icon

Cítim silnejší tlkot srdca po jedle: čo môže byť príčinou?

mirodon
Dnes o 12:41

Dobrý deň, chcem spýtať či má alebo mal niekto skúsenosť s tým že intenzívne cíti tlkot svojho srdca hlavne po jedle a je jedno či je to ťažké alebo ľahké alebo po nejakej aktivite. Výsledky z kardiológie poriadku, ultrazvuk bruchá poriadku, neurológa aktívna tetánia a chodím na rehabilitáciu kvôli krčnej a hrudnej chrbtici. Aká to môže byť príčina? Ďakujem pekne za odpoveď.

petricienka
Dnes o 12:46

Myslím, že sa nemáš čoho báť, ak máš všetky výsledky v poriadku. 🙂 Ak by tam niečo reálne bolo, tak by to objavili.

larsen
Dnes o 12:56

@mirodon A nemáš HIT ? Lebo takéto búšenie býva po zjedení nejakého jedla ktoré nesadlo v rámci histamínovej intolerancie. A môže to byť aj tou tetániou.

mirodon
autor
Dnes o 13:32
@larsen

@mirodon A nemáš HIT ? Lebo takéto búšenie býva po zjedení nejakého jedla ktoré nesadlo v rámci histamínovej intolerancie. A môže to byť aj tou tetániou.

@larsen nemám HIT a neprejavujú sa mi ani príznaky tetánie, mal som brnenie po celom tele ale to už prestalo na dávnejšie som mal bolesť na ľavej strane no infarkt to nebol od vtedy si myslím že som na srdce citlivejší keďže cítim tlkot

larsen
Dnes o 13:39
@mirodon

@larsen nemám HIT a neprejavujú sa mi ani príznaky tetánie, mal som brnenie po celom tele ale to už prestalo na dávnejšie som mal bolesť na ľavej strane no infarkt to nebol od vtedy si myslím že som na srdce citlivejší keďže cítim tlkot

@mirodon Tak to máš blbo napísaný ten príspevok. Ja som to pochopila, že máš tetániu.

siska53
Dnes o 13:57

@mirodon Mne to robi histaminova intolerancia

mirodon
autor
Dnes o 14:19
@larsen

@mirodon Tak to máš blbo napísaný ten príspevok. Ja som to pochopila, že máš tetániu.

@larsen áno potvrdili mi že mám aktívnu tetániu ale nemám ani jeden príznak tetanika takže to mám z tetánie?

larsen
Dnes o 14:30
@mirodon

@larsen áno potvrdili mi že mám aktívnu tetániu ale nemám ani jeden príznak tetanika takže to mám z tetánie?

@mirodon Ahá, už rozumiem. Áno môže to byť z tetánie. Nemusíš mať iné príznaky. Na tú HIT si si dal robiť u alergologa testy?

mirodon
autor
Dnes o 14:51
@larsen

@mirodon Ahá, už rozumiem. Áno môže to byť z tetánie. Nemusíš mať iné príznaky. Na tú HIT si si dal robiť u alergologa testy?

@larsen u alergologa priamo nie ale niekoľko krát mi už lekári brali krv a je v poriadku, taktiež zmenil som stravu a skúšal jesť hocičo takže z jedla to nebude si myslím a do konca aj pri zdriemnuťi cítim ten tlkot alebo po nejakej aktivite

larsen
Dnes o 15:07
@mirodon

@larsen u alergologa priamo nie ale niekoľko krát mi už lekári brali krv a je v poriadku, taktiež zmenil som stravu a skúšal jesť hocičo takže z jedla to nebude si myslím a do konca aj pri zdriemnuťi cítim ten tlkot alebo po nejakej aktivite

@mirodon Ak si chceš byť istý, určite si daj zistiť, či máš HIT alebo nie. Na to sa robia zvlášť testy. HIT sa môže prejavovať napríklad aj tým zvláštnym tlkotom srdca po jedle, alebo po fyzickej záťaži. Nemusíš mať iné príznaky. Ani tráviace, tie sa môžu objaviť neskôr, keď sa HIT diéta zanedbá.

mirodon
autor
Dnes o 16:33
@larsen

@mirodon Ak si chceš byť istý, určite si daj zistiť, či máš HIT alebo nie. Na to sa robia zvlášť testy. HIT sa môže prejavovať napríklad aj tým zvláštnym tlkotom srdca po jedle, alebo po fyzickej záťaži. Nemusíš mať iné príznaky. Ani tráviace, tie sa môžu objaviť neskôr, keď sa HIT diéta zanedbá.

@larsen dobre pôjdem na testy určite. Ďakujem za radu 😉

anonym_af7bf8
Dnes o 16:40
@mirodon

@mirodon Aj ja si myslím že je to HIT a myslím, že by si mal poriešiť aj psychiku, lebo nie je normálne aby sa stále niekto takto pozoroval a chodil po lekároch na všetky možné testy, kde ti vychádza všetko v poriadku Aj keď máš pocit, že to nesúvisí s tetániou, ale psychika pracuje. A to, že ti chutí jest, ešte neznamená, že to nemáš z jedla. Prečítaj si na internete aké sú príznaky pri hit a ktorým potravinám sa máš vyvarovať. A áno, čast môže byť aj z chrbtice.

larsen
Dnes o 16:42
@mirodon

@mirodon Za máličko, drž sa.

anonym_761f5c
Dnes o 17:01

Zienky, mozem sa opytat k tej HIT? Lebo aj mne casto busi srdce po jedle, nie vzdy, ale castejsie, akoby som chcela. zvyknem aj ocerveniet - oblast dekoltu, krk, lica. Casto sa mi toci hlava. Riesili ste to najprv s obvodnym, nasadili ste same dietu? Dakujem.

anonym_0d0f0e
Dnes o 17:34

Baby a aké ste mali prosím hodnoty DAO? Ja mám 5 problémy s nafukovaním,krcami,hnačkami,kašľom,upchatym nosom,bušenim srdca po niektorých jedlách ale podľa lekára je to negatívne a ok.