Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@julcah kde si ubytovaná?
Ja tam idem tiež rezervované do Lysec ale na B a len k vôli ,že je to pod jednou strechou.
Nepoznám to tam a tak daj info čo a ako...
Áno budem hodne platiť,zrejme,že som chcela mať všetkopof jednou strechou
nakoľko mám problém s chôdzou ...ak by tam bola iná možnosť tak by som zmenila aj stovka menej by bolo ok
@ira25 som v hotely Lysec,vsetko pod jednou strechou,niektore procedury su v hotely Mier je to prepojene chodbami.Ja som velmi spokojna. Vsade dobry pristup,lebo je tu vela pacientov s pohybovym aparatom.
Ahojte dievčatá 😊
Chcem sa opýtať tých, ktoré podstúpili rekonštrukcie po mastektómii, koho odporúčate a koho naopak nie a prečo.
Ďakujem a krásny deň želám všetkým 💛
@cineva
Ahoj,mna caka mastektomia a hned aj vlozenie implantatov teraz v juni a idem do BB k Tothovi.
Bola som na troch konzultaciach v BA ale najlepsi pristup voci mne mal zamna dr.Tóth aj ked k nemu bola najdlhsia cakacia doba.
@ira25 ano,mam 63 procedur,vybavenie izieb pekne,steava vynikajuca...
@julcah no zrejme máš VšZP keď toľko procedúr.
A pozerám ,že zaujímavé tam majú procedúry.
Ja idem na pohybové,príprava na výmenu kĺbu.
Okolie je ok,kde ísť posedieť na kávu a prechádzky,vidím,že teda sa platí hodne a to ešte je v zimnom období....alebo máš samostatnú izbu?
Tak nech ti kúpele pomôžu 🙏
@cineva Ja som bola v Roosweltovej nemocnici, operoval ma prednosta aj s jedným mladým doktorom. Mala som termín na konzultáciu aj v Mammacentre v BB, ale potom som to zrušila. Mastektómiu mi robili v Mammacentre (2022) a vtedy mi tak vraveli, že u nich sa niečo platí pri rekonštrukcii, vtedy hovoril dr. okolo 600-700€ (ale neviem či je to aj teraz tak).
@mazi1 Ahojte,ja som bola operovana v Mamacentre v novembri 2026 operoval ma dr.Toth.Bola som na mastektómii oboch prsníkov,mám tiež zistený gen BRCA 1.S operáciou som spokojná,dalo sa to zvládnuť.Dr Tóth je užasny človek sympatický,usmievavý,dobrá komunikácia.
@julcah no zrejme máš VšZP keď toľko procedúr.
A pozerám ,že zaujímavé tam majú procedúry.
Ja idem na pohybové,príprava na výmenu kĺbu.
Okolie je ok,kde ísť posedieť na kávu a prechádzky,vidím,že teda sa platí hodne a to ešte je v zimnom období....alebo máš samostatnú izbu?
Tak nech ti kúpele pomôžu 🙏
@ira25 doplacala som 1,70 na den a 1,80 mestu na den a 45 za parokvne na 21 dni. Ano mam VSZP ale moja byvala spoluziacka ma DOVERU a ma tiez tolko procedur.Sme na izbe 2 nakolko sme kamosky zo skoly.
@nati333 ahoj, posielam podporu a objatie na diaľku❤️presne, ako píšeš, zvládla si operáciu pľúc, zvládneš aj toto! Zatiaľ sa nastav tak, že ideš na biopsiu kvôli tomu, aby sa nič nezanedbalo. Verím, že to bude nezhubné.
Biopsia nebolí vôbec, dostaneš lokálne anestetikum, nepríjemné sú len tie zvuky pištole, keď odoberajú vzorky.
Držím palce, myslíme na teba🤗
@lulu1217 🥰mala si pravdu je to nezhubny fibroadenom...tak sa tesim.Zvazujem,ze si to pre istotu dam vybrat i ked lekary odporucili len sledovanie.
@nati333 ahoj! Veľmi sa teším, to je skvelá správa🥰och, len tie stresy tomu predchádzajúce😣
Drž sa v zdraví🤗
@lulu1217 Dakujem, tebe aj vsetkym zienkam tu prajem vela sil a zdravia.Ano tie stresy...to mam aj pred kazdym kontrolnym ct...pokazdym tam idem s malou dusickou,ale to asi viaceri z nas😔
Ahojte kočky! Ak by niektorá z vás chcela, mám vodičku z Lúrd. Bola som tam minulý týždeň. To sú také "moje" kúpele...inak cenovo to vo februári vychádza tak cca 400€ doprava+ubytko na týždeň...chodím súkromne (aj letecky aj autom), takže aj tipy už viem dať🙂 majte pekne a pokojné dni!
Ahojte dievcata pozdravujem vsetky bojovnicky. Moja maminka je 5 rokov od diagnostiky zhubnych nadorov v lavom prsniku.. zacala ju boliet lopatka vystreluje jej to do ruky.. nezabera ibalgin.. ma to aj v noci hlavne ked si lahne na to miesto.. mam obavy ze sa tam nieco deje. Dnes bola na krvi tak cakame na vysledky a dufam ze ju poslu na ct. Mavate taketo bolesti a nemusi to byt hned to najhorsie? Chcem sa trochu uppkojit a aj ju ale velmi sa bojim ze sa to vratilo..
