvidím.

@jankastraza Mila Janka, dakujem za povzbudenie, zatial je to stale OK, uvidim, co vysledky. Nakolko ma nic neboli a okrem stahovania nabytku a kopania zahrady mi v nemocke nic nezakazali 😅, tak fungujem normalne - zahrada /nie kopanie!/, nakupy, varenie, vnuk a pod....Vo stvrtok 30.7. mam ist na vybratie stichov, ci vlastne toho drotu, lebo aj v OUSA sa pacienti drotuju 😉 a bude aj histologia. Takze potom budem mudrejsia. Som akasi podozrivo kludna a zmierena takmer s kazdou alternativou. Takmer....
Pekny vecer aj nedelu vsetkym dievcatam a pohodicku, dla moznosti!