icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

victory1
17. aug 2020

@aerdna11 hej,robia to,prsnik budes mat este par mesiacov modry...aspon teda ja mam stale zafarbeny...

aerdna11
17. aug 2020

@victory1 cozee? To som este nepocula

victory1
17. aug 2020

@aerdna11 mna operovali 11.5.,stale mam prsnik okolo bradavky modry...chirirg mi povedal,ze za par mesiacov sa to strati..

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
17. aug 2020

@aerdna11 áno trvá to po pichnúť musíš prsník masírovať a potom ťa dajú pod taký stroj.Musis vydržať.Ja som mala dve opky prv len hrčku a potom mastektómiu.Takzw tak .Teraz beriem hormonálkuod februara

hracka123
17. aug 2020

@aerdna11 kto ťa bude operovať Turcan

zuzap33
17. aug 2020

@aerdna11 aj mne to robili. Presne zamerajú nález a uzliny, aby boli presni

zuzap33
17. aug 2020

@victory1 ja nemám nič modré, to kde ťa robilu? Jemné sfarbenie tak tri dni

aerdna11
17. aug 2020

@hracka123 aky stroj zase?? Boli to?? Netusim kto bude operovat ale vysetroval ma Basti

zuzap33
17. aug 2020

@aerdna11 nič nebolí, nerob paniku. Pod stroj na nukleárke, aby videli zobrazenie. Lezis a oni ta pokreslia trochu fixkou, aby na operačnej sále videli presne

aerdna11
17. aug 2020

@zuzap33 aha... fixku zvladnem

victory1
17. aug 2020

@zuzap33 v BA v OUSA...este stale je to vidiet...ale zas ja mam taku bielu priesvitnu pokozku 🤷‍♀️

aerdna11
20. aug 2020

Zas otazka.. absolvovali ste celodennu nuklearku ze ste potom 3 dni nemohli byt s detmi?

tanicka2311
20. aug 2020

@aerdna11 nie. Ja som bola ráno v deň operácie. Potom som bola týždeň v nemocnici takže nikto nič nevravel.

aerdna11
20. aug 2020

@tanicka2311 ze toto by malo byt pred oziarami..

hracka123
20. aug 2020

@aerdna11 ahoj áno bola som na tom v BB trvalo to cca 5hodin.Musela som veľa piť vody.A áno zakázali byt s deťmi.Bila som pod dvomi prístrojmi Jeden sa volal PET CT.

helga9
21. aug 2020

@sabova3 všetko naj k meninkam prajeeeem

katenka2
21. aug 2020

@helga9 som rada, ze si sa ozvala, hoci to samozrejme patrilo oslavenkyni 😉. Ako zijes dievca? Vsetko OK, stale nahanacky, alebo OBCAS aj trocha oddychujes?

katenka2
21. aug 2020

@sabova3
tiez prajem vsetko dobre k meninam, hlavne to ZDRAVICKO! 🍀

helga9
21. aug 2020

@katenka2 ahoj u mna všetko OK ficim si na hormonalke. Tri týždne po opke som odbehla 10 km maratón u Vás v Trnave City run Trnava skoro som dušu vypľula lebo príprava nebola žiadna ale odbehla som a nebola som posledná. Naháňačky sú teraz neskutočne u nás to vždy tak zastavíme sa 20.12. keď zahodim mobil a vypnem mail. A u teba ako? Už máš nasadenú hormonalku?

ira25
21. aug 2020

@sabova3 aj sa pripájam s prianím všetkého dobrého ,ale hlavne kopec zdravia a ostatné už príde.

ira25
21. aug 2020

@victory1 ahoj,dodatočné pozerám spätne ako sa máte,no vidím,že ty nie najlepšie,ak ti tieto stavy pretrvávajú,tak fakt u teba to je tetania, vyvolaná ožiarmi.
Ja som za mladá ňou trpela a čo mi pomohlo, hneď si dať pohár mlieka a bolo ok.
Dopln si okrem magnézia aj vit D a hlavne vápnik.

victory1
21. aug 2020

@ira25 ach dakujem ti za reakciu..uz som si ako hypochodner pripadala...vo stvrtok to teda fakt doktor zrovna neriesil...ze uvidime 🤷‍♀️ ..no a diagnozu som si vygooglila podla priznakov. Fakt sedi uplne vsetko,este aj ta citlivost na hluk..S mliekom to asi nepojde,mam intoleranciu na laktozu aj kazein...😔.D cko som si kupila , vapnik nie,ten som mala v norme,ale kupim,dakujem za rady,moc 😘 ..a prosim ta okrem mlieka si mala este nejaku "prvu pomoc",ako ja vobec neviem,co mam pri takom zachvate robit,ci lezat,ci chodit,co si narychlo dat jest,pit🤷‍♀️

nori21
21. aug 2020

@sabova3 Všetko najlepšie k meninám😀

hracka123
21. aug 2020

@sabova3 🍷🍷🍷Šicko najlepšie Janulka🍀🍀🍀

victory1
21. aug 2020

@sabova3 krasne meniny,hlavne vela zdravia 💐

katka14
21. aug 2020

Ahojte dievčence. Všetkym Jankam všetko najlepšie k meninkam !!! Ja som už riadne pripečena hlavne pod pazuchou. Dostala som krem od dr s kortikoidmi strašne mastny. Radiocare uz nestačil. Vyvarila som este repik a idem hojit. V pondelok kontrola na radiologii tak uvidim ci mi nezmierni ožiare. Čakaju ma ešte 4 ale koza pod rukou uplne bordova ☹

nori21
21. aug 2020

@jankastraza Všetko najlepšie k meninám!

nori21
21. aug 2020

@katka14 púder nepoužívaš?

hracka123
21. aug 2020

@nori21 ahoj nori.ako sa máš?😁Ako znasas hormonálky🤗