icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
24. sep 2020

Baby ohľadom tamoxifen a zitazonium

victory1
24. sep 2020

@ira25 takuto formu som neskusala ...mne najviac tie vlocky vyhovuju...ale nie kasa,teple nic rano nedam...tieto sa nemusia varit,staci zamiesat a odstat..
Ale mas pravdu,malokomu pohanka vyhovuje chutou a vonou...

victory1
24. sep 2020

@helga9 ja som ti verila,ze ty to nabonzujes... 👌😉 vdakaaa

zuzap33
24. sep 2020

@mk22 teraz som prišla z práce, tak postupne. De vit forte je vit D. Je to najkvalitnejší vit D na trhu v súčasnosti. V lekárni stoji do 10 eur a berú sa dva kvapky denne, pre onko pacientov

zuzap33
24. sep 2020

@helga9 viem, že sa píše petícia za ich zachovanie

zuzap33
24. sep 2020

@ira25 na nedostatok vitamínu D mi prišla alergologicka, kde sa liečim niekoľko rokov. Hodnoty majú byť cez 70, ja som mala 20

zuzap33
24. sep 2020

@helga9 ja beriem len reseligo, zatiaľ mi to má stačiť

zuzap33
24. sep 2020

@victory1 nenávidím pohánka 😒

victory1
24. sep 2020

@zuzap33 peticia za zachovanie tamoxifenu? 😲

victory1
24. sep 2020

@zuzap33 🤷‍♀️ nepresviedcam...ale ucinky pohankyvsa popriet nedaju...😉

ira25
24. sep 2020

@zuzap33 joj tak to som nemala nikdy,pozrela som do papierov tak 12,34,20 a teraz som mala posledne 40, takže sa s tou 5000 nepredavkujem keď budem brať

ira25
24. sep 2020

@zuzap33 a kto píše tu petíciu?

zuzap33
24. sep 2020

@ira25 jeden muž z amazoniek, ing dodo, je na Fb. Rozbieha petíciu ohľadom tamoxifenu

ira25
24. sep 2020

@zuzap33 aha,teda ty máš prehľad....

zuzap33
24. sep 2020

@ira25 mam kamaratky v amazonkach, vcera som jednu stretla na onko, tak od nej to viem 😊

victory1
24. sep 2020

Dost chory tento stat,ked sa musi pisat peticia,aby dovazali nejaky liek pre pacientov 🤦‍♀️🙄

jankastraza
25. sep 2020

Ahojte babulky moje,dnes mam predposledny Herceptin,o 3 tyzdne posledny jupiii

victory1
25. sep 2020

@jankastraza a aka si ty pekna baba 👌

jankastraza
25. sep 2020

@victory1 😀 jeeej to by ale bolo supeeer 😝 dakujem moja 😀😘

katka14
26. sep 2020

@jankastraza ahoj moja. Aka si kocena. A to ide takto infuzne? A preco vlastne este beries Herceptin? To je hormonalna liecba ci?

katenka2
26. sep 2020

@katka14 a ty ako zijes Katka? Dlho si nepisala...

jankastraza
26. sep 2020

@katka14 ahoj katka, ja som mavala pocas chemo,kt som skoncila na Vianoce picc,ale potom som uz nechcela,ano beriem herceptin a Perjetu,lebo som bola her2+ a tu v Anglicku je standard davat aj perjetu s Herceptinom,na prevenciu,lebo na Svk ho davaju len ked su metastazy..tato liecba sa berie dlho,tusim dokopy 18 infuzii kazde 3tyzdne,popritom beriem Zoladex a Letrozol,kym mi vyberu vajecniky,lebo som brca2 tak cakam,stale ma odkladaju kvoli covidu,tak do mna pchaju zoladex fuj,ty si hormon pozitiv vsak? ako sa citis? co beries?

@katenka ako sa mate? 😘

katenka2
26. sep 2020

@jankastraza Ahoj Janicka! T.c. som uplne v pohode. Bavi ma praca vonku, aj mi hodne pomaha. Keby to takto este 20 rokov vydrzalo 😂, nestazovala by som sa 👍

jankastraza
26. sep 2020

@katenka2 tak to sa tesim 😍 a mate este dobre pocasie? nam sa posledne 2dni ochladilo,uz citit jesen,ale svieti slniecko,ved vy sama viete,ze pohyb je liek,ked sa hybeme,nic nas neboli,ale akonahle si sadneme... 😂 ja uz nastupujem do robotky buduci tyzden tak sa tesim 💃❤❤❤

jankastraza
26. sep 2020

@katenka2 veru stazovat sa neoplati,verim,ze aj tentokrat bude dobre...a vam teraz dali hormonalnu liecbu? 😘

lula94
27. sep 2020

Dievčatá mala niektorá počas liečby letrozolom zvýšené leukocyty v moči? Môže to byť z toho?

jankastraza
27. sep 2020

@lula94 ahoj,ja beriem Letrozol,mne vravia,ze mam krv v poriadku,tak sa nepytam na detaily,keby boli zvysene,asi by mi povedali..prepac, neviem ti poradit,neviem,ci to moze byt 1 z vedlaj.ucinkov,lebo ja radsej vedlaj ucinky necitam,citim sa dobre,lebo vies,potom but som to mala v hlave...

katenka2
27. sep 2020

@jankastraza áno Janka, na 5 rokov som dostala Exemestan. Znašam ho veľmi dobre, ani neviem že užívam....🤗

lula94
27. sep 2020

@jankastraza krv je v poriadku. Našlo sa to v moči. Pritom kontrola obličiek ok.

katka14
27. sep 2020

@jankastraza ahoj. Nie ja som hormonalne negativna len genetiku mam pozitivnu. Momentalne neberiem nič. Len vitaminy. Zajtra idem na kontrolu po oziaroch, na gyndu kvoli opke vajecnikov a na kontrolu onkologovi. Je mi fajn. Normalne fungujem. Zatial na PN cakam na vysledky kontroly. Ak bude vsetko ok chcem sa vratit do prace. A ako zvladas svoju momentalnu liecbu?