Ahojte dievcata pozdravujem vsetky bojovnicky. Moja maminka je 5 rokov od diagnostiky zhubnych nadorov v lavom prsniku.. zacala ju boliet lopatka vystreluje jej to do ruky.. nezabera ibalgin.. ma to aj v noci hlavne ked si lahne na to miesto.. mam obavy ze sa tam nieco deje. Dnes bola na krvi tak cakame na vysledky a dufam ze ju poslu na ct. Mavate taketo bolesti a nemusi to byt hned to najhorsie? Chcem sa trochu uppkojit a aj ju ale velmi sa bojim ze sa to vratilo..
@masha123 ahoj moja! Nic sa neda vylucit, ale ano, bolesti prichadzaju rozne a to aj sposobene liecbou /a ano, aj niekolko rokov po ukonceni liecby/, nemusi to znamenat navrat choroby. Navstivila by som aj neurologa, u mna to nakoniec bola neuropatia hornej koncatiny. Inak, tiez nic prijemne, ale bolesti sa daju liecit pomerne dobre. Drzim palce, lebo ten strach poznam 😔
@masha123 ahoj moja! Nic sa neda vylucit, ale ano, bolesti prichadzaju rozne a to aj sposobene liecbou /a ano, aj niekolko rokov po ukonceni liecby/, nemusi to znamenat navrat choroby. Navstivila by som aj neurologa, u mna to nakoniec bola neuropatia hornej koncatiny. Inak, tiez nic prijemne, ale bolesti sa daju liecit pomerne dobre. Drzim palce, lebo ten strach poznam 😔
@katenka2 moc dakujem Katuska. No uvidime nic ine ako cakat na vysledky a vysetrenia nam nezostava len aspon sa snazim informovat ci to zvykne bolievat aj z ineho dovodu nie len z metaze.. aj koleno ju bolieva ma osteopeniu uz neviem stupen modlim sa nech to je nieco toho razu neurologickeho. Drzte sa
@katenka2 moc dakujem Katuska. No uvidime nic ine ako cakat na vysledky a vysetrenia nam nezostava len aspon sa snazim informovat ci to zvykne bolievat aj z ineho dovodu nie len z metaze.. aj koleno ju bolieva ma osteopeniu uz neviem stupen modlim sa nech to je nieco toho razu neurologickeho. Drzte sa
@masha123 o kolenach ani nevravim, obe "odpisane". A nie, nemam tam mts. Jednako ide o dedicnu osteopeniu a aj ta liecba /a u mna opakovana/ hrozne zhumpluje telo. No, co uz narobime? 😖 Ja od prvotneho zdesenia postupujem az po tvrdohlave - JUST sa NEDAM!
Prosim vas zienky. Ak sa nebodaj u niekoho vratila ta pluha pri akych onkomarkeroch hodnota.?
Ahojte žienky! Berie niektorá z Vás Letrozol? Mne v máji vymenila onkologička Tamoxifen za Letrozol, a asi od augusta alebo od septembra mám problémy s kolenom, Neviem či nemám náhodou zapálené tie šlachy okolo, lebo mám to aj trochu opuchnuté a strašne ma to bolí na dotyk. Čítala som, že má podobné vedľajšie účinky ten liek, tak neviem či ten môj problém s tým tiež súvisí. Budúci týždeň mám kontrolu u onkologičky, tak sa na to spýtam.
@mazi1 ano pri letrozole bolia kosti,svaly aj šlachy.
Prosim vas zienky. Ak sa nebodaj u niekoho vratila ta pluha pri akych onkomarkeroch hodnota.?
@lula94 práve si prechádzam recidívou. Onkomarkery vôbec nesledujem - moja onkologička mi už pri prvej liečbe povedala, že mala mnoho pacientiek s vysokými onkomarkermi, ktoré boli v remisii bez aktivity, a pacientky, ktorým sa napriek nízkym onkomarkerom choroba vrátila. Odvtedy to nesledujem. Pre mňa sú smerodatné zobrazovacie vyšetrenia, najmä CT, že som čistá.
@lula94 práve si prechádzam recidívou. Onkomarkery vôbec nesledujem - moja onkologička mi už pri prvej liečbe povedala, že mala mnoho pacientiek s vysokými onkomarkermi, ktoré boli v remisii bez aktivity, a pacientky, ktorým sa napriek nízkym onkomarkerom choroba vrátila. Odvtedy to nesledujem. Pre mňa sú smerodatné zobrazovacie vyšetrenia, najmä CT, že som čistá.
@algida a ako sa u Teba prejavovala recidiva, ak teda nevadi, ze sa pytam. Vdaka
@algida mrzi ma to
@algida a ako sa u Teba prejavovala recidiva, ak teda nevadi, ze sa pytam. Vdaka
@lenkapresov1 aj mna by to velmi zaunimalo.

@ira25 Dakujem velmi pekne za vysvetlenie. No chcela som do Bojnic, ale tymto padom to rusim , 900€ radsej oplieskam pri mori😃😃
@heryteri záleží, v akom termíne ideš, najviac sa dopláca za leto, minuly rok kamoska doplácala 600 eur v Bojniciach. Najlacnejší je januar a február, bola som v Turčianskych Tepliciach januar 2025 (náročky som chcela tento termín, lebo som chodila lyžovať na Krahule a korčuľovať na klzisko) a platila som na Ačko 70 eur, parkovala som bezplatne s parkovacím preukazom ZŤP.