icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

lulu1217
23. dec 2025

Babulky, aj ja prajem všetkým krásne a pokojné vianočné sviatky plné rodinnej pohody🌟🕯️🎄🩵

sabova3
24. dec 2025

Podobne stastne a vesele sviatky prajem.

daniela232
24. dec 2025

Tiež sa pripájam, prajem Vám všetkým krásne ,pokojné a požehnane Vianoce

nori21
24. dec 2025

Požehnané Vianoce,hlavne veľa zdravia prajem.

lenkapresov1
24. dec 2025
@nori21

Požehnané Vianoce,hlavne veľa zdravia prajem.

Krásne Vianoce dievčatá

ppdesign
28. dec 2025

Dievčatá, všetkým Vám prajem pekný a šťastný záver tohto roka a požehnaný rok 2026! 🤗❤️✨🎉🎀🎄

maria579
1. jan 2026

Všetkým dievčatám do nového roka prajem zdravie, zdravie a zdravie. A k tomu lásku a trošku šťastia ešte 🙂

bony22
1. jan 2026

Pripájam sa a tak isto Vám prajem šťastný Nový rok 2026 hlavne zdravia, zdravia,zdravia 🍾🥂🎇🎆🍀

julcah
2. jan 2026

Prajem krasny,stastny a hlavne v zdravi prezity novy rok 2026.🍾🍾🍾.

helga9
4. jan 2026

Všetko dobré do nivého roka prajem 🥂

siilvinkaa1
4. jan 2026

Ahojte, všetko dobre do nového roku vám prajem. Som tu medzi vami nová, zatiaľ som prešla len pár strán príspevkov pre zorientovanie sa. Je to presne dva mesiace čo mám diagnostikovaný karcinóm prsníka a za sebou zatiaľ operáciu - kvadrant, ktorá ale nedopadla úplne dobre a preto ma čaká mastektómia. Máte prosím vás niektorá skúsenosť s testovaním cez multiplex? Vopred Dakujem za odpoved

xyz987
5. jan 2026

Čo je multiplex? Nemyslela si skôr onkotype test?

heryteri
5. jan 2026

Ahojte dievcata, chcem sa spytat tie co uz chodite len na onkokontroly, beru vam na nich krv? Mne povedali, ze uz mi brat nebudu, lebo vysledky nie su smerodajne a vsetky zeny su upnute na to. Tak som ich poprosila a na moje naliehanie ze mi teda este posl.krat vezme. Nie som velmi nadsena, ked doteraz to roky zrejme bolo smerodajne( kedze pri kazdej kontrole ju brali)a zrazu nie je🤷‍♀️

xyz987
5. jan 2026

Ja so bola naposledy v novembri a krv mi brali doteraz vždy.

daniela232
5. jan 2026
@heryteri

Ahojte dievcata, chcem sa spytat tie co uz chodite len na onkokontroly, beru vam na nich krv? Mne povedali, ze uz mi brat nebudu, lebo vysledky nie su smerodajne a vsetky zeny su upnute na to. Tak som ich poprosila a na moje naliehanie ze mi teda este posl.krat vezme. Nie som velmi nadsena, ked doteraz to roky zrejme bolo smerodajne( kedze pri kazdej kontrole ju brali)a zrazu nie je🤷‍♀️

@heryteri ano,ale ja mam hormonalnu liečbu tak možno kvoli tomu či su krvinky v poriadku alebo čo,neviem len si myslim,ale tiež by ma zaujímalo tie čo chodia na kontroly tak ako často a čo obnáša kontrola

siilvinkaa1
5. jan 2026
@xyz987

Čo je multiplex? Nemyslela si skôr onkotype test?

xyz987
5. jan 2026

S týmto skúsenosť nemám.

katenka2
5. jan 2026

@siilvinkaa1
Ahoj Silvinka! Myslim ze ziadna z nas tu s tymto testom skusenost nema, lebo:
1/
Cena testu Multiplex8 sa neuvádza priamo v dostupných článkoch, pretože ide o inovatívny diagnostický test na rakovinu prsníka od firmy MultiplexDX, ktorý sa ešte len presúva do klinickej praxe, no cieľom je získať granty (18 mil. €) na jeho zavedenie do nemocníc a sprístupnenie pacientom. Test slúži na predikciu odpovede na liečbu rakoviny prsníka, takže cenu by určovali zdravotnícke zariadenia a poisťovne pri zavedení plnej klinickej praxe, nie ako bežný komerčný test.
2/
V tomto článku sa spomína aj nová webová stránka (www.multiplex8.com), kde sa onkologické pacientky môžu dozvedieť viac o teste, ako si ho objednať, čo im vie poskytnúť a čo k nemu potrebujeme. V časti pre odborníkov sa onkológovia môžu dozvedieť ako bol, do dnešného dňa, tento RUO test použitý na ! 26 pacientkach ! a ktoré terapie a lieky vyhodnotil ako najúčinnejšie.

