Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@tanicka2311 asi to bude z tych liekov ...teda nebolia?
Ak najdes sposob ako schudnut,daj vediet..drzim ti palce...
@tanicka2311 ahoj občas ma bolia nohy.Ine som zatiaľ nemala.Vies čo ja som pribrala cez chemo teraz si držím váhu.Daj vedieť ak sa ty podari schudnúť😄😄😄
dievcence, kam som chcela, som sa nedovolala /nejakej tej socialnej poradnej sestre/ a tak dnesny horuci den venujem smirovaniu po nete. Tuto je pekne zhrnute na co mame narok po mastektomii, ak by niekto este nevedel... https://www.zdravotna-podprsenka.sk/vedeli-ste-...
@tanicka2311 pribrala si od tamoxifenu, je to jasné. Patrí to k nemu
Pomaly rok, čo som tu na fóre, rok čo mi zistili tú hnusobu. Normálne som sa vrátila dozadu, keď som tu začala písať. Bolo to na strane 150. Teraz sme na stránke 500.Ani sa mi nechce veriť...
@victory1 mňa neboli nič zatiaľ. No tak to si má moc nepotešila.
Hmm odporucate nieco jest alebo nejest do operacie?
@tanicka2311 kazda reaguje inak...ja som lahko priberaci typ...tesila som sa,ze som minuly rok schudla na 38 velkost...teraz ju sice navlaciem,ale uz som v tych handrach ako jaternica...🤦♀️
Ale idem sa snazit dalej...mozno bez snazenia by som mala uz 10 kil hore...🙄
@victory1 no ja tiež rýchlo priberam. Čo si pamätám každý rok som držala dietu. Naposledy som takto schudla 10 kg ale potom sa mi vrátili. Tak uvidím ci má to trápenie význam 😀
@tanicka2311 hm...tak cosi musime..hadam zas nevyhodim vsetky handry..🤦♀️ ...od stvrtku idem na radioterapiu,nebudem byvat doma...mam v plane jest ranajky dake vlocky, na ohed a veceru grilovat maso,ryby,zeleninka...a som zvedava co to spravi...🤷♀️
@aerdna11 my tu jeme všetko 🍷. To že si nedáš rezeň alebo budeš jesť len brokolicu, nič nevyriesis. Musíš jesť pestro, telo si už vyberie čo potrebuje. Ale neber syntetický b12 a kyselinu listovú , to onko pacienti nesmú. A her nádoru máš aké? To je tiež dôležité pre ďalšiu liečbu. Alebo triple negatívny?

@tanicka2311 ahoj,ja beriem od 2.6.,pribrala som uz 6 kil...a fakt,ze nejem uz sladke,pecivo,muku,krmim sa bielkovinami a zeleninou posledny tyden..a zas kilo hore 🙄 ...
Navaly cez den mavam tak 1x za 3-4 dni ale skoro kazdu noc.
Ale zo vsetkeho ma asi najviac stve,ze ma bolia prsniky,ako keby mi tam noz pichol...a nie tam,kde je jazva ale na boku prsnika...som z toho uz nervozna...🙄