icon

Chodili ste do práce s pásovým oparom?

13. jún 2024

Chodili ste do práce s týmto ochorením? Ja čítam veľmi rozporuplné názory na PN v tomto prípade..

thirstymonk
13. jún 2024

Spýtaj sa lekára. Nákazlivé to je tak ako kiahne, keďže je to ten istý vírus. Je rozdiel, či máš 13 bodečiek jak som mal ja, alebo máš celú ruku posiatu vyražkami a či ťa to boli, alebo nie.
V každom prípade PN ti dá, alebo nedá len tvoj lekár. Takže naše a tvoj názor sú úplne nepodstatné.

deti95060810
13. jún 2024

kľudne môžeš byť na PN...

autor
13. jún 2024

@deti95060810 no ja práveže vôbec nechcem nevyhovuje mi to .. tak kým mi lekárka povie stanovisko som sa chcela na niečo aspoň pripraviť ..

luliu
13. jún 2024

Mala by si byt určite PN, je to nakazlive

valiant
13. jún 2024

Kolega pred par rokmi dosiel do prace s pasovym oparom. Tyzden bol doma, potom prisiel. Bezne sedel v rovnakej kancelarii ako ja. Este pred prichodom som mu volala aby sa neopovazil prist do kancelarie a nech sa mi vyhyba. Nech si sadne inam.
Mam chronicke ochorenie, beriem imunosupresiva. Keby ma nakazi, mohlo by to mat vazny priebeh. Pochopil a asi mesiac sedel inde.

jana005
13. jún 2024

@thirstymonk
@luliu
@valiant
Pásový opar vôbec nie je taký nákazlivý ako kiahne.
Museli by ste prísť do kontaktu s vyrážkami, čo by ste určite dotyčnému nechytali.
Ja som tiež všade na nete čítala, aký je pásový opar nebezpečný. A keď ho dostala dcéra, poslali nás na infekčné, a tam mi lekárka povedala, že to je hlúposť.
Človek s pásovým oparom nie je pre druhého nebezpečný. Iba vtedy, ak by si sa dotýkala jeho vyrážok.
Čo určite nikto robiť nebude.
Čiže autorka, kľudne môžeš ísť do práce.
Akurát máš oslabenú imunitu, čiže môžeš schytať aj niečo iné.

profantova
13. jún 2024

Nie je to nákazlivé....