lenkapresov1
5. jan 2026
@siilvinkaa1

Ahojte, všetko dobre do nového roku vám prajem. Som tu medzi vami nová, zatiaľ som prešla len pár strán príspevkov pre zorientovanie sa. Je to presne dva mesiace čo mám diagnostikovaný karcinóm prsníka a za sebou zatiaľ operáciu - kvadrant, ktorá ale nedopadla úplne dobre a preto ma čaká mastektómia. Máte prosím vás niektorá skúsenosť s testovaním cez multiplex? Vopred Dakujem za odpoved

@siilvinkaa1 ahoj, ja mam tento test od dr. Cekana. Robili ho vsak tesne po ukonceni mojej liecby, tak bol uz skor len informativny. Onkologicka sa k nemu nestavala nejako vazne, nevedela vela o tom. Velmi mi k tomu ani nic nepovedala.

helga9
5. jan 2026
@heryteri

@heryteri ahoj ja si dávam robiť onkomarkery sama - stoja pár eur ca15-3 aj cea. Takže ak ti robiť nebudú keď si dáš urobiť tieto 2 parametre vo vlastnej réžii ako si dávam ja nie je strašne drahé a mám v rámci teda mojej psychiky kľud to iste si robím aj sono brucha a prsníkov 60 eur dokopy.

helga9
5. jan 2026
@siilvinkaa1

@siilvinkaa1 ahoj toto ber len ako môj názor kamarátka si dala urobiť onkotype test z ktorého jej vyšlo minimálne percento návratu a do roka mala rakovinu aj v druhom prsníku. ALE! Nebol to ten typ ktorý mala v prvom prsníku. Takže podotýkam moja vedomosť- podľa testu akéhokoľvek ti vidu výsledky podľa konkrétneho typu rakoviny akú máš, ale bohužiaľ nie na iný typ. Takže z môjho! hľadiska je to asi na prt .

anonym_08661f
5. jan 2026
@xyz987

Ja so bola naposledy v novembri a krv mi brali doteraz vždy.

@xyz987 a ako casto chodis? ked pises ze ti krv beru stale,alebo ako casti ti brali krv?

helga9
5. jan 2026
@anonym_08661f

@xyz987 a ako casto chodis? ked pises ze ti krv beru stale,alebo ako casti ti brali krv?

@anonym_08661f chodím posledné 3 roky raz za rok. Od dg som siedmy rok. Ale robím to tak že mimo môjho onko si zaplatím sono a krv raz za rok teda mám kvázi kontrolu 2 krát za rok raz cez onko Dr a raz si zaplatím

xyz987
5. jan 2026
@anonym_08661f

@anonym_08661f ja som rok od dg, chodila som každé tri mesiace. Teraz mi to doktor posunul na polročnú frekvenciu. Momentálne som na hormonálnej liečbe. Vždy mi berú krv, ale mne kontrolujú aj pečeňové testy, pretože beriem tamoxifen. Výsledky ja nevidím, doktor vždy povie, že keby niečo nebolo dobré, tak mi zavolá. Krv mi berú pred kontrolou u onkológa. Zatiaľ mi nikdy nevolal, že je niečo z krvných výsledkov zlé. Takže popravde neviem presne, aké testy mi robia z krvi, či len pečeňové alebo onkomarkery atd, ale krv mi berú vždy.

siilvinkaa1
6. jan 2026
@helga9

@siilvinkaa1 ahoj toto ber len ako môj názor kamarátka si dala urobiť onkotype test z ktorého jej vyšlo minimálne percento návratu a do roka mala rakovinu aj v druhom prsníku. ALE! Nebol to ten typ ktorý mala v prvom prsníku. Takže podotýkam moja vedomosť- podľa testu akéhokoľvek ti vidu výsledky podľa konkrétneho typu rakoviny akú máš, ale bohužiaľ nie na iný typ. Takže z môjho! hľadiska je to asi na prt .

