Čo ak sa dá zaočkovať pozitívna osoba?
Ahojte, mám otázku. Čo ak sa dá zaočkovať pozitívna osoba na Covid ? Len to nemá potvrdené testom a príznaky žiadne.
@veronikaaa97 tak keď nemá príznaky , ani to nemá potvrdené ako vieš, že je Covid pozitívny ?
@bimbambom asi myslela, ze co ak je ten clovek pozitivny v case ockovania, len o tom este nevie, ze uz je.
@buckovak to je zbytočná panika vopred . Čas nevieme vrátiť späť a to , že mohol byť / bol v kontakte ešte neznamená , že je nakazený.
Ja som takto bola skoro 2 týždne v kontakte deň čo deň bez rúška a nenakazila som sa , ale doma nakazila všetkých takže bola infekčná . Nie, nemám dobrú imunitu 😂
Sama som mala kovid a nikoho som nenakazila .
Nádych, výdych a netreba hneď myslieť na najhoršie 🙂
@bimbambom to nie je panika ale predvýdavosť, nechcela by som sa očkovať v čase keď sa rozbieha v tele infekcia, lebo môže byť horší priebeh, ktorému chceli zabrániť. Ja som tiež už bola chorá, momentálne som v karanténe lebo som sedela v piatok v aute s kolegom 3 hod, ktorý má horúčky od soboty (aj tam pokašlal, je pozit). A nič mi nie je, PCR negat, asi dobrá imunita po prekonaní vo februári, ale ja sa nebojím ani keby bol pozit...
Nic sa nestane...citajte prosim odbornikov a nie tetky na MK
@martina123s možno sa nič nestane a možno ano, ani odborník Vám k tomu nič presnejšie nepovie 🙂
@veronikaaa97 myslím si že nič vážne. Trasovala som chalana, čo si myslel, že príznaky má po očkovaní, akože po vakcíne a nie bok pozitívny. Normálne prekonal kovid, stredný priebeh. U nás vyžadujú antigenovy test pred očkovanim
@buckovak veru, jano jednom panovi viem, ze sa bol ockovat a uz mal rozbiehajucu sa infekcou, bolo to na jar, za 5 dni sa mu tak zhorsil zdravotby stav, ze skoncil v nemocnici na JIS-je a o dalsich 5 dni umrel. Jeho manzelka bola tiez v zlom stave, ale ta prezila. Tiez bolanpozitivna v case ockovania. Ale boli to uz dochodcovia. Teraz cerstvo mame v okoli babu, co par dni po ockovani zistila, ze je pozitivna, ale po 10 dnoch sla normalne do roboty, mala celkom lahky priebeh. Takze tazko povedat.
@nevenka asi preto, lebo na jar sa este len ockovanie rozbiehalo a pravdepodobne nemal este vytvorenu imunitu, kedze ta nastupuje az po 10-14 dnoch po druhej davke 😔
@veronikaaa97 pisem z vlastnej skusenosti...ockovana 3.11. a potvrdeni covid 11.11...v den testovania mi este nic nebolo (isli sme kvoli malemu,domaci test kvoli skole mal pozitivni)..isiel vikend tak pre istotu predpisane antibiotika...uz v piatok rano som vstala v hroznom stave,ako by to vo mne cele vybuchlo...hrozna bolest noh a hlavy,nezaberali ziadne lieky od bolesti,v sobotu zvracanie,nedela hnacky a suchy kasel,bolest klbov..a do toho som mala strasne natlakovane lytka,volala som na hematologiu kde som evidovana a hned mi predpisovali injekcie na riedenie krvi 30 ks...syn bezpriznakovi,manzel antig.test negativni az PCR pozitivni ockovani a mal nastatie len soplik...ja momentalne este stale PN...

tak môže mať horší priebeh ochorenia, po očkovaní sa zaťaží imunitný systém, tak sa môže zhoršiť priebeh, ako je niekto čerstvo pozitívny nemal by sa určite očkovať