Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@evilhemova hneď v prvej flaske dávaju proti tomu aby ti bolo zle a na doma som mala lieky granegis
@evilhemova pyridoxin je b vitamin aby neklesali biele krvinky rano aj večer som brala
@evilhemova opýtaj sa nato Dr ci ti netreba lebo co viem baby to brali skoro všetky to je vitamin a pôsobí aj na nervy opýtaj sa nato možno za to trochu skludni
@evilhemova to je vitamin to si kúpiš v lekárni a este céčko si daj vitamíny mozme

@helga9 ja som mala také male