@helga9 Dakujem veľmi pekne za odpoved :(

siilvinkaa1
6. jan 2026
@katenka2

@siilvinkaa1
Ahoj Silvinka! Myslim ze ziadna z nas tu s tymto testom skusenost nema, lebo:
1/
Cena testu Multiplex8 sa neuvádza priamo v dostupných článkoch, pretože ide o inovatívny diagnostický test na rakovinu prsníka od firmy MultiplexDX, ktorý sa ešte len presúva do klinickej praxe, no cieľom je získať granty (18 mil. €) na jeho zavedenie do nemocníc a sprístupnenie pacientom. Test slúži na predikciu odpovede na liečbu rakoviny prsníka, takže cenu by určovali zdravotnícke zariadenia a poisťovne pri zavedení plnej klinickej praxe, nie ako bežný komerčný test.
2/
V tomto článku sa spomína aj nová webová stránka (www.multiplex8.com), kde sa onkologické pacientky môžu dozvedieť viac o teste, ako si ho objednať, čo im vie poskytnúť a čo k nemu potrebujeme. V časti pre odborníkov sa onkológovia môžu dozvedieť ako bol, do dnešného dňa, tento RUO test použitý na ! 26 pacientkach ! a ktoré terapie a lieky vyhodnotil ako najúčinnejšie.

@katenka2 Dakujem za odpoved, áno je to nový typ testovania na Slovensku. Moju vzorku už majú, cakam na výsledky tak ma len zaujímalo či náhodou nemá niekto už s tým skúsenosť. V problematike som nová, ešte len zisťujem čo všetko ma čaká, kde ma pošlú.. ešte raz vďaka

siilvinkaa1
6. jan 2026
@lenkapresov1

@siilvinkaa1 ahoj, ja mam tento test od dr. Cekana. Robili ho vsak tesne po ukonceni mojej liecby, tak bol uz skor len informativny. Onkologicka sa k nemu nestavala nejako vazne, nevedela vela o tom. Velmi mi k tomu ani nic nepovedala.

@lenkapresov1 Dakujem za odpoved. Testovanie si riešila cez svoju onkologičku? Že ona poslala žiadosť v tvojom mene?

lenkapresov1
6. jan 2026
@siilvinkaa1

@lenkapresov1 Dakujem za odpoved. Testovanie si riešila cez svoju onkologičku? Že ona poslala žiadosť v tvojom mene?

@siilvinkaa1 nie, priamo cez ich stranku som vyplnila formular. Onkologicka to potvrdila resp. podpisala. Potom som to poslala mailom.

heryteri
6. jan 2026
@helga9

@heryteri ahoj ja si dávam robiť onkomarkery sama - stoja pár eur ca15-3 aj cea. Takže ak ti robiť nebudú keď si dáš urobiť tieto 2 parametre vo vlastnej réžii ako si dávam ja nie je strašne drahé a mám v rámci teda mojej psychiky kľud to iste si robím aj sono brucha a prsníkov 60 eur dokopy.

@helga9 Dakujem za info a ako casto si davas zobrat krv a tie sona? A tu krv u obvodneho lekara?

julcah
6. jan 2026
@xyz987

@anonym_08661f ja som rok od dg, chodila som každé tri mesiace. Teraz mi to doktor posunul na polročnú frekvenciu. Momentálne som na hormonálnej liečbe. Vždy mi berú krv, ale mne kontrolujú aj pečeňové testy, pretože beriem tamoxifen. Výsledky ja nevidím, doktor vždy povie, že keby niečo nebolo dobré, tak mi zavolá. Krv mi berú pred kontrolou u onkológa. Zatiaľ mi nikdy nevolal, že je niečo z krvných výsledkov zlé. Takže popravde neviem presne, aké testy mi robia z krvi, či len pečeňové alebo onkomarkery atd, ale krv mi berú vždy.

@xyz987 mna sa vzdy onkologicka opyta,ci ich chcem aj pre seba a vytlaci mi ich...beru vam aj pecenove,aj mineraly aj krvny obraz aj onkomarkery,ja uz chodim tiez rok...reraz idem uz po 4.mesiacoch,doteraz som chodila kazde 3 mesiace,tiez beriem tamoxifen...ako ho znasas?