Čo je to azbest v pľúcach?
sobry den prepacte ze davam tu taku otazku a discusiu ale mozem sa opitat co znamena a co je to azbest v pluchac
Azbest je nebezpecna karcinogenna latka.. mat ju v plucach je dost neprijemne.. vid. napriklad maligny mezoteliom.
v minulosti bolo brzdové obloženie áut z azbestu, takže v malom množstve ho dýchali všetci, vo vačšom tí, ktorí z azbestom pracovali, pílenie, vŕtanie...je to nebezpečná látka. Inak aj sklená vata a minerálna vlna sú zdraviu nebezpečné ak sa vlákna dostanú do plúc podobne ako azbestové vlákna.
Kedysi bolo z Azbestu uplne kde co, hlavne stavebne materialy, tepelne izolacie a dodnes vidno stresne krytiny. Vlakna co sa pri manipulacii s azbestom vdychli ostavaju v plucach dozivotne dekady a su karcinogenne (stale nanovo rozrusuju plucny epitel donekonecna )
Kedysi bolo z Azbestu uplne kde co, hlavne stavebne materialy, tepelne izolacie a dodnes vidno stresne krytiny. Vlakna co sa pri manipulacii s azbestom vdychli ostavaju v plucach dozivotne dekady a su karcinogenne (stale nanovo rozrusuju plucny epitel donekonecna )
@martinmmartin mozem sa opitat je to rakovina alebo nie lebo mojemu ockovy zistili ze ma azbest na plucach a hoci nikdi nepracoval z azbestom len ze nasi susedia mali dos dlho azbestovu strechu s moj otec prestal pri robotnikov co menali a rozbijali azbest zos strechi tomu nasěu susedovy teraz pred troma dnami zistili mojemu otcovy azbest na plucach
@martinmmartin mozem sa opitat je to rakovina alebo nie lebo mojemu ockovy zistili ze ma azbest na plucach a hoci nikdi nepracoval z azbestom len ze nasi susedia mali dos dlho azbestovu strechu s moj otec prestal pri robotnikov co menali a rozbijali azbest zos strechi tomu nasěu susedovy teraz pred troma dnami zistili mojemu otcovy azbest na plucach
@macinkova moj ocino tiez robil s azbestom, pilenie - bez ochrannych pomocok. Ma emfyzem na plucach, ale neviem o tom, ako by ten azbest tam "videli". Rakovinu pluc nema. Ale mal nador na oblicke, chodi teraz na kontroly.
Rakovina nevznikne zo dna na den. To su roky a desatrocia.
Fajci otec k tomu?
Fajci otec k tomu?
@martinmmartin ano fajci
@macinkova prosim, pocvic gramatiku. Neda sa to citat.
Azbestové vlákna sa napichajú do pľúc a tie trpia neustálym mikrozápalom a po desiatkach rokov sa to môže prejaviť azbestóu. Pľúca sa toho nevedia zbaviť samé takže môže to byť celkom prúser, ale aj nemusí, záleží od organizmu.

ze niekto pocas zivota vdychol azbestove vlakna